Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Panasonic HC-V160EG

Ιουλ 28 2015
Μία κάμερα που απευθύνεται στο ευρύ κοινό πρέπει να είναι έξυπνη και να παίρνει... σωστές αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή – αυτό κάνει η HC-V160 της Panasonic.
Panasonic HC-V160EG
Στις βιντεοκάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές, η εξέλιξη στα οπτικά είναι διαρκής ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από πλευράς ποιότητας της εικόνας. Αντίστοιχη, είναι και η εξέλιξη σε τεχνολογίες που υπόσχονται να κάνουν τη ζωή του τελικού καταναλωτή πιο εύκολη βελτιώνοντας σημαντικά την ευχρηστία.

Μια νέα βιντεοκάμερα, όπως η Panasonic HC-V160, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, πρέπει να είναι έξυπνη και να μην προβληματίζει το χρήστη με αμέτρητες ρυθμίσεις όταν έρθει του τέλειου πλάνου. Οι χειροκίνητες ρυθμίσεις μπορούν να υπάρχουν στο μενού της όταν κάποιος θέλει να πάρει τον έλεγχο, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, τις περισσότερες φορές κανείς δεν τις χρησιμοποιεί. Άρα, η βιντεοκάμερα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει από μόνη της τις σωστές αποφάσεις ανάλογα τη στιγμή, ακόμα και να «διορθώσει» τα λάθη του χρήστη.Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της Panasonic HC-V160 είναι το οπτικό zoom 38x, το οποίο φτάνει τα 77x μέσω intelligent zoom και τα 2500x μέσω ψηφιακού zoom.

Με αυτή τη φιλοσοφία έχει κατασκευαστεί η Panasonic HC-V160. Η βιντεοκάμερα προσφέρει εγγραφή σε ανάλυση Full HD και, με προσιτό κόστος, προσφέρει χαρακτηριστικά που θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα. Ένα από αυτά είναι το εντυπωσιακό οπτικό zoom 38x, το οποίο φτάνει τα 77x μέσω intelligent zoom και τα 2500x μέσω ψηφιακού zoom. Με το ψηφιακό zoom να είναι σχεδόν αδιάφορο μετά τα 100x, το intelligent zoom έχει αρκετό ενδιαφέρον. Στην ουσία πρόκειται για μία μέθοδο που κάνει crop και προσθέτει οξύτητα στην εικόνα, αλλά καθώς η ανάλυση κατά τη λήψη είναι μεγάλη, το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό για μικρότερης ανάλυσης βίντεο. Το intelligent zoom δε μπορεί να ανταγωνιστεί το οπτικό zoom, όμως προσφέρει ένα αρκετά καλύτερο αποτέλεσμα από το ψηφιακό zoom.O αισθητήρας BSI επιτρέπει στη βιντεοκάμερα να μπορεί να συλλάβει εικόνα σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού, ενώ ο ευρυγώνιος φακός των 32,3 χιλιοστών θα βάλει εύκολα στο κάδρο σας ακόμα και την πιο πολυμελή παρέα σε μικρό χώρο.

Φυσικά, όσο αυξάνεται το zoom, τόσο περισσότερο αισθητά γίνονται τα κουνήματα στην εικόνα, ειδικά στην περίπτωση βιντεοκαμερών με μεγάλο zoom όπως η V160. Για το λόγο αυτό, η Panasonic έχει αναπτύξει και ενσωματώσει στην βιντεοκάμερά της ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας. Αν και δεν απέχει από τον οπτικό σταθεροποιητή εικόνας των 5 αξόνων που συναντάμε στα ακριβά μοντέλα, το σύστημα της Panasonic τα καταφέρνει εξαιρετικά καλά και θα φανεί πολύ χρήσιμο όταν χρειαστεί να αυξήσετε αρκετά το zoom.

Περνώντας στα ενδότερα, η Panasonic HC-V160 ενσωματώνει έναν αισθητήρα 1/5.8’’ BSI MOS και έναν ευρυγώνιο φακό των 32,3 χιλιοστών. Αφ’ ενός ο αισθητήρας BSI (οπίσθιου φωτισμού) επιτρέπει στη βιντεοκάμερα να μπορεί να συλλάβει εικόνα σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού, εκεί όπου κανένα smartphone δε μπορεί, αφ’ ετέρου ο ευρυγώνιος φακός θα βάλει εύκολα στο κάδρο σας ακόμα και την πιο πολυμελή παρέα σε μικρό χώρο, ενώ θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος στα πλάνα τοπίων. Ως «έξυπνη» βιντεοκάμερα, η V160 προσπαθεί να απαλλάξει το χρήστη από πολύπλοκες ρυθμίσεις. Σε λειτουργία iA (intelligent Auto) mode, η κάμερα αντιλαμβάνεται τις συνθήκες περιβάλλοντος και κάνει αυτόματα όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ενεργοποιώντας επίσης αυτόματα τις κατάλληλες λειτουργίες ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έτσι, τα πλάνα σας βγαίνουν καθαρά και με σωστό φωτισμό. Φυσικά, μπορείτε να εφαρμόσετε στα πλάνα σας και κάποια εφέ, όπως για παράδειγμα το εφέ μινιατούρας, καθώς και να δημιουργήσετε time lapse βίντεο.Στην «έξυπνη» λειτουργία, η κάμερα αντιλαμβάνεται τις συνθήκες περιβάλλοντος και κάνει αυτόματα όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ενεργοποιώντας επίσης αυτόματα τις κατάλληλες λειτουργίες ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η ποιότητα του βίντεο που τραβάτε εξαρτάται από τις ρυθμίσεις σας με τη μέγιστη δυνατή για 1080p να φτάνει τα 17Mbps, ενώ η αποθήκευσή του γίνεται σε AVCHD ή MP4. Εκτός από βίντεο, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες με μέγιστη ανάλυση 8,9MP, οι οποίες αποθηκεύονται σε μορφή JPEG. Για την αποθήκευση των βίντεο και των φωτογραφιών η κάμερα δέχεται κάρτες SD (SDHC, SDXC).

Η Panasonic HC-V160 έχει μικρές διαστάσεις και βάρος μόλις 181 γραμμάρια. Παρά τις μικρές διαστάσεις όμως, διαθέτει μια οθόνη των 2,7’’ με 230Κ pixels περίπου (δεν είναι αφής). Για τη σύνδεση με την τηλεόραση διαθέτει μία έξοδο mini-HDMI και μία A/V για ψηφιακή και αναλογική σύνδεση αντίστοιχα, ενώ μία θύρα mini-USB συνδέει την κάμερα με τον υπολογιστή.Η Panasonic HC-V160 έχει μικρές διαστάσεις και βάρος μόλις 181 γραμμάρια διαθέτοντας μία οθόνη των 2,7’’ με 230Κ pixels περίπου.

H Panasonic HC-V160 διαθέτει όλα αυτά που χρειάζεται ένας απλός χρήστης που θέλει να αποφύγει τις ρυθμίσεις για να κρατήσει τις αγαπημένες του στιγμές ζωντανές, στην καλύτερη δυνατή ποιότητα. Από τη στιγμή που διαθέτει και μία ελκυστική τιμή, αξίζει σίγουρα να εξετάσετε την αγορά της.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα