Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

AirPort Express: Ο μικρός δικτυακός “στρατιώτης”

Ιουλ 14 2016
To AirPort Express έρχεται να επεκτείνει το σήμα του ασύρματου δικτύου σε ένα χώρο, αλλά δε μένει μόνο σε αυτό…
AirPort Express: Ο μικρός δικτυακός “στρατιώτης”
Σε ένα περιβάλλον με Mac, συσκευές iOS και άλλες ακόμη συσκευές της Apple, όλα κάπως επικοινωνούν. Το AirPort Extreme είναι η πρόταση της Apple για ασύρματο router, ενώ το Time Capsule είναι ακριβώς το ίδιο με τη διαφορά ότι ενσωματώνει σκληρό δίσκο για αυτόματα και ασύρματα back ups μέσω Time Machine στο macOS, για να μην έχουμε επιπλέον δίσκους εδώ κι εκεί για την ίδια δουλειά. Υπάρχει όμως και το AirPort Express που όλοι συνηθίζουν να ξεχνούν. Είναι πολύ μικρό, χωρά στην παλάμη, και μπορεί να παίξει ποικίλους ρόλους.

Αν ένα AirPort Extreme ή Time Capsule δεν είναι αρκετό για να καλύψει όλο το χώρο με δυνατό σήμα και ταχύτητα (μπορεί να είναι μεγάλο το σπίτι, πολλές οι μεσοτοιχίες κ.ο.κ.), το AirPort Express λειτουργεί ως επέκταση του ήδη υπάρχοντος δικτύου (άρα προϋποθέτει την ύπαρξη AirPort Extreme ή Time Capsule) ώστε η λήψη να είναι σωστή σε όλο το χώρο. Η μικρή αυτή συσκευή ενσωματώνει θύρα USB στην οποία μπορεί να συνδεθεί εκτυπωτής που θα είναι διαθέσιμος για κάθε άλλη συσκευή στο ίδιο δίκτυο.
Κάτι που βρίσκουμε ειδικά στο AirPort Express και όχι στις άλλες συσκευές της οικογένειας AirPort είναι έξοδος ήχου mini jack και υποστήριξη AirTunes. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Όχι μόνο μπορούν να συνδεθούν ακουστικά στη θύρα αυτή, αλλά, το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να φτάσει ήχος από το iTunes ή από συσκευή iOS, μέσω της τεχνολογίας AirPlay, στο AirPort Express και από εκεί σε οποιαδήποτε συσκευή με είσοδο ήχου mini jack. Ένα μη ασύρματο ηχείο, ένα παλιό στερεοφωνικό με την κατάλληλη είσοδο, ακόμη και ένας ενισχυτής μπορεί να λάβει ήχο και να παίξει μουσική όπως πρέπει. Έτσι είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί παλιότερη συσκευή ήχου για αναπαραγωγή ήχου, ασύρματα, έστω και με «μεσάζοντα», αντί να αγοραστεί νέα, πλήρως ασύρματη συσκευή ήχου.

Σε αντίθεση με ένα ασύρματο router ή modem, το AirPort Express είναι φτιαγμένο να μεταφέρεται εύκολα και να καθίσταται χρήσιμο ακόμη και εκτός βάσης. Με ποιον τρόπο όμως; Χάρη σε μια θύρα Ethernet που ενσωματώνει. Ωστόσο, η συγκεκριμένη θύρα υποστηρίζει ταχύτητες 100Mbps, όχι 1000Mbps όπως οποιαδήποτε άλλη θύρα Ethernet μπορεί να συναντήσει κανείς σε οποιοδήποτε άλλο περιφερειακό της Apple ή υπολογιστή Mac.Η θύρα αυτή λοιπόν μπορεί να αποδειχθεί απίστευτα χρήσιμη και μπορεί να κάνει οικονομία στην τσέπη όσων ταξιδεύουν και καταλήγουν συχνά σε ξενοδοχεία. Σε διάφορα ξενοδοχεία η ενσύρματη πρόσβαση στο δίκτυο είναι δωρεάν, όχι όμως η ασύρματη. Με τη χρήση του AirPort Express η ενσύρματη μετατρέπεται ουσιαστικά σε προσωπικό hotspot. Ακόμη κι εκεί που υπάρχει ασύρματο δίκτυο, συχνά υπάρχει περιορισμός στο πόσες συσκευές μπορούν να συνδεθούν από τον ίδιο χρήστη. Περιορισμός φυσικά που δεν υφίσταται όταν όλα γίνονται μέσω AirPort Express. Όλες οι συσκευές “χωράνε” ακόμη και φίλων/επισκεπτών αν χρειαστεί. Δεν πρόκειται να κάνει το δίκτυο του ξενοδοχείου γρηγορότερο, αλλά λύνει όλα τα υπόλοιπα πρακτικά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα μας θυμηθείτε όταν μάθετε πόσο μπορεί να χρεώνει ένα ξενοδοχείο την ασύρματη πρόσβαση, είτε με περιορισμούς είτε όχι.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα