Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Αρχεία Office και συσκευές Apple: Ένας αστικός μύθος λιγότερος

Ιουλ 18 2016
Αν έχετε μείνει με την εντύπωση ότι τα αρχεία του Office δεν έχουν καλή σχέση με τις συσκευές της Apple, έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσετε την άποψή σας.
Αρχεία Office και συσκευές Apple: Ένας αστικός μύθος λιγότερος
Το πρόβλημα με τους μύθους είναι ότι δημιουργούνται πιο γρήγορα από όσο ξεχνιούνται. Ειδικά στην περίπτωση της Apple, είτε μιλάμε για macOS, είτε για iOS, ένας από τους πιο κλασικούς είναι πως τα αρχεία της σουίτας Office της Microsoft δεν τα πάνε και τόσο καλά με τις συγκεκριμένες πλατφόρμες. Για να λέμε όλη την αλήθεια, τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα για πολύ καιρό, αλλά το ίδιο ίσχυε και για οποιονδήποτε ήθελε να ανοίξει ένα αρχείο του Word στο OpenOffice, κάτι που δεν εμπόδισε τη σουίτα να αποκτήσει καλή φήμη ως εναλλακτική πρόταση. Όμως, έχει περάσει πολύς καιρός έχει περάσει από τότε που υπήρχαν σημαντικές δυσκολίες. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ πιο κοντά σε “ρόδινα”.

Σε iOS
Όποιος και να σας στείλει αρχείο Office, το σίγουρο είναι ότι μπορεί να γίνει κανονικά προεπισκόπηση. Από εκεί και πέρα τα αρχεία αυτά μπορούν να ανοιχτούν κανονικά από διάφορες εφαρμογές, μεταξύ των οποίων και τα Pages, Numbers και Keynote της ίδιας της Apple. Σε όλες τις συσκευές με iOS όμως, με εξαίρεση το iPad Pro 12,9”, η Microsoft διαθέτει δωρεάν το Office. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι επίσημες εφαρμογές έχουν πια και πολύ καλή φήμη ως φιλικότερες και πιο εύχρηστες από τις εκδόσεις τους που προορίζονται για laptops και desktops. Μπορεί να τους λείπει μια λειτουργία εδώ κι εκεί, εξασφαλίζουν όμως την απόλυτη συμβατότητα με τα αρχεία του Office, τόσο για προβολή όσο και για επεξεργασία.Σε macOS
Σε Mac, η αλήθεια είναι πως το Office δεν διατίθεται δωρεάν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση. Μία από αυτές είναι η αγορά συνδρομής Office 365 που λειτουργεί όπως και σε Windows, οπότε αν έχετε και κάποιο PC με το λειτουργικό της Microsoft δε θα χρειαστεί να αλλάξετε συνήθειες. Αν δε θέλετε κάποια πολύ συγκεκριμένη γραμματοσειρά που είναι αποκλειστική στις εφαρμογές της Microsoft ή κάποια ανάλογα εξειδικευμένη λειτουργία που δεν μπορείτε να υποκαταστήσετε στο επαγγελματικό σας περιβάλλον, η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται καν να χρειαστείτε Office. Η Apple, όπως ήδη αναφέραμε, έχει τις δικές της εφαρμογές (Pages, Numbers, Keynote) που τα πάνε μια χαρά με αρχεία Office.

Ειδικότερα για Pages, Numbers και Keynote
Αναφερθήκαμε ονομαστικά στις εφαρμογές Pages, Numbers και Keynote για iOS και macOS, αλλά τους αξίζει λίγη εξήγηση παραπάνω. Τυπικά διατίθενται επί πληρωμή. Στην πράξη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού οι εκδόσεις για iOS διατίθενται δωρεάν με όποια νέα συσκευή iOS και αν αγοράσετε. Το αντίστοιχο συμβαίνει και με τις εκδόσεις για Mac. Ο μόνο τρόπος δηλαδή να μην έχει κάποιος δωρεάν πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές είναι να έχει σύστημα/συσκευή που αγοράστηκε πριν από αρκετά χρόνια, όταν δεν ίσχυε ο κανόνας αυτός περί δωρεάν διάθεσης με αγορά Apple hardware. Με λίγα λόγια, όλοι σχεδόν έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές αυτές, ακόμη και αν δεν το γνωρίζουν.Οι εφαρμογές αυτές ανοίγουν αρχεία Word, Excel και PowerPoint κανονικά. Αυτό που μπορεί να προκύψει με μια σχετική συχνότητα είναι κάποια αλλαγή σε γραμματοσειρά αφού δεν υπάρχουν όλες παντού. Οι ίδιες εφαρμογές μπορούν να εξάγουν τα δικά τους αρχεία σε μορφή κατάλληλη για Office, ώστε οι συνεργάτες σας να λάβουν αυτό που γνωρίζουν και ξέρουν να διαχειρίζονται, ειδικά αν δεν έχουν και οι ίδιοι Mac. Και μέσα σε όλα, υπάρχουν και τα αντίστοιχα web apps, δωρεάν για όλους, στo iCloud. Και μακριά από τις συσκευές του να είναι κάποιος, φορτώνει το iCloud και σέρνει το αρχείο του Office στη λίστα αρχείων της αντίστοιχης εφαρμογής της Apple. Η όποια μετατροπή γίνεται αυτόματα και όλα συγχρονίζονται στις συσκευές που λειτουργούν με τον ίδιο λογαριασμό iCloud.

Γενικότερα, το Keynote είναι γνωστό για την πρακτικότητα και τη φιλικότητά του σε σχέση με το PowerPoint, ενώ το Pages έχει σίγουρα ως ατού τη διαμόρφωση σελίδας με κείμενο και multimedia που λειτουργεί ευκολότερα από οτιδήποτε άλλο έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Ελπίζουμε να μην είστε συναισθηματικά δεμένοι με τους αστικούς μύθους, γιατί μόλις σας αφήσαμε με ένα λιγότερο.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα