Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Προστατέψτε τις συσκευές σας στην παραλία

Ιουλ 14 2016
Οι τεχνολογικές συσκευές σας έχουν τους δικούς τους κανόνες προστασίας όταν βρεθούν στην παραλία, τους οποίους πρέπει να τηρείτε ευλαβικά.
Προστατέψτε τις συσκευές σας στην παραλία
Έχει έρθει η ώρα για μπάνιο και ετοιμάζετε την τσάντα θαλάσσης βάζοντας πρώτα-πρώτα το αντηλιακό σας. Πολύ καλά κάνετε, αρκεί να θυμηθείτε στη συνέχεια να φροντίσετε και για την προστασία των τεχνολογικών συσκευών που θα πάρετε μαζί σας. Είτε είναι το κινητό για επικοινωνία και ένα tablet για ανάγνωση βιβλίων, είτε μια φωτογραφική μηχανή και μία action cam, θα πρέπει να φροντίσετε να επιστρέψουν στο σπίτι «σώα» και χωρίς προβλήματα. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας φροντίζοντας να έχετε μαζί σας κάποια αξεσουάρ, αλλά και να ακολουθήσετε κάποιες μικρές απλές συμβουλές.

Αδιάβροχα smartphones & αδιάβροχες θήκες για smartphones ή tablets
Η αλήθεια είναι πως τα αδιάβροχα μοντέλα smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι πάρα πολλά, οπότε οι επιλογές που υπάρχουν μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες ή… στην τσέπη σας. Υπάρχουν οι πολύ προσιτές λύσεις, όπως το Motorola Moto G 3ης γενιάς ή το Samsung Galaxy Xcover 3, αλλά και hi-end μοντέλα, όπως το Sony Xperia Z5 ή το Samsung Galaxy S7/S7 Edge, που διαθέτουν αποτελεσματική προστασία από το νερό. Τα πρώτα μπορούν να βυθιστούν έως 1 μέτρο και για 30 λεπτά, ενώ τα δεύτερα έως 1,5 μέτρο και για 30 λεπτά. Όπως και να ‘χει όμως, όπως είπαμε, οι προτάσεις της αγοράς είναι λίγες, οπότε η αμέσως επόμενη λύση είναι να αποκτήσετε το μοντέλο που θέλετε και να φροντίσετε για μια αδιάβροχη θήκη.Μπορεί να μην έχετε και πάλι αμέτρητες επιλογές στη διάθεσή σας, αλλά αυτές που υπάρχουν θα σας καλύψουν άνετα. Αρχικά, υπάρχουν οι πολύ απλές αδιάβροχες θήκες που απλά κλείνουν τη συσκευή σε διαφανές κάλυμμα επιτρέποντας ωστόσο την κανονική χρήση τους. Ακόμα καλύτερα όμως, υπάρχουν πολύ πιο όμορφες θήκες που ενσωματώνουν αυτό το διαφανές κάλυμμα, οι οποίες διατίθενται σε διάφορα χρώματα και έχουν διάφορα κουμπώματα. Φυσικά, η Puro, η γνωστή κατασκευάστρια αξεσουάρ για φορητές συσκευές, δε θα μπορούσε να λείπει διαθέτοντας δύο ελκυστικές προτάσεις, τη Flip και την Booklet, οι οποίες διαφέρουν ως προς το κούμπωμα και διατίθενται η καθεμία στα δικά της χρώματα. Και στις δύο προτάσεις, εκτός από την ενσωματωμένη θήκη για smartphones που δέχεται συσκευές με οθόνη έως 5 ιντσών, υπάρχουν και τρεις υποδοχές για κάρτες (τραπεζικές, μέλους, κλπ).Στην περίπτωση του tablet, οι προτάσεις περιορίζονται στις διαφανείς θήκες, ωστόσο κυκλοφορούν σε δύο μεγέθη, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τη «μεγάλη» και τη mini έκδοση του iPad. Έτσι, θα βρείτε θήκες για tablet με οθόνη έως 7,9 ίντσες, όπως της Puro, καθώς και για tablets με διαστάσεις έως αυτές μια σελίδας Α4 (21x29). Οι θήκες αυτές επιτρέπουν την κανονική χρήση της συσκευής όταν βρίσκεται στο εσωτερικό τους, ενώ σας δίνουν τη δυνατότητα να φτάσετε έως 10 μέτρα βάθος. Εδώ γεννάται το ερώτημα, γιατί να βουτήξει κανείς με tablet στα 10 μέτρα, κάτι που δύσκολα μπορούμε να απαντήσουμε…

Αδιάβροχες μηχανές, action cams και θήκες
Όπως υπάρχουν αδιάβροχα smartphones, έτσι υπάρχουν και αδιάβροχες φωτογραφικές μηχανές, καθώς και action cams που δεν απαιτούν τη χρήση ειδικής θήκης για να τις πάρετε μαζί σας σε μια κατάδυση. Και εδώ θα βρείτε ιδιαίτερα προσιτά μοντέλα, όπως η Nikon Coolpix S33 στα €100, αλλά και μοντέλα που θα καλύψουν πιο… extreme περιπτώσεις, όπως η Canon Powershot D30 με την οποία μπορείτε να φτάσετε σε βάθος έως 25 μέτρα. Ανάμεσα στις δύο, μια ισορροπημένη πρόταση με πολύ καλά χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή είναι η Panasonic Lumix DMC-FT30, την οποία θα βρείτε σε διάφορα χρώματα.Όμως, όπως και στα smartphones, η γκάμα των αδιάβροχων μηχανών δεν είναι μεγάλη, οπότε και εδώ μπορείτε να προμηθευτείτε τη μηχανή που θέλετε και μετά να αναζητήσετε μια ειδική θήκη. Βέβαια, καλό θα είναι να μάθετε από την αρχή αν υπάρχει αδιάβροχη θήκη για το μοντέλο που ενδιαφέρεστε καθώς, παρά τις προτάσεις των ίδιων κατασκευαστών και τρίτων, δεν υπάρχουν λύσεις για όλα τα μοντέλα. Μάλιστα, δεν υπάρχουν μόνο λύσεις για τις φωτογραφικές μηχανές compact, αλλά και για DSLR. Αξίζει να αναφέρουμε πως εκτός από τις πλαστικές θήκες που ταιριάζουν ακριβώς στο μοντέλο και στις οποίες αναφερόμαστε μέχρι τώρα, υπάρχουν και διαφανείς εύκαμπτες θήκες που δέχονται πλήθος μοντέλων φωτογραφικών μηχανών, ωστόσο η λειτουργικότητα περιορίζεται.Στις action cams τα πράγματα διαφέρουν καθώς ακόμα και τα πιο οικονομικά μοντέλα, όπως η Rollei Actioncam 300 των €50, περιλαμβάνουν την αδιάβροχη θήκη στη συσκευασία τους. Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει και στα μοντέλα Hero4 της ηγέτιδας του χώρου GoPro, όπου η ανάλυση ανεβαίνει στα 4Κ και η ποιότητα σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αν ωστόσο κάποιο μοντέλο δεν συνοδεύεται από θήκη, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει ως επιλογή στα αξεσουάρ του. Με την αδιάβροχη θήκη μπορείτε να καταδυθείτε σε αρκετά μεγάλα βάθη και να τραβήξετε μοναδικά βίντεο, ενώ παρέχει μια ευρύτερη προστασία στην action cam όταν βρίσκεστε στην παραλία.Συμβουλές
1. Κρατήστε τον τεχνολογικό εξοπλισμό σας μακριά από τον ήλιο. Η έκθεση συσκευών στον ήλιο για πολύ ώρα μπορεί να τις καταστρέψει εντελώς, ενώ ακόμα και ένα μικρό διάστημα είναι αρκετό για να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην οθόνη τους.
2. Σκουπίστε αμέσως τον εξοπλισμό σας μετά από τη χρήση του στην παραλία
3. Καλό είναι να έχετε τον τεχνολογικό εξοπλισμό σας σε ένα ξεχωριστό τσαντάκι, στο οποίο μπορείτε να έχετε βάλει φακελάκια με τζελ σιλικόνης που απορροφούν την υγρασία.
4. Ποτέ μην αλλάζετε φακούς σε μία κάμερα (mirrorless ή DSLR) σε ένα περιβάλλον με άμμο ή αλάτι.
5. Χρησιμοποιήστε φίλτρα UV στη φωτογραφική μηχανή σας (αν δέχεται) για καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερη προστασία στον ήλιο.
6. Ποτέ και για κανένα λόγο μην πηγαίνετε με τον τεχνολογικό εξοπλισμό σας σε μεγαλύτερο βάθος από αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε. Πέρα από τα επιτρεπτά όρια, η πίεση μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.
7. Αν δεν έχετε κάποια ειδική θήκη για να προστατέψετε κάποια συσκευή σας, όπως το smartphone, πάρτε μαζί σας μια σακούλα φαγητού που κλείνει αεροστεγώς. Σε ένα ιδιαίτερα αμμώδες περιβάλλον μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.
8. Μη βάζετε ποτέ τις συσκευές σας στην ίδια τσάντα με τις αντηλιακές κρέμες καθώς μπορεί να χυθεί κάποια. Επίσης, πριν χρησιμοποιήσετε κάποια συσκευή σας, καλό θα είναι να έχετε καθαρίσει τα χέρια σας από υπολείμματα αντηλιακού.
9. Μην αφήνετε τον τεχνολογικό εξοπλισμό σας χωρίς επιτήρηση. Αφού τον χρησιμοποιήσετε, καλύτερα να τον μεταφέρετε και να τον κρύψετε στο αυτοκίνητό σας παρά να παραμένει στην παραλία όπου μπορεί κάποιος να τον κλέψει εύκολα.
10. Προμηθευτείτε μια τσάντα που να μπορεί να κλειδώνει και κάποιο μηχανισμό που θα την ασφαλίζει δεμένη σε μια ξαπλώστρα ή ομπρέλα. Είναι βέβαιο ότι θα δυσκολέψει και σε πολλές περιπτώσεις θα αποτρέψει όποιον προσπαθήσει να τη... δανειστεί.


* Δείτε τις συσκευές που αναφέρονται στο άρθρο:
Motorola Moto G 3ης γενιάς
Samsung Galaxy XCover 3
Sony Xperia Z5
Samsung Galaxy S7 / S7 Edge
Θήκη Puro Flip
Θήκη Puro Booklet
Θήκη Puro για tablet 7,9’’
Nikon Coolpix S33
Canon Powershot D30
Panasonic Lumix FT30
Rollei Actioncam 300
GoPro Hero4

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα