Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Western Digital Red Pro WD6002FFWX & WD4002FFWX

Ιουλ 15 2016
Οι ανάγκες των επιχειρήσεων σε αποθήκευση δεδομένων προστάζουν για χαρακτηριστικά που οι συμβατικοί δίσκοι δε διαθέτουν, οπότε τη λύση δίνουν μοντέλα όπως της σειράς Red Pro της Western Digital.
Western Digital Red Pro WD6002FFWX & WD4002FFWX
Μπορεί να υπάρχει μια τεράστια γκάμα μοντέλων εσωτερικών δίσκων HDD 3.5’’ τα οποία να καλύπτουν τις ανάγκες των υπολογιστών desktop που βρίσκονται σε σπίτια, γραφεία και επιχειρήσεις, ωστόσο σε ένα περιβάλλον με αποθηκευτικές μονάδες NAS (Network Attached Storage) οι απαιτήσεις είναι πολύ διαφορετικές. Οι κατασκευαστές λαμβάνουν υπόψη τους ότι ένας δίσκος σε desktop είναι σε λειτουργία κάποιες ώρες της ημέρας και πραγματοποιεί κάποιο αριθμό εγγραφών και αναγνώσεων, στοιχεία που λαμβάνουν υπόψη τους για να φροντίσουν σχετικά με την αντοχή του.Η σειρά Red Pro περιλαμβάνει μοντέλα 3,5’’ με χωρητικότητα από 2ΤΒ έως 6ΤΒ, τα οποία ακολουθούν το SATA 3 interface των 6Gb/s και διαθέτουν ταχύτητα περιστροφής 7200rpm.

Σε ένα NAS, όπου υπάρχουν πολλοί δίσκοι που βρίσκονται σε συστοιχία, απαιτείται συνεχής και αδιάκοπη λειτουργία για να καλύπτονται οι διαρκείς ανάγκες μιας επιχείρησης με πολλούς χρήστες. Άρα, οι δίσκοι πρέπει να έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχουν σε συνεχή λειτουργία, να πραγματοποιούν αμέτρητες εγγραφές και αναγνώσεις, αλλά να διαθέτουν και μερικά ακόμα χαρακτηριστικά για υψηλή αντοχή σε κραδασμούς, εύκολο data migration και άμεση αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης. Αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως και αρκετά άλλα, συναντώνται μόνο σε ειδικές σειρές δίσκων που κατασκευάζονται κυρίως (σχεδόν αποκλειστικά) για χρήση σε NAS, όπως η σειρά Red της Western Digital και ειδικά η σειρά Red Pro που στοχεύει στα μεγαλύτερα σε αριθμό φατνίων NAS και κατ’ επέκταση στις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, παρά τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας, η Western Digital συνοδεύει τα μοντέλα της σειράς Red Pro με 5ετή εγγύηση.Η σειρά Red Pro στοχεύει στα μεγαλύτερα σε αριθμό φατνίων NAS και κατ’ επέκταση στις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Η σειρά Red Pro περιλαμβάνει μοντέλα 3,5’’ με χωρητικότητα από 2ΤΒ έως 6ΤΒ, τα οποία ακολουθούν το SATA 3 interface των 6Gb/s και διαθέτουν ταχύτητα περιστροφής 7200rpm. Στα δύο διαθέσιμα μοντέλα, των 4TB και 6ΤΒ, η μόνη διαφορά πέρα από τη χωρητικότητα είναι το μέγεθος της cache, με το μοντέλο των 4ΤΒ να διαθέτει 64ΜΒ, ενώ το μοντέλο των 6ΤΒ να διαθέτει 128ΜΒ. Αυτό οδηγεί σε μια μικρή υπεροχή του WD6002FFWX (6ΤΒ) έναντι του WD4002FFWX (4ΤΒ) στον τομέα των επιδόσεων, με την ονομαστική ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων να φτάνει τα 226 MB/s και τα 201 ΜΒ/s αντίστοιχα.

Όμως, οι καλές επιδόσεις σε ένα περιβάλλον NAS είναι μόνο ένας από τους πολλούς σημαντικούς παράγοντες. Όπως αναφέραμε, η σειρά Red Pro προορίζεται για μεσαία και μεγάλα NAS με έως 16 φατνία, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε η σειρά Red για NAS έως 8 φατνίων. Σύμφωνα με τη Western Digital, η σειρά Red Pro μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλό φόρτο εργασίας που προκύπτει όταν πολλοί χρήστες μιας μεγάλης επιχείρησης κάνουν παράλληλη χρήση του NAS. Τα μοντέλα της σειράς Red Pro έχουν δοκιμαστεί ώστε να προσφέρουν τα μέγιστα σε απόδοση και αξιοπιστία κάτω από οποιοδήποτε περιβάλλον NAS και με την οποιαδήποτε διάταξη RAID.Τα μοντέλα της σειράς Red Pro έχουν δοκιμαστεί ώστε να προσφέρουν τα μέγιστα σε απόδοση και αξιοπιστία κάτω από οποιοδήποτε περιβάλλον NAS.

Βασικό «συστατικό» των μοντέλων της σειράς Red Pro είναι το NASware 3.0, ένα προηγμένο firmware που διαθέτουν αποκλειστικά τα συγκεκριμένα μοντέλα. Το firmware αυτό φροντίζει για την ομαλή ενσωμάτωση μιας νέας μονάδας στο σύστημα, την ισχυρή προστασία των δεδομένων και, φυσικά, για τις μέγιστες επιδόσεις. Μεγάλο μέρος λοιπόν της πολύ καλής συμπεριφοράς των δίσκων σε ένα περιβάλλον NAS οφείλεται ακριβώς σε αυτό το firmware της WD. Πέρα από το NASware 3.0, οι δίσκοι της σειράς Red Pro διαθέτουν επιπλέον μηχανισμούς και τεχνολογίες με σκοπό να αυξήσουν την αντοχή τους. Ένας αισθητήρας κραδασμών πολλαπλών αξόνων ανιχνεύει αυτόματα μικρές δονήσεις, ενώ η τεχνολογία dynamic fly height τροποποιεί κάθε εντολή εγγραφής – ανάγνωσης.Βασικό «συστατικό» των μοντέλων της σειράς Red Pro είναι το NASware 3.0, ένα προηγμένο firmware που φροντίζει για την ομαλή ενσωμάτωση μιας νέας μονάδας στο σύστημα, την ισχυρή προστασία των δεδομένων και, φυσικά, για τις μέγιστες επιδόσεις.

Αν το NAS που διαθέτετε πρόκειται να καλύψει ένα απαιτητικό δίκτυο χρηστών και πρέπει να ανταποκριθεί σε υψηλό φόρτο εργασίας, τα μοντέλα της σειράς Red Pro είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο λόγω υψηλής αξιοπιστίας και τους χρήστες ικανοποιημένους λόγω υψηλών επιδόσεων.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα