Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Tα καλύτερα δωρεάν desktop password manager

Ιουλ 27 2017
Όταν έχουμε να κάνουμε με πολλές ιστοσελίδες και διαδικτυακές υπηρεσίες, είναι δύσκολο να θυμόμαστε τόσους πολλούς κωδικούς. Τη λύση έρχονται να δώσουν οι εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης.
Tα καλύτερα δωρεάν desktop password manager
Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο τα δημοσιεύματα για ιστοσελίδες ή υπηρεσίες που υπέστησαν hacking και από τις οποίες εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών και κωδικοί πρόσβασης αναρτήθηκαν δημοσίως. Οι χρήστες που επηρεάστηκαν από τέτοιες καταστάσεις έπρεπε να αλλάξουν εσπευσμένα τα στοιχεία εισόδου τους και να βεβαιωθούν ότι δεν χρησιμοποιούν τον ίδιο συνδυασμό διεύθυνσης e-mail και κωδικού πρόσβασης σε άλλες ιστοσελίδες. Το πιθανότερο είναι ότι αυτά τα άτομα, όπως και πολλά άλλα, όντως χρησιμοποιούσαν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης και σε άλλους λογαριασμούς.

Πολλοί χρήστες, όχι μόνο χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε όλο το δίκτυο, αλλά επιλέγουν και αδύναμους και απλούστατους κωδικούς πρόσβασης, π.χ. όπως «123456», «qwerty» κ.λπ. Ο λόγος που το κάνουν αυτό οι περισσότεροι είναι γιατί είναι δύσκολη η διαχείριση πολλών διαφορετικών κωδικών πρόσβασης. Γι’ αυτό, λοιπόν, τη λύση έρχονται να δώσουν οι εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, ή αλλιώς password manager: όχι μόνο μας βοηθούν να διαχειριστούμε τους κωδικούς μας, αλλά συνήθως μας γλυτώνουν χρόνο καθώς μπορούμε να συμπληρώνουμε πεδία χρησιμοποιώντας την αυτόματη συμπλήρωση – και έτσι δεν χρειάζεται να πληκτρολογούμε κάθε φορά τα στοιχεία εισόδου.

Οι εφαρμογές που προτείνουμε παρακάτω είναι κορυφαίοι «διαχειριστές κωδικών πρόσβασης» και πολλοί από αυτούς έχουν και χρήσιμες επιπλέον λειτουργίες.

LastPass


Προσφέρει δωρεάν, ασφαλή αποθήκευση και αυτόματη δημιουργία ασφαλούς κωδικού – το LastPass είναι ίσως το καλύτερο πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του LastPass: δωρεάν και premium. Και οι δύο εκδόσεις μπορούν να αποθηκεύσουν απεριόριστο αριθμό κωδικών πρόσβασης σε ένα ασφαλές “vault” που προστατεύεται από ένα κύριο κωδικό πρόσβασης. Συμπληρώνει αυτόματα τις ηλεκτρονικές φόρμες για εσάς και μπορεί να χρησιμοποιήσει έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων. Η έκδοση premium συγχρονίζεται επίσης σε πολλαπλές συσκευές, αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασης για τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε στο PC σας, ενώ σας επιτρέπει να μοιράζεστε ασφαλείς φακέλους με άλλους χρήστες.

Ένα από καλύτερα χαρακτηριστικά του LastPass είναι η ικανότητα του να παράγει ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σας, τους οποίους στη συνέχεια αποθηκεύει αυτόματα. Έτσι, δεν χρειάζεται να θυμάστε πολύπλοκους και «μεγάλους» κωδικούς πρόσβασης ή να επαναχρησιμοποιήσετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλαπλούς λογαριασμούς.

Dashlane


Εξαιρετικό password manager με εκδόσεις για όλα τα προγράμματα περιήγησης (browsers) και συσκευές. To Dashlane είναι ο πιο σοβαρός ανταγωνιστής του LastPass, καθώς (όπως το LastPass) διαθέτει ισχυρή ασφάλεια κωδικού πρόσβασης, εξαιρετική ευκολία χρήσης και δυνατότητα αποθήκευσης σημειώσεων για μελλοντική αναφορά. Εκτός από το Windows desktop password manager, υπάρχουν plugins για προγράμματα περιήγησης και εκδόσεις για Android και iOS και όπως με το LastPass υπάρχει μια έκδοση Premium του Dashlane που προσθέτει απεριόριστο συγχρονισμό και κοινή χρήση.

RoboForm


Ακόμη ένα εξαιρετικό πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης για επιτραπέζιους υπολογιστές με δωρεάν mobile apps. Οι δημιουργοί του RoboForm ισχυρίζονται ότι πρόκειται για το καλύτερο πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης παγκοσμίως, αν και η δωρεάν έκδοση του επιτρέπει μόνο να αποθηκεύσετε έως και 10 κωδικούς και δεν διαθέτει το εύρος χαρακτηριστικών που προσφέρουν ορισμένα αντίστοιχα προγράμματα. Αν χρειαστεί να αποθηκεύσετε περισσότερους κωδικούς πρόσβασης, η έκδοση premium κοστίζει περίπου €9, αν και οι αντίστοιχες εκδόσεις για smartphones και tablets διατίθενται εντελώς δωρεάν. Είναι διαθέσιμο για Windows, Mac, iOS και Android, και αποτελεί μια καλή επιλογή για όποιον θέλει έναν απλό και ασφαλή τρόπο συγχρονισμού των κωδικών πρόσβασης μεταξύ desktop, laptop, και φορητών συσκευών.

KeePass Password Safe


Το KeePass Password Safe είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης ανοικτού κώδικα με τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας. Το KeePass Password Safe προσφέρει ισχυρή ασφάλεια, πολλαπλή υποστήριξη χρηστών και μια πληθώρα από Plugins για να μπορείτε να επεκτείνεται περαιτέρω την εφαρμογή. Το εν λόγω password manager είναι αρκετά μικρό και ελαφρύ ώστε να τρέχει από το USB stick σας χωρίς να εγκατασταθεί στον υπολογιστή, μπορεί να εισάγει και να εξάγει ένα ευρύ φάσμα μορφών αρχείων, ενώ προσφέρει πληθώρα επιλογών προσαρμογής για να επιλέξετε. Το γεγονός ότι το KeePass Password Safe είναι ανοικτού κώδικα σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να ελέγξει τoν κώδικα για πιθανά κενά ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε ζητήματα ασφαλείας μπορούν να εντοπιστούν και να διορθωθούν γρήγορα. Πρόκειται για μια εξαιρετικά «μικρή» εφαρμογή, ωστόσο δεν ενδείκνυται για αρχάριους χρήστες.

Sticky Password


Εξαιρετικό πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, με την υπογραφή των προγραμματιστών που βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη του AVG Antivirus. Υπάρχουν δύο εκδόσεις του Sticky Password: δωρεάν και επί πληρωμή (premium). H δεύτερη προσθέτει συγχρονισμό cloud και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Η εφαρμογή συνεργάζεται με PC, Mac, Android και iOS, υποστηρίζει έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων (στα smartphone που υποστηρίζουν τέτοιου είδους βιομετρική ασφάλεια), είναι διαθέσιμη ως φορητή έκδοση -για εκτέλεση από USB stick- και προσφέρει πολλές επιλογές συγχρονισμού όπως συγχρονισμό Wi-Fi με συσκευές που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα