Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Touchpad Gestures για τα Windows 10 που πρέπει να γνωρίζετε

Ιουλ 17 2017
Η Microsoft έχει βελτιώσει πολύ τις κινήσεις για touchpad. Με το touchpad ακριβείας για φορητούς υπολογιστές, μπορείτε πλέον να περιηγηθείτε ακόμα πιο γρήγορα στα Windows 10.
Touchpad Gestures για τα Windows 10 που πρέπει να γνωρίζετε
Η Microsoft έχει εισαγάγει πολλές νέες κινήσεις για touchpad στα Windows 10 (Windows 10 Touchpad Gestures). Αν είστε εξοικειωμένοι με τις κινήσεις για touchpad σε Mac, τότε αυτές οι κινήσεις στα Windows 10 είναι σχεδόν ίδιες. Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει κινήσεις για touchpad για τα Windows 10 που ενδέχεται να μη λειτουργήσουν στο Windows 10 laptop σας. Έτσι πριν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις κινήσεις, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το touchpad του φορητού υπολογιστή σας υποστηρίζει αυτές τις νέες κινήσεις των Windows 10.

Ελέγξτε εάν ο φορητός υπολογιστή σας υποστηρίζει Windows 10 Touchpad Gestures
Η Microsoft έχει δημιουργήσει μια νέα τεχνολογία για τις touchpad gestures των Windows 10 που ονομάζεται "Precision Touch". Για να ελέγξετε αν ο φορητός σας υπολογιστής έχει εγκατεστημένο το Precision Touch μεταβείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις > Συσκευές > Ποντίκι και Touchpad. Στην ενότητα Touchpad, δείτε εάν υπάρχει μια φράση που λέει ότι «Ο υπολογιστής σας υποστηρίζει Precision Touchpad». Διαφορετικά, θα δείτε μια επιλογή για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις καθυστέρησης του Touchpad για να μειώσετε τα τυχαία αγγίγματα.Η ευαισθησία του touchpad μπορεί να οδηγήσει σε τυχαία πατήματα ή στην τυχαία αναπήδηση του δρομέα γύρω από την οθόνη. Για να τα αποφύγετε, προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του touchpad.

Επειδή ορισμένοι κατασκευαστές αναπτύσσουν τη δική τους τεχνολογία touchpad gestures για να μειώσουν το κόστος της άδειας των Windows 10, ίσως χρειαστεί είναι να ελέγξετε εάν υπάρχει εγκατεστημένο λογισμικό για touchpad gestures. Εάν το laptop σας συνοδεύεται από δίσκο εγκατάστασης προγραμμάτων οδήγησης, ελέγξτε αν υπάρχει πρόγραμμα οδήγησης για το trackpad. Επίσης, οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές που έχουν διατεθεί μετά την κυκλοφορία των Windows 8 (Οκτώβριος 2012) προσφέρουν χειρονομίες πολλαπλής αφής. Ο φορητός υπολογιστής σας πρέπει να υποστηρίζει μερικές από τις χειρονομίες, αν όχι όλες. Εάν ο υπολογιστή σας υποστηρίζει το Precision Touch, τότε θα έχετε τον πλήρη έλεγχο των χειρονομιών και μπορείτε να τις διαμορφώσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.Πολλοί κατασκευαστές αναπτύσσουν τη δική τους τεχνολογία touchpad gestures για να μειώσουν το κόστος αδειοδότησης των Windows 10, όπως π.χ. η ASUS έχει αναπτύξει τη δική της τεχνολογία που ονομάζεται “ASUS Smart Gesture”.

Η λίστα με τα Touchpad Gestures για Windows 10

• Πάτημα με δύο δάχτυλα για να ανοίξετε το μενού συντόμευσης: Αυτό αντιστοιχεί με δεξί κλικ στην επιφάνεια αφής. Μπορείτε, επίσης, να ανοίξετε το μενού συντόμευσης σαρώνοντας με δύο δάχτυλα στα εικονίδια.
• Διπλό πάτημα με ένα δάχτυλο και σάρωση: «Drag and Drop». Με αυτή τη χειρονομία μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε στοιχεία που κανονικά θα το κάνατε πιέζοντας το αριστερό πλήκτρο και στη συνέχεια θα μετακινούσατε το στοιχείο (ή τα στοιχεία) χρησιμοποιώντας το touchpad.
• Κρατήστε με δύο δάχτυλα και σαρώστε οριζόντια ή κάθετα: Αυτή η κίνηση θα σας επιτρέψει να περιηγηθείτε σε μια ιστοσελίδα και σε άλλα παράθυρα όπου είναι δυνατή η κύλιση. Μετακινηθείτε προς τα επάνω και προς τα σαρώνοντας με δύο δάχτυλα (αντίστοιχα επάνω ή κάτω). Για οριζόντια κύλιση, σαρώστε αριστερά ή δεξιά.
• Χρησιμοποιήστε δύο δάχτυλα για να σαρώσετε και να κάνετε Μεγέθυνση/Σμίκρυνση: Πιέστε για μεγέθυνση και σύρετε για σμίκρυνση.
• Σαρώστε με τρία δάχτυλα προς τα επάνω για να ανοίξετε την προβολή εργασιών: Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές σε όλες τις επιφάνειες εργασίας.
• Σαρώστε με τρία δάχτυλα προς τα κάτω: Μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας. Αυτή η κίνηση θα ελαχιστοποιήσει όλα τα παράθυρα και θα εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας.
• Σαρώστε με τρία δάχτυλα αριστερά ή δεξιά: Εναλλαγή μεταξύ ανοιχτών παραθύρων. Η συγκεκριμένη χειρονομία αντιστοιχεί με τη συντόμευση ALT +Tab για εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών.
• Αγγίξτε με τρία δάχτυλα: Άνοιγμα αναζήτησης Cortana. Η συγκεκριμένη χειρονομία θα ενεργοποιήσει την Cortana ή θα σας επιτρέψει να κάνετε μια αναζήτηση – σε περίπτωση που η Cortana είναι απενεργοποιημένη.
• Αγγίξτε με τέσσερα δάχτυλα: Ανοίξτε το Κέντρο Ενεργειών. Σας επιτρέπει να ελέγξετε άμεσα τις ειδοποιήσεις.

Οι περισσότερες κινήσεις για touchpad που αναφέρονται παραπάνω λογικά θα λειτουργήσουν στον φορητό σας υπολογιστή με λειτουργικό Windows 10. Εάν είστε κάτοχος παλιού φορητού υπολογιστή και το έχετε αναβαθμίσει στα Windows 10, φροντίστε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης του trackpad. Τα συγκεκριμένα gestures είναι ιδανικά για multitasking και θα σας βοηθήσουν να γίνετε ακόμα πιο παραγωγικοί. Ενδείκνυται κυρίως για έμπειρους χρήστες, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα και από τον μέσο χρήστη.
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα