Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Τρόποι σύνδεσης του υπολογιστή με την τηλεόραση σας

Ιουλ 20 2017
Η σύνδεση ενός υπολογιστή με την τηλεόραση γίνεται πλέον πολύ εύκολα. Εμείς σας δείχνουμε τους τρόπους. Εσείς απλά επιλέξτε αυτόν που σας βολεύει περισσότερο.
Τρόποι σύνδεσης του υπολογιστή με την τηλεόραση σας
Θέλετε να δείξετε τις φωτογραφίες των διακοπών σας, να παίξετε video games ή να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο σε μια τεράστια οθόνη; Πλέον, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα «έξυπνα» χαρακτηριστικά που προσφέρουν οι σύγχρονες τηλεοράσεις χωρίς να ξοδέψετε χρήματα για νέα τηλεόραση. Φυσικά, μπορείτε πάντα να αγοράσετε ένα από τα πολλά media players που έχουν κατακλύσει την αγορά τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη, όμως, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε το PC σας, που σίγουρα είναι πιο ισχυρό και έχει λιγότερους περιορισμούς; Η σύνδεση του υπολογιστή σας με την μεγάλη οθόνη της τηλεόραση σας είναι εύκολη και υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να το κάνετε αυτό.

Πλεονεκτήματα
Οι «παραδοσιακοί» υπολογιστές έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα μικρά media players, τα οποία χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή περιεχομένου στην μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. Παρόλο που οι περισσότεροι σταθεροί υπολογιστές δεν έχουν την κομψή σχεδίαση που έχουν τα media players, προσφέρουν περισσότερες ευκολίες σε επίπεδο λειτουργικότητας. Φυσικά, υπάρχουν και τα Mini PCs που εκτός ότι διαθέτουν κομψό σχεδιασμό, μπορούν άνετα να τοποθετηθούν ακόμη και στο σαλόνι σας.

Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε υπηρεσία
Δυστυχώς, ορισμένες υπηρεσίες streaming είναι διαθέσιμες μόνο για συγκεκριμένες πλατφόρμες. Για παράδειγμα, η πρόσβαση στο περιεχόμενο του iTunes γίνεται μόνο μέσω ενός Apple TV. Ένας υπολογιστής συνδεδεμένος στην τηλεόρασή σας μπορεί να παρακάμψει αυτούς τους περιορισμούς προσφέροντας υπηρεσίες μέσω προγραμμάτων περιήγησης και desktop apps.

Παίξτε video games
Σίγουρα, το media player σας μπορεί να αναπαράγει ορισμένα δημοφιλή mobile games. Για παράδειγμα, με το Chromecast μπορείτε να παίξετε Angry Birds στην τηλεόρασή σας. Τι γίνεται, όμως, με τα παιχνίδια που απαιτούν την «ιπποδύναμη» που μόνο ο υπολογιστής σας μπορεί να προσφέρει; Συνδέστε τον υπολογιστή σας στην τηλεόρασή σας και αυτόματα έχετε ένα τεράστιο gaming monitor για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια.

Συμβατότητα αρχείων
Τα media players συχνά υποστηρίζουν μόνο ορισμένους τύπους αρχείων βίντεο. Κατεβάστε έναν δωρεάν media player όπως το VLC που μπορεί να αναπαράγει σχεδόν οποιαδήποτε μορφή αρχείου που έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας και συνδέστε το PC με την τηλεόρασή σας.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί
Φανταστείτε πως, ότι κάνετε με τον υπολογιστή σας, τώρα θα μπορείτε να τα κάνετε στην μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής σας.

Αφού λοιπόν είστε έτοιμοι να συνδέσετε τον υπολογιστή σας στην τηλεόρασή σας, ας δούμε παρακάτω με ποιους τρόπους μπορείτε να το κάνετε.

Σύνδεση μέσω HDMI


Ο ευκολότερος τρόπος σύνδεσης του υπολογιστή σας με την HDTV σας είναι μέσω καλωδίου HDMI. Το HDMI μεταφέρει ταυτόχρονα εικόνα και ήχο, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για περισσότερα από ένα καλώδια. Εκτός από τη λιγότερη ακαταστασία των καλωδίων, το HDMI υποστηρίζει ανάλυση 1080p, γνωστό και ως Full HD, που σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε πλήρως την τηλεόρασή σας. Μάλιστα, από τα τέλη του 2015 και μετά, όλα τα καλώδια ΗDMI (2.0 και νεότερες εκδόσεις) υποστηρίζουν αναλύσεις 2Κ και 4Κ. Αρκεί φυσικά να έχετε και το κατάλληλο υλικό για αυτές τις αναλύσεις – κάρτα γραφικών/ τηλεόραση. Η σύνδεση του υπολογιστή σας με την τηλεόραση μέσω καλωδίου HDMI είναι εύκολη. Απλά, τοποθετείται το ένα βύσμα στη θύρα HDMI του υπολογιστή σας και το άλλο σε μια ελεύθερη θύρα HDMI στην τηλεόρασή σας. Υπολογίστε μόνο, ότι ίσως χρειαστείτε μεγάλο μήκος καλωδίωσης.

Σύνδεση μέσω VGA + 3.5mm Audio


Η υποστήριξη HDMI είναι κοινή στους πιο σύγχρονους υπολογιστές, αλλά σε περίπτωση που ο υπολογιστή σας δεν υποστηρίζει HDMI, υπάρχει εναλλακτική λύση για να τον συνδέσετε στην τηλεόρασή σας - αν και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε δύο καλώδια αντί για ένα. Πριν ξεκινήσετε (ή αγοράσετε τα καλώδια), θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι τόσο ο υπολογιστή σας όσο και η τηλεόρασή σας διαθέτουν θύρα VGA (στην εικόνα μπορείτε να δείτε το πώς μοιάζει ένα καλώδιο VGA). Οι θύρες VGA είναι συνήθως μπλε, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι μαύρες ή γκρι. Στην τηλεόρασή σας, η θύρα VGA μερικές φορές φέρει μια ετικέτα «PC In». Αφού λοιπόν έχετε ελέγξει ότι έχετε θύρες VGA στην τηλεόρασή σας και στον υπολογιστή σας, είστε έτοιμοι να κάνετε τη σύνδεση.

Δεδομένου ότι το VGA μπορεί να μεταδώσει μόνο εικόνα, θα χρειαστείτε και ένα καλώδιο σύνδεσης ήχου 3.5mm male -3.5mm male. Αφού συνδέσετε το καλώδιο VGA, στη συνέχεια συνδέστε το ένα βύσμα του καλωδίου ήχου στην υποδοχή ακουστικών του υπολογιστή σας και το άλλο βύσμα στην υποδοχή εισόδου ήχου της τηλεόρασή σας (κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη θύρα VGA).

Πώς να εμφανίσετε την οθόνη του υπολογιστή σας στην τηλεόρασή σας
Είτε χρησιμοποιείτε καλώδιο HDMI, είτε καλώδιο VGA, σε συνδυασμό με καλώδιο ήχου 3.5mm, θα χρειαστούν ορισμένες απλές ρυθμίσεις για να εμφανίσετε την οθόνη του υπολογιστή σας στην τηλεόρασή σας. Απλά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Συνδέστε το καλώδιο HDMI ή το καλώδιο VGA/3.5mm στον υπολογιστή σας και στην τηλεόρασή σας.
2. Ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας και την τηλεόρασή σας.
3. Επιλέξτε τη σύνδεση εισόδου (HDMI/VGA) που αντιστοιχεί στον υπολογιστή σας μέσω του μενού ρυθμίσεων της τηλεόρασή σας.
4. Η οθόνη του υπολογιστή σας θα πρέπει να εμφανίζεται στην τηλεόρασή σας.

Τα περισσότερα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα μπορούν να ανιχνεύσουν την τηλεόρασή σας ως κύρια ή δεύτερη οθόνη και να προσαρμόσουν αυτόματα τις ρυθμίσεις οθόνης. Ωστόσο, ορισμένες φορές ίσως χρειάζεται η ρύθμιση να γίνει με μη αυτόματο τρόπο. Για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις με μη αυτόματο τρόπο, μεταβείτε στον Πίνακα ελέγχου για Windows (Ρυθμίσεις και Οθόνη για Windows 10), Προτιμήσεις συστήματος για Mac ή Ρυθμίσεις οθόνης για Linux.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι σύνδεσης του υπολογιστή σας με την τηλεόρασή σας, όπως μέσω καλωδίων component ή μέσω USB. Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι συχνά απαιτούν δαπανηρούς αντάπτορες ή πρόσθετο λογισμικό για να λειτουργήσουν σωστά. Αν μπορείτε, ακολουθήστε τις παραπάνω μεθόδους, καθώς τα καλώδια είναι αρκετά φθηνά, υπάρχουν ελάχιστες ή καθόλου ρυθμίσεις και το τελικό αποτέλεσμα είναι ίδιο. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η σύνδεση ενός Macbook μέσω VGA ή HDMI μπορεί να απαιτήσει ένα σχετικά φθηνό προσαρμογέα οθόνης.

Ασύρματη σύνδεση


Είναι γεγονός ότι κάνεις δεν θέλει να μπλέκει με καλώδια. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε οι χρήστες να μπορούν να συνδέσουν τους υπολογιστές τους με τις τηλεοράσεις τους χωρίς καλώδια. Αν και είναι εφικτό, υπάρχουν ορισμένοι σημαντικοί περιορισμοί που συνοδεύουν αυτή τη μέθοδο σύνδεσης. Υπάρχουν τέσσερις βασικές πλατφόρμες στο χώρο της ασύρματης προβολής: AirPlay, Miracast, WiDi και Chromecast. Ας δούμε τι μπορεί να προσφέρει η κάθε μία από αυτές.

AirPlay
Το AirPlay είναι το πρότυπο ασύρματης προβολής της Apple. Με ένα Apple TV συνδεδεμένο στην τηλεόρασή σας, μπορείτε να εμφανίσετε την οθόνη ενός iPad, Mac ή iPhone. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα λειτουργεί εξαιρετικά. Το μειονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι πρέπει να επενδύσετε αποκλειστικά στο οικοσύστημα της Apple. Το AirPlay μπορεί να λειτουργήσει σε σύστημα άλλου κατασκευαστή που διαθέτει iTunes, αλλά μόνο για stream περιεχομένου του iTunes.

Miracast
To Miracast είναι ίσως η πιο δημοφιλής ασύρματη τεχνολογία για προβολή εικόνας από την οθόνη του υπολογιστή -ή του smartphone/tablet σας- σε τηλεοράσεις, προβολείς και άλλες συσκευές που υποστηρίζουν το Miracast. Ωστόσο, υπάρχουν (ακόμη και σύγχρονες) τηλεοράσεις και λειτουργικά συστήματα που δεν υποστηρίζουν την εν λόγω τεχνολογία. Έτσι, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστή σας υποστηρίζει την εν λόγω τεχνολογία. Επίσης, αν η οθόνη στην οποία γίνεται προβολή δεν υποστηρίζει Miracast, θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον εξάρτημα υλικού για να μπορέσετε να ξεκινήσετε την προβολή.

Intel WiDi
Το WiDi είναι η προσπάθεια της Intel (που ξεκίνησε πριν από περίπου μια πενταετία) να ανταγωνιστεί το AirPlay της Apple. Η ιδέα πίσω από τη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ουσιαστικά η ίδια. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από τους χρήστες ή τους κατασκευαστές.

Chromecast
Το Chromecast της Google είναι ένας προσιτός τρόπος να προβάλετε περιεχόμενο από τον υπολογιστή σας ή το smartphone σας στην τηλεόρασή σας. Έχει τη δυνατότητα να μεταδώσει όλη την επιφάνεια εργασίας σας και είναι αρκετά αξιόπιστο. Λάβετε υπόψη ότι η σταθερότητα και απόδοση του Chromecast βασίζονται στη «δύναμη» του δικτύου Wi-Fi στο οποίο λειτουργεί.

Αν και υπάρχουν πολλές και αξιόπιστες επιλογές ασύρματης σύνδεσης, πολλές φορές τα καλά «παλιομοδίτικα» καλώδια προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα