Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 tips για ένα πιο καθαρό πληκτρολόγιο

Ιουν 20 2014
Ο καθαρισμός του πληκτρολογίου επιμηκύνει τη διάρκεια της ζωής του και βοηθά στην καλύτερη και πιο άνετη πληκτρολόγηση.
5 tips για ένα πιο καθαρό πληκτρολόγιο
Είτε είστε μανιώδεις με την καθαριότητα, είτε όχι, ο καθαρισμός του πληκτρολογίου είναι κάτι που πρέπει να γίνει. H βρομιά που μαζεύεται κάτω από τα πλήκτρα και αποτελείται κυρίως από σκόνη, υπολείμματα τροφών και τρίχες, αλλάζει σταδιακά τη συμπεριφορά του πληκτρολογίου και κάποια πλήκτρα απαιτούν περισσότερη δύναμη για να πατηθούν. Μακροπρόθεσμα, εμφανίζονται αρκετές αστοχίες κατά την πληκτρολόγηση, ενώ επηρεάζεται και η διάρκεια ζωής της συσκευής. Πέρα από τα παραπάνω, ένα βρόμικο πληκτρολόγιο κάνει κακό και στη δική σας υγιεινή, αλλά είναι αντιαισθητικό και σε τρίτους που ίσως χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουν.

Ακόμα κι αν το πληκτρολόγιό σας δεν είναι από τα ακριβά της αγοράς, ο τακτικός καθαρισμός του επιβάλλεται. Ο χρόνος που θα σας πάρει ο καθαρισμός εξαρτάται από το πόσο βρόμικο είναι και πόσο λεπτομερή καθαρισμό θέλετε να κάνετε. Από αυτά εξαρτάται και ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε. Αν θέλετε να προχωρήστε μέχρι το τέλος και να εφαρμόσετε όλες τις συμβουλές μας θα χρειαστείτε: ένα σπρέι πεπεισμένου αέρα, ένα πανί μη βαμβακερό ή μαντηλάκια οπτικών, ένα ήπιο υγρό καθαριστικό πιάτων, την ηλεκτρική σκούπα με ένα μαλακό βουρτσάκι στην άκρη της, ένα μικρό κατσαβίδι, μπατονέτες και ένα μπουκαλάκι ισοπροπυλικής αλκοόλης 90% (όχι αιθυλικής) που θα βρείτε σε φαρμακεία. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αποσυνδέοντας το πληκτρολόγιο.

1. Γυρίστε και τινάξτε


Για αρχή, στρώστε ένα κομμάτι εφημερίδας στο γραφείο, γυρίστε το πληκτρολόγιο ανάποδα ώστε να πέσει η πρώτη σκόνη. Στη συνέχεια, όπως το έχετε ανάποδα, κουνήστε το με μικρές απότομες κινήσεις ώστε να απομακρυνθεί η βρομιά που δεν έχει κολλήσει.

2. Φυσήξτε…


… αλλά όχι με το στόμα γιατί δε θα καταφέρετε τίποτα. Μεταφέρετε το πληκτρολόγιο σε έναν εξωτερικό χώρο και χρησιμοποιήστε ένα σπρέι πεπιεσμένου αέρα φυσώντας ανάμεσα στα πλήκτρα. Γυρίστε το ανάποδα και κουνήστε το πάλι για να πέσει η βρομιά που αποκολλήθηκε με το φύσημα.

3. Βάλτε σκούπα!


Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα με το μαλακό βουρτσάκι στην άκρη και οδηγήστε τη στα κενά μεταξύ των πλήκτρων. Στα καταστήματα πληροφορικής θα βρείτε μικρά ηλεκτρικά σκουπάκια που συνδέονται στη θύρα USB, ειδικά για τον καθαρισμό πληκτρολογίων (είναι πολύ πιο αδύναμα).

4. Στην επιφάνεια των πλήκτρων
Για να αφαιρέσετε τη βρομιά που επικάθεται στην επιφάνεια των πλήκτρων, φτιάξτε ένα διάλυμα από ένα απλό υγρό καθαριστικό πιάτων. Μη χρησιμοποιήσετε κάποιο ισχυρό καθαριστικό, ούτε κάποιο πανί ή σφουγγάρι με άγρια υφή. Ένα ελαφρώς νοτισμένο πανί μη βαμβακερό είναι ότι χρειάζεστε για να καθαρίσετε τις επιφάνειες των πλήκτρων. Αφού τελειώσετε σκουπίστε τα με ένα στεγνό πανί.

5. Πλύσιμο των πλήκτρων
Το τελευταίο βήμα είναι το πιο αποτελεσματικό και απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν την απόλυτη καθαριότητα ή όταν η βρομιά αρνείται να αποχωρήσει. Όμως, απαιτεί και την περισσότερη προσοχή ώστε να μην κάνετε κάποια ζημιά, αφού περιλαμβάνει την αφαίρεση των περισσότερων πλήκτρων, το πλύσιμό τους, τον καθαρισμό του εσωτερικού της συσκευής και την επανατοποθέτηση των πλήκτρων.

Αρχικά, χρησιμοποιήστε το smartphone, το tablet ή μια φωτογραφική μηχανή για να τραβήξετε μια φωτογραφία της διάταξης των πλήκτρων. Οι θέσεις κάποιων πλήκτρων διαφέρουν από πληκτρολόγιο σε πληκτρολόγιο οπότε μην παραλείψετε αυτό το βήμα για να γλιτώσετε από την ταλαιπωρία της αναζήτησης.

Στη συνέχεια έρχεται το δύσκολο μέρος, η αφαίρεση των πλήκτρων. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κατσαβίδι ή ένα μεταλλικό χαρτοκόπτη και με πολύ απαλές κινήσεις ανασηκώστε το πλήκτρο μέχρι να βγει από τη βάση. Όταν βγάλετε το πρώτο πλήκτρο θα είστε σε θέση να γνωρίζετε τον τρόπο και πόση δύναμη χρειάζεται. Στα περισσότερα πληκτρολόγια η διαδικασία αυτή είναι πολύ απλή. Θυμηθείτε να μην αφαιρέσετε τα μεγάλα πλήκτρα, όπως το Space, Shift, Enter, Tab, κλπ., καθώς αυτά υποστηρίζονται συνήθως από κάποιους μηχανισμούς και είτε μπορεί να κάνετε ζημιά, είτε θα δυσκολευτείτε πολύ στην επανατοποθέτησή τους.

Αφού βγάλετε τα πλήκτρα βάλτε τα σε ένα κουβά που περιέχει διάλυμα από υγρό καθαριστικό πιάτων και αφήστε τα εκεί για αρκετή ώρα. Αν είναι πολύ βρόμικα, χρησιμοποιήστε επάνω τους ένα μαλακό σφουγγάρι με αυτό το διάλυμα πριν τα βάλετε στον κουβά.

Με τα πλήκτρα εκτός πληκτρολογίου, το εσωτερικό του είναι εκτεθειμένο και μπορεί να καθαριστεί ευκολότερα και καλύτερα. Ξεκινήστε με το σπρέι πεπιεσμένου αέρα και συνεχίστε τον καθαρισμό με το πανί και το διάλυμα. Αν η βρομιά παραμένει κολλημένη σε σημεία που δε φτάνει το πανί, χρησιμοποιήστε μπατονέτες με τα άκρα τους βουτηγμένα σε προπυλική αλκοόλη 90%. Αφού ολοκληρώσετε τον καθαρισμό, χρησιμοποιήστε και πάλι το σπρέι πεπιεσμένου αέρα.

Όταν θελήσετε να επανατοποθετήσετε τα πλήκτρα, σκουπίστε τα πολύ καλά ώστε να μη μείνει καθόλου νερό πάνω τους. Με οδηγό τη φωτογραφία που βγάλατε στην αρχή τοποθετήστε ένα-ένα τα πλήκτρα πιέζοντάς τα ελαφρά.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα