Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

LG G Flex

Ιουν 19 2014
Το G Flex είναι η τρανή απόδειξη πως στον κόσμο των smartphones όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και... οι κυρτές οθόνες!
LG G Flex
Το G Flex της LG είναι το πρώτο κυρτό smartphone που εμφανίζεται και όσοι το αποκτήσουν σίγουρα θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω τους με το «παράξενο» απόκτημά τους. Η LG κατάφερε να ξεπεράσει πολλά προβλήματα προκειμένου να βγάλει σε κυκλοφορία κάτι που μέχρι πρότινος φάνταζε ακατόρθωτο. Πριν λοιπόν δούμε αναλυτικά τις δυνατότητες της συσκευής, καλό είναι να δούμε πως κατάφερε η LG να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του.

Πώς το κατάφερε η LG
Αρχικά, θα έπρεπε η τεχνολογία του ίδιου του πάνελ να επιτρέψει το κυρτό σχήμα του και κάτι τέτοιο έγινε εφικτό με την τεχνολογία P-OLED. Η βασική τεχνολογία OLED χρησιμοποιεί pixels που εκπέμπουν το δικό τους φως και έτσι δεν υπάρχει η ανάγκη για backlight LED φωτισμό. Το παραπάνω, σε συνδυασμό με τη χρήση πλαστικού υποστρώματος στην οθόνη του G Flex αντί για γυαλί που χρησιμοποιείται κανονικά στις οθόνες OLED, έδωσε στην LG τη δυνατότητα να ξεπεράσει το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα. Το δεύτερο που έπρεπε να πάρει κυρτό σχήμα ήταν η μπαταρία και για να επιτευχθεί αυτό οι μηχανικοί της LG δούλεψαν πάνω σε μια νέα εσωτερική διάταξη μπαταρίας. Το τρίτο και τελευταίο πρόβλημα ήταν το κυρτό σχήμα του Gorilla Glass που προστατεύει την οθόνη, με την κατασκευάστρια εταιρεία Corning να τα καταφέρνει στην κατασκευή ενός κυρτού και ανθεκτικού γυαλιού. Με τα τρία αυτά προβλήματα λυμένα, η LG κατάφερε τελικά να δώσει αυτό το σχήμα στο G Flex και μάλιστα, το smartphone μπορεί να δεχτεί πολλές πιέσεις και να αλλάξει ελαφρώς σχήμα (να γίνει επίπεδο) χωρίς να καταστραφεί.Για την κυρτή οθόνη του G Flex, η τεχνολογία OLED συνδυάστηκε με ένα πλαστικό υπόστρωμα αντί για γυαλί που χρησιμοποιείται κανονικά στις οθόνες OLED.

Γιατί κυρτό;
Γιατί όμως να δημιουργηθεί ένα κυρτό τηλέφωνο; Το πρώτο που υποστηρίζει η LG – και έχει απόλυτο δίκιο – είναι πως όταν το τηλέφωνο είναι σε οριζόντια θέση η εμπειρία του χρήστη κατά την αναπαραγωγή βίντεο είναι πολύ ανώτερη από αυτή σε ένα επίπεδο τηλέφωνο. Αν μπορείτε να το δοκιμάσετε, θα διαπιστώσετε ότι το σχήμα του καλύπτει ιδανικά το οπτικό σας πεδίο. Βέβαια, αυτό έχει νόημα από τη στιγμή που το G Flex διαθέτει αυτή την τεράστια οθόνη των 6 ιντσών στην οποία θα αναφερθούμε αναλυτικά στη συνέχεια. Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο έχει νόημα ένα κυρτό τηλέφωνο είναι η τοποθέτησή του στην πίσω τσέπη του παντελονιού. Λόγω του γεγονότος ότι το G Flex αντέχει σε μικρή κάμψη, δεν παθαίνει τίποτα ακόμα κι αν καθίσετε. Αν και λόγω του μεγέθους του, κάτι τέτοιο δεν είναι ιδιαίτερα βολικό, είναι καλό να γνωρίζετε ότι η συσκευή δε θα πάθει κάτι. Ένας τρίτος λόγος για την κυρτή οθόνη, σύμφωνα με την LG είναι η αντι-ανακλαστικότητα της οθόνης, ωστόσο η διαφορά με άλλα hi-end smartphones δεν είναι ορατή. Πάντως, σε αυτόν τον τομέα το G Flex τα καταφέρνει περίφημα. Τέλος, το κυρτό σχήμα του τηλεφώνου επιτρέπει στο μικρόφωνο να έρχεται πιο κοντά στο στόμα σας όταν μιλάτε.

Αυτό-θεραπεύσιμη πλάτη;
Το G Flex κρύβει ακόμα μια καινοτομία που «ζει» στη σκιά του κυρτού σχήματος: το πίσω μέρος της συσκευής μπορεί να επουλώνει μόνο του τις μικρές γρατζουνιές που δέχεται. Η πλάτη του τηλεφώνου καλύπτεται από μια ρητίνη και ένα προστατευτικό φιλμ τα οποία μπορούν να δεχτούν μικρές γρατζουνιές (αυτές που δέχεται μια συσκευή σε καθημερινή χρήση) και να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση. Φυσικά, οι μεγάλες γρατζουνιές που διαπερνούν το προστατευτικό φιλμ δε διορθώνονται.Η πλάτη του τηλεφώνου καλύπτεται από μια ρητίνη και ένα προστατευτικό φιλμ τα οποία μπορούν να δεχτούν μικρές γρατζουνιές και να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση.

Σχεδίαση και εργονομία
Αν και το κομμάτι της σχεδίασης το μονοπωλεί το κυρτό σχήμα, το G Flex έχει ακόμα κάποια σημεία άξια προσοχής. Η τεράστια οθόνη του εκτείνεται σε όλη σχεδόν την μπροστινή όψη αφήνοντας πολύ μικρά περιθώρια δεξιά και αριστερά, ενώ περιορισμένα είναι και τα περιθώρια πάνω και κάτω αφού η συσκευή δε διαθέτει μπροστά κάποιο πλήκτρο. Τα μικρά αυτά περιθώρια έρχονται να βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία στη θέαση βίντεο. Αυτό που ίσως σας φανεί αρχικά παράξενο είναι τα πλήκτρα λειτουργίας στο πίσω μέρος και όχι μπροστά ή στο πλάι. Ωστόσο, είναι κάτι που θα ξεπεράσετε γρήγορα καθώς θα αντιληφθείτε ότι όλες οι λειτουργίες γίνονται καλύτερα με το δείκτη του χεριού που είναι πολύ πιο ευέλικτος από τον αντίχειρα.

Οθόνη και «εσωτερικό»
Όπως αναφέραμε ήδη, το G Flex διαθέτει οθόνη P-OLED. Με ανάλυση 1280x720 υστερεί σε ευκρίνεια μεταξύ των hi-end smartphones που διαθέτουν οθόνη 1080p, ωστόσο κατά την αναπαραγωγή βίντεο το κυρτό σχήμα του ισοφαρίζει τη συνολική εμπειρία. Σε αυτό συμβάλλει και η τεχνολογία Real RGB HD που αναπαράγει φωτεινά και καθαρά τα χρώματα της φύσης. Στο εσωτερικό της συσκευής, η ύπαρξη του τετραπύρηνου Snapdragon 800 δικαιολογεί για άλλη μια φορά την τοποθέτηση του G Flex μεταξύ των hi-end smartphone. Συνοδευόμενος από τα γραφικά Adreno 330 και μνήμη RAM 2GB, ο επεξεργαστής της Qualcomm μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις εφαρμογές και στο απαιτητικό gaming, ενώ η λειτουργία του smartphone είναι απόλυτα ομαλή σε κάθε χρήση.To G Flex διαθέτει οθόνη τεχνολογίας P-OLED, διαγωνίου 6 ιντσών και ανάλυσης 1280x720, ενώ η πυκνότητα φτάνει τα 245ppi.

Εξοπλισμός
Η κάμερα λήψης του G Flex των 13MP συνοδεύεται από LED φλας και διαθέτει αυτόματη εστίαση, αναγνώριση προσώπου και λειτουργία HDR, ενώ υποστηρίζει ταυτόχρονη εγγραφή εικόνας και βίντεο. Μπορεί επίσης να καταγράψει βίντεο 1080p@60fps με τη βοήθεια σταθεροποιητή. Φυσικά, δε λείπει και η μπροστινή κάμερα ανάλυσης 2,1MP. Η ποιότητα της κάμερας λήψης σε φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική σε συνθήκες καλού φωτισμού. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να τραβάτε selfies με την κάμερα λήψης ώστε να εκμεταλλευτείτε την καλή της ποιότητα. Επειδή δε βλέπετε την οθόνη, το φως του LED φλας γίνεται κίτρινο αν ανιχνεύσει πρόσωπο και στη συνέχεια πράσινο, όταν η κάμερα έχει εστιάσει σωστά. Οπότε μπορείτε πολύ εύκολα να βγάλετε τις καλύτερες selfies.

Ως hi-end smartphone, η συσκευή της LG υποστηρίζει δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G και ασύρματα δίκτυα Wi-Fi 802, ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 32GB χωρίς να υπάρχει δυνατότητα για αύξησή του μέσω κάρτα SD. Φυσικά, στο G Flex θα βρείτε όλους τους γνωστούς αισθητήρες, GPS, ραδιόφωνο με RDS, Wi-Fi Direct και DLNA, ενώ διαθέτει τόσο Bluetooth v.4.0, όσο και NFC για ανέπαφη σύζευξη με άλλες συσκευές.

Μπορεί να κάνει και αυτά
Εκτός από τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά (στα περισσότερα υποσυστήματα), η LG έχει προικίσει το G Flex με δυνατότητες που βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης. Ένα απλό σήκωμα του τηλεφώνου μέχρι το αυτί σας όταν σας καλεί κάποιος, είναι αρκετό για να απαντήσετε στην κλήση. Μάλιστα, καθώς το τηλέφωνο πλησιάζει στο αυτί σας η ένταση κλήσης μειώνεται για να μη σας ενοχλεί. Για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή από κατάσταση ύπνου (και το αντίστροφο), το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα διπλό χτύπημα στην οθόνη. Μέσω της λειτουργίας QuickTheater, όταν το τηλέφωνο είναι σε οριζόντια θέση μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους αντίχειρές σας για να μεγεθύνετε μια εικόνα ή να κάνετε ζουμ σε ένα βίντεο. Ακόμα καλύτερα, με το τηλέφωνο σε οριζόντια θέση, μπορείτε να χωρίσετε την τεράστια οθόνη σε δύο μέρη και να βλέπετε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα