Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Cisco Networking

Ιουν 24 2016
Το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για δικτύωση είναι η Cisco, μια εταιρεία με τεράστια γκάμα προϊόντων που χαρακτηρίζονται από υψηλή αξιοπιστία και προηγμένες δυνατότητες.
Cisco Networking
Δε θα ήταν καθόλου υπερβολή αν χαρακτηρίζαμε τα χρόνια που ζούμε ως «εποχή της δικτύωσης». Το Internet, η πρόσβαση στις πληροφορίες μιας επιχείρησης, τα διαμοιράσιμα δεδομένα ενός γραφείου, ακόμα και τα αρχεία που μοιραζόμαστε στο σπίτι απαιτούν μια υποδομή, της οποία βασικά «συστατικά» είναι τα switches και τα access points. Σε οικιακό επίπεδο, ίσως να μη χρειαστεί ποτέ να έρθει κάποιος σε επαφή με αυτές τις συσκευές αφού ενσωματώνονται στο router που μας δίνει ο πάροχος. Κάθε οικιακός router διαθέτει θύρες LAN για ενσύρματη δικτύωση στο πίσω μέρος (με τα αντίστοιχα λαμπάκια μπροστά), αλλά προσφέρει επίσης και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης. Μια τέτοια συσκευή ίσως να είναι αρκετή για να καλύψει και τις ανάγκες ενός πολύ μικρού γραφείου.To Cisco SF220-24 είναι ένα managed switch που διαθέτει 24 θύρες 10/100 Mbps και 2 θύρες Gigabit RJ45/SFP, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί σε rack.

Τι γίνεται όμως όταν οι ανάγκες… σοβαρεύουν και αναζητούνται πιο αποτελεσματικές και αξιόπιστες λύσεις; Σε αυτή την περίπτωση, η ανάγκη για διαφορετικές συσκευές ανά λειτουργία (routing, switching, Wi-Fi access) είναι μονόδρομος. Τα μεγάλα γραφεία, οι επιχειρήσεις, οι εταιρείες με γραφεία σε διαφορετικές τοποθεσίες απαιτούν μια πιο σύνθετη δικτυακή δομή που να μπορεί να απαντά σε σύγχρονες προκλήσεις όπως προτεραιότητα υπηρεσιών, διαρκή διαθεσιμότητα, ταχύτατη διαχείριση, κ.ά. Σε αυτές ακριβώς τις πολλές, σύνθετες και σύγχρονες προκλήσεις έρχονται να δώσουν απάντηση τα προϊόντα της Cisco. Με μια τεράστια γκάμα σε switches και access points (τα routers ξεφεύγουν από το σκοπό του άρθρου), η Cisco μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη, όσο σύνθετη κι αν είναι προσφέροντας ένα επίπεδο αξιοπιστίας που δεν συναντάται πουθενά αλλού. Δεν είναι τυχαίο ότι τα προϊόντα της εταιρείας καλύπτονται από εφ’ όρου ζωής εγγύηση.

Cisco Switches
Οι αμέτρητες επιλογές στα μοντέλα switches της Cisco μπορούν να καλύψουν μια επιχείρηση όσο μεγάλη κι αν είναι, με όποιες απαιτήσεις κι αν υπάρχουν σε κάθε τμήμα, υπηρεσία και λειτουργία. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα switches της Cisco ακολουθούν την ανάπτυξη της επιχείρησης και, σε συνδυασμό με την εφ’ όρου ζωής εγγύηση, διασφαλίζουν την υψηλή απόδοση της επένδυσης. Ας δούμε μερικά βασικά χαρακτηριστικά:

Managed/ Unmanaged
Τα switches χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, τα managed και τα unmanaged. Τα unmanaged είναι πολύ προσιτά, καλύπτουν βασικές ανάγκες και, όπως φανερώνει το όνομά τους, δε διαθέτουν κάποια δυνατότητα παραμετροποίησης των χαρακτηριστικών τους. Άρα, αναφερόμαστε σε λύσεις “plug ‘n’ play” που απευθύνονται περισσότερο σε μικρά γραφεία με τυπικές ανάγκες. Αν και η Cisco διαθέτει unmanaged switches, είναι προφανές πως η συντριπτική πλειονότητα των switches της εταιρείας είναι managed. Τα managed switches προσφέρουν καλύτερο έλεγχο στην κυκλοφορία των δεδομένων ενός δικτύου καθώς επιτρέπουν ρυθμίσεις στις παραμέτρους και παρακολούθηση της χρήσης του δικτύου.Ένα stackable switch μπορεί να λειτουργήσει μόνο του, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί μαζί με ένα ή περισσότερα switches δίνοντας την εικόνα του ενός.

Βασικό χαρακτηριστικό των managed switches είναι ο έλεγχος των χρηστών στην προσβασιμότητα του δικτύου, αλλά και ο έλεγχος στη ροή των δεδομένων του. Μέσα από ένα περιβάλλον, ο IT admin του δικτύου μπορεί να παρακολουθήσει την απόδοσή του και να επέμβει σε παραμέτρους με σκοπό τη βελτίωσή του. Μπορεί επίσης να ορίσει προτεραιότητες στην κίνηση δεδομένων για υπηρεσίες που έχουν μεγαλύτερη σημασία από άλλες. Για παράδειγμα, μπορεί να δώσει προτεραιότητα στα δεδομένα που προέρχονται από φωνητικές κλήσεις ώστε η ποιότητα του ήχου να είναι απόλυτα καθαρή κατά τις συνομιλίες των χρηστών. Ακόμα, μέσω των unmanaged switches μπορούν να δημιουργηθούν λογικά τμήματα (π.χ. ανά τμήμα της επιχείρησης ή ανά ομάδα εργασίας) ή να οριστούν εναλλακτικές διαδρομές των δεδομένων του δικτύου σε περίπτωση προβλήματος σε κάποια καλωδίωση.

Θύρες και ταχύτητα
Κάθε switch διαθέτει έναν αριθμό θυρών για την ενσύρματη σύνδεση συσκευών με αυτό. Οι θύρες αυτές μπορεί να είναι ενός τύπου ή περισσότερων διαφορετικών τύπων, κάτι που καθορίζει και την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μεταξύ συνδεδεμένης συσκευής και switch. Στη μεγάλη γκάμα των switches της Cisco θα βρείτε όλες τις πιθανές επιλογές ανάλογα με το μέγεθος του δικτύου ή τη θέση στην οποία θα τοποθετηθεί το switch. Μπορεί να διαθέτει μόνο θύρες των 10/100Μbps ή των 100/1000Mbps, αλλά (24, 48, κλπ), αλλά και να διαθέτει δύο ειδών, π.χ. 24 θύρες 10/100 για τη σύνδεση συσκευών και δύο θύρες 100/1000 για τη σύνδεση στο backbone (κορμό) του δικτύου.Με 52 θύρες 10/100/1000 Mbps που υποστηρίζουν τεχνολογία PoE, το Cisco SG500-52P είναι ένα managed switch που μπορεί να τοποθετηθεί σε rack.

PoE (Power over Ethernet)
Μεταξύ των switches της Cisco θα βρείτε μοντέλα με θύρες LAN που εκτός από δεδομένα παρέχουν και ρεύμα (PoE) στις συνδεδεμένες συσκευές. Αυτό μπορεί να ισχύει για το σύνολο των θυρών ή για ένα τμήμα τους. Έτσι, αυτές οι συσκευές που συνδέονται σε αυτές τις θύρες δεν έχουν ανάγκη από άλλη εξωτερική τροφοδοσία ή καλωδίωση. Φυσικά, η συνολική ισχύ που μπορεί να παρέχει ένα switch εξαρτάται από το μοντέλο.

Stackable
Ένα stackable switch μπορεί να λειτουργήσει μόνο του, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί μαζί με ένα ή περισσότερα switches δίνοντας την εικόνα του ενός. Μία ομάδα τέτοιων switches φαίνεται ως ένα switch ως προς τα χαρακτηριστικά, αλλά προσφέρει χωρητικότητα ίση με το σύνολο των θυρών των switches που συμμετέχουν σε αυτή.

Rackable
Πρόκειται για τη δυνατότητα του switch να τοποθετηθεί σε κάποιο rack, ελεύθερο ή καμπίνα. Αυτά τα switches διαθέτουν στο πλάι τους υποδοχές για τις σχετικές βίδες.Τα περισσότερα switches διαθέτουν δυνατότητα τοποθέτησης σε κάποιο rack, ελεύθερο ή καμπίνα.

Cisco Access Points
Μεγάλη είναι η γκάμα της Cisco και στα access points για την ασύρματη σύνδεση συσκευών σε ένα δίκτυο. Όποιο κι αν είναι το μέγεθος, ένα γραφείο, μια μεγάλη αποθήκη, ένας υπαίθριος χώρος ή ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, τα μοντέλα της Cisco παρέχουν αξιόπιστες λύσεις για πλήρη κάλυψη του χώρου και υψηλή ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων.

Τα access points της Cisco υποστηρίζουν τα πρότυπα 802.11n, αλλά και το νεότερο 802.11ac (καθώς και τα προγενέστερα αυτών) για μεγαλύτερη εμβέλεια και υψηλότερη ταχύτητα λειτουργώντας τόσο στα 2,4 όσο και στα 5GHz (dual radio). Υποστηρίζουν QoS ώστε να μπορείτε να ορίσετε προτεραιότητες για κάποιες υπηρεσίες, όπως π.χ. για υπηρεσίες φωνής, αλλά και όλα τα πρότυπα κρυπτογράφησης για υψηλή ασφάλεια.To Cisco WAP371 είναι ένα access point που υποστηρίζει το νεότερο πρότυπο 802.11ac, διαθέτει θύρα Gigabit και υποστηρίζει τεχνολογία PoE.

Ανάλογα με το μοντέλο, η θύρα LAN που διαθέτουν για τη σύνδεσή τους με το δίκτυο μπορεί να υποστηρίζει PoE ώστε να μη χρειάζεται άλλο καλώδιο για την τροφοδοσία με ρεύμα, ενώ ποικίλει και ο αριθμός των εσωτερικών κεραιών για την πιο αποτελεσματική κάλυψη του χώρου. Κάποια μοντέλα είναι ιδανικά για πολύ μεγάλους χώρους ή για χώρους που επεκτείνονται διαρκώς αφού επιτρέπουν τη δημιουργία clusters (πολλά access points) χωρίς την ανάγκη για επιπλέον συσκευές.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα