Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

LG X Screen K500

Ιουν 21 2016
To X Screen της LG είναι ένα κορυφαίο entry-level smartphone για όσους δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη σχεδίαση και την ευχρηστία.
LG X Screen K500
Έχουμε τονίσει πρόσφατα, πολλές φορές, τον έντονο ανταγωνισμό που έχει δημιουργηθεί στο ανώτερο κομμάτι των entry-level smartphones (σημειώνει φυσικά τις μεγαλύτερες πωλήσεις), με τους κατασκευαστές να έχουν δανειστεί στοιχεία από τις ακριβότερες κατηγορίες – κυρίως σχεδιαστικά - προκειμένου να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μέρος της πίτας. Αυτό έχει οδηγήσει στην κυκλοφορία εξαιρετικών συσκευών, με εντυπωσιακή σχεδίαση, αξιόλογα χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή, όπως το X Screen της LG.Στο Χ Screen, το γυαλί προσφέρει μια ιδιαίτερα κομψή εμφάνιση με τη μπροστινή επιφάνεια να καλύπτεται πλήρως και να «δένει» με το πλαϊνό πλαστικό μέρος που καμπυλώνει διακριτικά.

To LG X Screen είναι μια συσκευή που ξεφεύγει λίγο από τις σχεδιαστικές γραμμές της εταιρείας και ξεχωρίζει αρκετά από τις συσκευές που συναντάμε στην κατηγορία του. Εδώ κυριαρχεί το γυαλί που προσφέρει μια ιδιαίτερα κομψή εμφάνιση, με τη μπροστινή επιφάνεια να καλύπτεται πλήρως και να «δένει» με το πλαϊνό πλαστικό μέρος που καμπυλώνει διακριτικά. Σημαντικός είναι ο ρόλος του γυαλιού και στην πλάτη της συσκευής, όπου έχουν ενσωματωθεί ίνες του για μεγαλύτερη αντοχή σε χτυπήματα. Σε γενικές γραμμές, η σχεδίαση είναι πολύ κομψή χωρίς εξάρσεις.

Το βάρος της συσκευής είναι σε αρκετά καλά επίπεδα, μόλις 120 γραμμάρια, ενώ οι διαστάσεις κυμαίνονται σε αναμενόμενες τιμές, με το πάχος να φτάνει τα 7,1 χιλιοστά. Την τροφοδοσία του smartphone με ενέργεια έχει αναλάβει μια μη αποσπώμενη μπαταρία των 2300mAh που του προσφέρει αυτονομία για πάνω από μια μέρα σε συνθήκες κανονικής προς έντονης χρήσης.Η always-on οθόνη διαθέτει διαγώνιο 1,76’’, ανάλυση 520x80 και χρησιμοποιείται για να εμφανίζει πληροφορίες και ειδοποιήσεις χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την κύρια οθόνη.

Εκείνο που κάνει το LG X Screen να διαφέρει σημαντικά είναι η always-on οθόνη πάνω από την κύρια οθόνη της συσκευής. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που είδαμε αρχικά σε hi-end συσκευές, όπως το G5 της LG, και μόλις πρόσφατα άρχισε να βρίσκει το δρόμο του στις «μικρότερες» κατηγορίες. Η οθόνη αυτή διαθέτει διαγώνιο 1,76’’, ωστόσο η ανάλυσή της είναι 520x80 που σημαίνει πως ότι εμφανίζεται φαίνεται απολύτως καθαρά. Έτσι, κάποιες σημαντικές πληροφορίες και ειδοποιήσεις εμφανίζονται εκεί και δε χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την κύρια οθόνη, γεγονός που εξοικονομεί ενέργεια.Αν, για παράδειγμα, παίζετε κάποιο παιχνίδι (στην κύρια οθόνη) και λάβετε μια εισερχόμενη κλήση, αυτή θα εμφανιστεί στην οθόνη always-on, απ’ όπου μπορείτε να τη δεχτείτε ή να την απορρίψετε.

Με την προσθήκη της οθόνης always-on, τo X Screen κερδίζει πόντους στη σχεδίαση, την ευχρηστία και το multitasking. Η συμβολή της στη σχεδίαση προκύπτει από το γεγονός πως, όταν δεν χρησιμοποιείται, μπορεί να εμφανίζει το όνομά σας ή κάποιο μότο που σας εκφράζει. Φυσικά, το πιο σημαντικό είναι πως αυξάνει την ευχρηστία της συσκευής αφού σας δίνει άμεση πρόσβαση σε εισερχόμενες κλήσεις, καθώς και σε εφαρμογές και εργαλεία που χρησιμοποιείτε συχνά, ενώ εμφανίζει και τις ειδοποιήσεις με την κύρια οθόνη απενεργοποιημένη ή να εμφανίζει μια εφαρμογή. Όπως καταλαβαίνετε, το multitasking γίνεται πολύ καλύτερα, καθώς αν, για παράδειγμα, παίζετε κάποιο παιχνίδι (στην κύρια οθόνη) και λάβετε μια εισερχόμενη κλήση, αυτή θα εμφανιστεί στην οθόνη always-on, απ’ όπου μπορείτε να τη δεχτείτε ή να την απορρίψετε, με την εναλλαγή των σχετικών εφαρμογών να γίνεται εντελώς απρόσκοπτα. Το ίδιο θα συμβεί αν, για παράδειγμα, βλέπετε ένα βίντεο στην κύρια οθόνη και λάβετε ένα μήνυμα στην οθόνη always-on. Βλέπετε αν είναι σημαντικό και επιλέγετε αν θα διακόψετε το βίντεο για να το δείτε ή όχι.


Η κύρια οθόνη, τεχνολογίας in-cell, διαθέτει διαγώνιο 4,93’’ και ανάλυση 1280x720 οδηγώντας την πυκνότητα στα 298ppi, οπότε οι εικόνες είναι ευκρινείς και το κείμενο ευανάγνωστο.

Όσον αφορά στην κύρια οθόνη IPS, είναι τεχνολογίας in-cell με διαγώνιο 4,93’’ και ανάλυση 1280x720. Σημειώνουμε ότι οι οθόνες τεχνολογίας in-cell συνδυάζουν το digitizer (γυαλί και σύστημα αφής) με το πάνελ LCD σε ένα μόνο layer έχοντας ως αποτέλεσμα πιο λεπτές οθόνες. Από την άλλη, διαγώνιος και ανάλυση οδηγούν την πυκνότητα στα 298ppi, οπότε οι εικόνες είναι ευκρινείς και το κείμενο ευανάγνωστο.

Στο εσωτερικό του LG X Screen υπάρχει μία ποιοτική και ιδιαίτερα αξιόπιστη πρόταση για entry-level smartphone που δεν είναι άλλη από τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 410 της Qualcomm στα 1,2GHz, οποίος συνοδεύεται από τα γραφικά Adreno 306 και μνήμη RAM 2GB. Άρα, όλες οι εφαρμογές θα τρέχουν απρόσκοπτα και θα μπορείτε να παίξετε τα περισσότερα παιχνίδια, ενώ το multitasking θα είναι άνετο, χωρίς καθυστερήσεις. Για την αποθήκευση των αρχείων media και την εγκατάσταση των εφαρμογών υπάρχει ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος των 16GB, ο οποίος μπορεί να αυξηθεί με τη χρήση καρτών microSD έως 256GB.

Το X Screen διαθέτει μια κύρια κάμερα 13MP στο πίσω μέρος και μία δευτερεύουσα εμπρός των 8MP. Η κύρια κάμερα διαθέτει φακό με διάφραγμα f/2.2, συνοδεύεται από φλας LED και θα σας δώσει καλές λήψεις όπου ο φωτισμός είναι επαρκής. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε και βίντεο 1080p στα 30fps. Η δεύτερη κάμερα είναι ιδανική για selfies αφού, εκτός από την καλή ανάλυση, μπορεί να τραβά αυτόματα (χωρίς να πατήσετε πλήκτρο) μία λήψη σε ένα δευτερόλεπτο από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί. Έτσι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ποζάρετε και να περιμένετε... ελάχιστα.Η δεύτερη κάμερα είναι ιδανική για selfies αφού μπορεί να τραβά αυτόματα (χωρίς να πατήσετε πλήκτρο) μία λήψη σε ένα δευτερόλεπτο από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί.

Ο εξοπλισμός της συσκευής βρίσκεται σε καλό επίπεδο διαθέτοντας Wi-Fi με Wi-Fi Direct, Bluetooth v4.1 με A2DP και NFC, δέκτες GPS και FM radio, καθώς και θύρα microUSB 2.0. To smartphone της LG έρχεται με λειτουργικό Android στην πιο πρόσφατη έκδοση 6.0 (Marshmallow), οπότε έχετε σε άμεση χρήση όλα τα καλά του λειτουργικού και φυσικά, πρόσβαση στο Google Play για να κατεβάσετε ότι θέλετε.

Το X Screen της LG είναι μία συσκευή που ξεχωρίζει στην κατηγορία των entry-level smartphones και αυτό οφείλεται σίγουρα στην κομψή σχεδίασή του και την always-on οθόνη του. Το τίμημα για αυτά είναι μία ελαφρώς μεγαλύτερη τιμή, αλλά ειδικά η δεύτερη οθόνη θα σας «αποζημιώσει» με το παραπάνω. Αξίζει να το δείτε ως μια διαφορετική και υψηλής ευχρηστίας πρόταση.


Δείτε το βίντεο:

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα