Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Sony Xperia X

Ιουν 13 2016
Το Xperia X της Sony είναι το smartphone που θα σας κάνει να κλείσετε μια για πάντα στο συρτάρι την compact φωτογραφική μηχανή σας, ακόμα και τη βιντεοκάμερα.
Sony Xperia X
H Sony δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ως προς τον προσανατολισμό που έχει δώσει στα smartphones της. Είναι ξεκάθαρο πως κάμερα, σχεδίαση και οθόνη αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία, που μας έχει δώσει μερικές εντυπωσιακές συσκευές μέχρι τώρα. Στο Xperia X, ο στόχος της Sony παραμένει ίδιος, μόνο που εδώ πλέον έχουμε να κάνουμε με μια μοναδική κάμερα που υπόσχεται να σας κάνει να ξεχάσετε για πάντα την compact φωτογραφική μηχανή σας, μπορεί και τη βιντεοκάμερά σας. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για ένα smartphone που κινείται στο ανώτερο επίπεδο των mid-range, το Xperia Χ διαθέτει μια κάμερα, που για τις λήψεις της θα καμαρώνετε για πάντα.Με την τεχνολογία Smart Capture έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα πρόσωπο ή ένα αντικείμενο στην οθόνη και η κάμερα το ακολουθεί εστιάζοντας συνεχώς πάνω του.

Το πρώτο που θα παρατηρήσετε σε μια λήψη του Xperia X είναι η λεπτομέρεια στην εικόνα και τα δυνατά χρώματα, με την εντυπωσιακή ευκρίνεια να είναι αποτέλεσμα του αισθητήρα των 23MP. Παρά το μικρότερο διάφραγμα f/2.0 και την έλλειψη οπτικού σταθεροποιητή (η σταθεροποίηση γίνεται μέσω software), το Xperia X προφέρει πολύ καλά φωτισμένες φωτογραφίες, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή σε λήψεις με πηγές φωτισμού, οι φωτογραφίες δεν βγαίνουν «καμένες». Αυτό που ίσως παρατηρήσουν κάποιοι γνώστες της φωτογραφίας, είναι η αύξηση της οξύτητας μετά την «εσωτερική» επεξεργασία της λήψης, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι βέβαιο πως θα ικανοποιήσει με το παραπάνω τους περισσότερους χρήστες.

Όμως, η κάμερα του Xperia Χ κρύβει και άλλο έναν... άσσο, την τεχνολογία Smart Capture. Αν έχετε προσπαθήσει να φωτογραφίσετε ένα μικρό παιδί, σίγουρα θα τραβήξατε πολλές λήψεις ώστε να έχετε στο τέλος μία που να μην είναι θολή (κουνημένη), αφού κινούνται συνεχώς και ο φακός του smartphone δεν προλαβαίνει να εστιάσει σωστά. Με την τεχνολογία αυτή, η οποία βασίζεται σε μια νέα μέθοδο προγνωστικής υβριδικής αυτόματης εστίασης, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα πρόσωπο ή ένα αντικείμενο στην οθόνη και η κάμερα το ακολουθεί εστιάζοντας συνεχώς πάνω του. Οπότε, ακόμα κι αν το θέμα σας μετακινείται, όταν τραβήξετε τη λήψη, η κάμερα θα έχει ήδη εστιάσει και η φωτογραφία σας θα είναι καθαρή.Με τη μπροστινή κάμερα των 13MP θα βγάλετε καθαρές selfies, ακόμα και εκεί που το φως δεν είναι αρκετό.

Φυσικά, οι καινοτομίες και ευκολίες σχετικά με τις κάμερες δε σταματούν εδώ. Ο χρόνος που μεσολαβεί για την κύρια κάμερα από standby σε λήψη είναι μόλις 0,6 δευτερόλεπτα, ενώ καρέ ανέρχονται σε 60 fps στην ανώτερη ανάλυση λήψης βίντεο 1080p. Είναι βέβαιο ότι όλοι οι χρήστες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την ύπαρξη ειδικού φυσικού πλήκτρου για λήψεις, αλλά και τις λειτουργίες που ενεργοποιούνται με διάφορα swipe, όπως π.χ. την εναλλαγή μεταξύ των δύο καμερών. Η γενναιοδωρία της Sony στα Megapixels συνεχίζεται και στη μπροστινή κάμερα των 13MP με την οποία θα βγάλετε καθαρές selfies, ακόμα και εκεί που το φως δεν είναι αρκετό.

Για να δείτε άμεσα τις όμορφες φωτογραφίες που τραβήξατε, το Xperia X διαθέτει μια πολύ καλή οθόνη, όπως μας έχει συνηθίσει η Sony. Βασισμένη στην τεχνολογία Triluminos, αυτή η IPS οθόνη είναι ιδιαίτερα φωτεινή και προσφέρει σωστά χρώματα, βαθύ μαύρο και ευρείες γωνίες θέασης. Με διαγώνιο 5 ιντσών και ανάλυση 1080x1920, η πυκνότητα φτάνει στα 443ppi, ώστε να έχετε εξαιρετική ευκρίνεια σε media και games.Βασισμένη στην τεχνολογία Triluminos, η IPS οθόνη του Xperia X είναι ιδιαίτερα φωτεινή και προσφέρει σωστά χρώματα, βαθύ μαύρο και ευρείες γωνίες θέασης.

Άλλο ένα δυνατό χαρτί της Sony είναι η σχεδίαση που, αν και δεν παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές στα περισσότερα μοντέλα, καταφέρνει να είναι πάντα ενδιαφέρουσα, κομψή και εργονομική. Η πετυχημένη συνταγή έχει ακολουθηθεί και στο Xperia X. Επίπεδες πλευρές, στρογγυλεμένες γωνίες και καμπυλωμένες άκρες του γυαλιού της οθόνης συνθέτουν ένα όμορφο σύνολο στο οποίο κυριαρχεί η αλουμινένια πλάτη από βουρτσισμένο αλουμίνιο που ελαχιστοποιεί τις δαχτυλιές. Κομψό και συνάμα διαχρονικό, το Sony Xperia X είναι εξαιρετικό στο κράτημα, ακόμα και με το ένα χέρι. Το βάρος των 153 γραμμαρίων είναι μάλλον τυπικό για την κατηγορία του, ενώ το ελαφρώς αυξημένο πάχος των 7,9 χιλιοστών δε γίνεται καθόλου αντιληπτό λόγω της σχεδίασης και του πολύ καλού κρατήματος.Κομψό και συνάμα διαχρονικό, το Sony Xperia X είναι εξαιρετικό στο κράτημα, ακόμα και με το ένα χέρι.

Το εσωτερικό της συσκευής επιβεβαιώνει την αρχική τοποθέτηση της συσκευής στο ανώτερο επίπεδο των mid-range smartphones. Ο 64-μπιτος εξαπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 650 της Qualcomm ενσωματώνει τα γραφικά Adreno 510 και συνοδεύεται από 3GB μνήμης RAM. Πρακτικά λοιπόν, μπορείτε να κάνετε τα πάντα με άμεση απόκριση και μεγάλη ταχύτητα, ενώ το multitasking γίνεται απρόσκοπτα. Το ίδιο απρόσκοπτα γίνεται τόσο η αποθήκευση βίντεο, φωτογραφιών και μουσικής, όσο και η εγκατάσταση εφαρμογών αφού έχουν στη διάθεσή τους 32GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου (ή πάνω από 25GB με το λειτουργικό). Αν έχετε τεράστια συλλογή και τη θέλετε πάντα μαζί σας, υπάρχει και η λύση της microSD με χωρητικότητα έως 256GB.

Από το Sony Xperia X δε λείπει τίποτα: ασύρματη σύνδεση μέσω Wi-Fi 802.11ac και Wi-Fi Direct, Bluetooth v4.2 με A2DP και aptX, NFC, ραδιόφωνο FM με RDS, GPS και όλοι οι γνωστοί αισθητήρες. Μαζί με αυτά, έχετε στη διάθεσή σας και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για πιο εύκολο ξεκλείδωμα και περισσότερη άνεση στις συναλλαγές. Φυσικά, συνεχίζεται η παράδοση της Sony στον καλό ήχο, οπότε αν πρόκειται να ακούτε πολλή μουσική, τo Xperia X είναι μια εξαιρετική επιλογή.Με το Xperia X έχετε στη διάθεσή σας και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για πιο εύκολο ξεκλείδωμα και περισσότερη άνεση στις συναλλαγές.

Το Xperia X έρχεται με Android Marshmallow και συγκεκριμένα την έκδοση 6.0.1, ενώ οι επεμβάσεις της Sony στο λειτουργικό είναι πολύ μικρές. Αντίθετα, θα βρείτε κάποιες συνοδευτικές εφαρμογές, όπως το Movie Creator, αλλά και το «σταθερό» πλέον Remote Play για streaming παιχνιδιών από το PS4 στην οθόνη του smartphone.

Σε γενικές γραμμές, αν δεν μπορείτε να προσεγγίσετε οικονομικά τις ναυαρχίδες των κατασκευαστών, το Sony Xperia X αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Με την κάμερά του θα καταφέρετε να αποτυπώσετε σε αρχεία τις προσωπικές στιγμές σας με τον καλύτερο τρόπο, ενώ με την οθόνη του θα ζήσετε μοναδικές εμπειρίες.


Δείτε τα βίντεο:

(επιδόσεις)

(κάμερα)

(σχεδίαση)

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα