Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Δωρεάν Android apps που μειώνουν το μπλε φως και προστατεύουν τα μάτια σας

Ιουν 01 2017
Αποφύγετε την καταπόνηση των ματιών, μειώνοντας το μπλε φως της οθόνης της smart συσκευής σας με μία από τις παρακάτω εφαρμογές και απολαύστε ποιοτικό ύπνο.
Δωρεάν Android apps που μειώνουν το μπλε φως και προστατεύουν τα μάτια σας
Με το iOS 9.3, η Apple εισήγαγε την λειτουργία Night Shift. Το εν λόγω χαρακτηριστικό προσαρμόζει το χρώμα της οθόνης σας και μειώνει το μπλε φως που καταπονεί τα μάτια. Σύμφωνα με μελέτες, η έκθεση σε έντονο μπλε φως το βράδυ μπορεί να επηρεάσει τους κιρκαδικούς ρυθμούς σας, καθιστώντας πιο δύσκολο να αποκοιμηθείτε.

Μια αντίστοιχη λειτουργία (με ονομασία Night Mode) είδαμε και στην έκδοση beta του Android Nougat, ωστόσο αφαιρέθηκε στην τελική έκδοση του λειτουργικού. Ευτυχώς, στο Google Play θα βρείτε πολλές δωρεάν εφαρμογές τρίτων που μειώνουν το μπλε φως της οθόνης για προστασία των ματιών. Πριν δούμε μερικές από αυτές, να σημειώσουμε ότι οι παρακάτω εφαρμογές προσφέρονται δωρεάν, ενώ σε ορισμένες μπορείτε να ξεκλειδώσετε επιπλέον δυνατότητες (ή και να απομακρύνετε τις ενοχλητικές διαφημίσεις) με το ανάλογο αντίτιμο.

Night Screen


Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της εφαρμογής είναι η ευκολία χρήσης. Αν το μόνο που ψάχνετε είναι ένα φίλτρο μπλε φωτός, τότε το Night Screen θα σας καλύψει. Αφού το εγκαταστήσετε στη συσκευή σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το app και να μειώσετε τη φωτεινότητα του μπλε φωτός. Αν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε €1.99, το Night Screen + αφαιρεί τις διαφημίσεις και σας επιτρέπει να προγραμματίσετε την ενεργοποίηση της εφαρμογής. Επιπλέον, η αγορά εντός εφαρμογής σας προσφέρει μια μπάρα ρύθμισης.

Dimly


Το πρόβλημα με τα περισσότερα screen dimming apps είναι ότι, εάν κάνετε κάποιο λάθος με τις ρυθμίσεις φωτεινότητας της οθόνης, θα πρέπει να επανεκκινήσετε την εφαρμογή για να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Το Dimly, ωστόσο, διαθέτει μια λειτουργία που ονομάζεται Shake. Εάν κάνετε κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις οθόνης, απλά ανακινήστε τη συσκευή σας για να αναιρέσετε. Σε αντίθεση με το Night Screen, η μπάρα ρύθμισης στο Dimly διατίθεται δωρεάν. Από εκεί, ή από το κέντρο ειδοποιήσεων, μπορείτε να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το φίλτρο μπλε φωτός - εάν το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα dimming widget για τη φωτεινότητα της οθόνης.

Twilight


Με το Twilight θα μπορέσετε να ρυθμίσετε τα επίπεδα θερμοκρασίας και έντασης, όχι όμως και τα επίπεδα χρώματος της οθόνης. Παρά το γεγονός ότι το Twilight δεν παρέχει ιδιαίτερο φίλτρο μπλε φωτός, το επίπεδο ελέγχου της εφαρμογής είναι επαρκές για τους περισσότερους χρήστες. Όπως και με τις παραπάνω εφαρμογές, μπορείτε να μεταβείτε στο κέντρο ειδοποιήσεων για να ενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις οθόνης.

Οι ρυθμίσεις σας επιτρέπουν να εξαιρέσετε εφαρμογές (από την αυξομείωση του φωτισμού οθόνης), να διακόψετε για λίγο το φίλτρο, ή και να ρυθμίσετε την εφαρμογή για ανάγνωση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υπάρχει και η έκδοση Pro (€2.99) που σας επιτρέπει να ορίσετε διαφορετικά προφίλ. Κάτι που είναι πολύ χρήσιμο για όσους μοιράζονται τη συσκευή τους με κάποιον άλλο χρήστη. Με την έκδοση Pro, μπορείτε επίσης να ελέγχετε πόσο χρόνο χρειάζεται η οθόνη να μειώσει την ένταση του φωτός μετά το ηλιοβασίλεμα.

My Eyes Protection


To My Eyes Protection είναι ένα απλό αλλά περιεκτικό widget, αφού προσφέρει φίλτρο μπλε φωτός και δυνατότητα ρύθμισης – μέσω της μπάρας ρύθμισης. Όταν θέλετε να ενεργοποιήσετε το φίλτρο, μπορείτε να μεταβείτε στο κέντρο ειδοποιήσεων ή απλά να ανοίξετε την εφαρμογή. Δεν θα βρείτε προγραμματισμό ενεργοποίησης ή επιλογή για ρύθμιση των χρωμάτων, ωστόσο το My Eyes Protection θα σας υπενθυμίσει να κάνετε διαλείμματα, αν διαβάζετε πολύ. Η λειτουργία υπενθύμισης είναι ιδανική για νυχτερινό διάβασμα, καθώς κανείς δεν θέλει να κοιμηθεί… με πονοκέφαλο!

Midnight


Το Midnight σας προσφέρει όλες τις βασικές λειτουργίες ενός night filter app εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις. Με ένα στρογγυλό ρυθμιστικό (αντί για μπάρα), μπορείτε να ρυθμίσετε το μαύρο, το κίτρινο, το μπλε και το κόκκινο φως. Όταν έχετε ρυθμίσει το χρώμα, μπορείτε να δείτε τις αλλαγές με το κουμπί play. Όπως και με τις περισσότερες αντίστοιχες εφαρμογές, μπορείτε να προγραμματίσετε την ώρα έναρξης / λήξης του φίλτρου. Ωστόσο δεν ενεργοποιείται/απενεργοποιείται αυτόματα με τη δύση/ανατολή του ηλίου – με βάση την τοποθεσία σας. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Midnight είναι ότι χρησιμοποιεί ένα αισθητήρα για να μετράει την ποσότητα του φωτός που υπάρχει στο περιβάλλον. Αυτή η ρύθμιση μειώνει το φως της οθόνης σε σκοτεινά περιβάλλοντα.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα