Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

iWork: Αυτόματη διόρθωση που… συγχρονίζεται

Ιουν 23 2017
Η σουίτα εφαρμογών iWork, δηλαδή τα Pages, Numbers και Keynote δεν ακούστηκαν καθόλου στην πρόσφατη έκθεση της Apple, στο WWDC δηλαδή. Αυτό δεν πάει να πει ότι δεν είχαμε εξελίξεις…
iWork: Αυτόματη διόρθωση που… συγχρονίζεται
Πρόσφατα η Apple διέθεσε μια ακόμη αναβάθμιση των εφαρμογών γραφείου της σουίτας iWork, τόσο σε Mac όσο και σε iOS. Η αναβάθμιση περιελάμβανε διάφορες βελτιώσεις και προσθήκες λειτουργιών σε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά, είχε όμως και κάτι νέο που ισχύει σε όλες τις εφαρμογές αυτές, σε οποιαδήποτε από τις δύο πλατφόρμες.

Το νέο αυτό έχει να κάνει με την αυτόματη διόρθωση. Κανονικά, όλες οι ρυθμίσεις περί αυτόματης διόρθωσης γίνονται στις Προτιμήσεις συστήματος και ισχύουν για κάθε εφαρμογή εκτός από την περίπτωση που κάποια χρησιμοποιεί τους δικούς της μηχανισμούς προσπερνώντας εκείνους του macOS ή του iOS.

Η αυτόματη διόρθωση δεν σχετίζεται μόνο με διόρθωση ορθογραφικών λαθών πάντως. Άλλωστε, αυτού του είδους η αυτόματη διόρθωση μπορεί να ενεργοποιηθεί ή απενεργοποιηθεί ανάλογα με το τι προτιμά ο καθένας. Η αυτόματη διόρθωση σχετίζεται λοιπόν με το κατά πόσο αριθμοί μετατρέπονται αυτόματα σε δυνάμεις όταν πρέπει, τι είδους εισαγωγικά χρησιμοποιούμε, αυτόματο εντοπισμό και ρύθμιση ηλεκτρονικών διευθύνσεων που πληκτρολογούμε με το χέρι και διάφορα άλλα ακόμη.Στο iOS η επιλογή για την αυτόματη διόρθωση βρίσκεται αφού μπούμε στις επιλογές κάποιου συγκεκριμένου εγγράφου.

Πριν την τελευταία αναβάθμιση λοιπόν οι εφαρμογές Pages, Numbers και Keynote δεν είχαν ξεχωριστές ρυθμίσεις για αυτόματη διόρθωση, απλά ακολουθούσαν τις γενικές ρυθμίσεις του συστήματος. Αυτό αλλάζει όμως, αφού προστέθηκε ξεχωριστή καρτέλα στις ρυθμίσεις κάθε εφαρμογής.

Και γιατί αυτό είναι άξιο αναφοράς; Διότι οι ρυθμίσεις που μπορούμε να κάνουμε σε καθεμιά από αυτές τις εφαρμογές “ακυρώνει” εκείνες τους συστήματος. Όχι ακριβώς δηλαδή, απλά οι ρυθμίσεις της εφαρμογής έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τις ρυθμίσεις του συστήματος όταν είμαστε μέσα στη συγκεκριμένη εφαρμογή και δουλεύουμε. Οπότε, κάθε άλλη εφαρμογή θα χρησιμοποιεί τις γενικές ρυθμίσεις, όμως οι εφαρμογές Pages, Numbers και Keynote μπορούν να χρησιμοποιούν τις δικές τους. Αν δεν πειράξουμε τίποτα όμως στις ρυθμίσεις αυτές στις ίδιες τις εφαρμογές, τότε εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι γενικές.

Όλα αυτά ανοίγουν το δρόμο για μια ευκολία ακόμη που προηγουμένως ήταν αδύνατη: το συγχρονισμό ρυθμίσεων στις εφαρμογές αυτές μεταξύ iOS και macOS. Δηλαδή, αν πειράξουμε μια ρύθμιση για την αυτόματη διόρθωση σε macOS, π.χ. σχετικά με την αυτόματη ανίχνευση λιστών, η ρύθμιση αυτή συγχρονίζεται στην έκδοση της εφαρμογής για iOS. Έτσι μπορούμε να μετακινούμαστε μεταξύ των εφαρμογών που συνθέτουν τη σουίτα iWork σε δύο διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και να δουλεύουμε ακριβώς όπως έχουμε συνηθίσει χωρίς επιπλέον αλλαγές και προσαρμογές.Σε macOS, όλα γίνονται στις ρυθμίσεις της εφαρμογής γενικότερα.

Για εκείνους χρησιμοποιούν συχνά οποιαδήποτε από τις τρεις εφαρμογές, ή ακόμη και τις τρεις, είναι μεγάλη υπόθεση η αλλαγή αυτή, αφού προηγουμένως έπρεπε να φροντίζουν τελείως χειροκίνητα ώστε να λειτουργούν κάποιοι αυτοματισμοί της διόρθωσης με τον ίδιο τρόπο σε προγράμματα που έχουν ανάγκη στην καθημερινότητα. Σε macOS η καρτέλα Αυτόματη διόρθωση βρίσκεται στις Προτιμήσεις. Στο iOS, ένα πάτημα στο πλήκτρο με τις τρεις τελείες μας βγάζει σε λίστα που περιλαμβάνει πλέον την καρτέλα Αυτόματη διόρθωση. Ώρα να φέρετε τα πάντα στα μέτρα σας.
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα