Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Πρόσωπα στην εφαρμογή Φωτογραφίες

Ιουν 27 2017
Η αυτόματη ανίχνευση και ταξινόμηση προσώπων είναι μεγάλη ευκολία στην ψηφιακή εποχή όπου ο αριθμός των φωτογραφιών μας αυξάνεται με καταιγιστικό ρυθμό.
Πρόσωπα στην εφαρμογή Φωτογραφίες
Στην αναλογική εποχή θα ήταν αδύνατο να οργανώσουμε τις φωτογραφίες μας με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορούμε να βρίσκουμε εύκολα τις φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο άτομο και, ταυτόχρονα, να μη χάνουμε τον μπούσουλα για το ποιες φωτογραφίες προέρχονται από συγκεκριμένα γεγονότα και περιστάσεις. Όμως τώρα, όλα αυτά έχουν αλλάξει…

Η εφαρμογή Φωτογραφίες της Apple, τόσο σε macOS όσο και σε iOS, φροντίζει, σε ανύποπτο χρόνο, να αναγνωρίσει πρόσωπα στις φωτογραφίες μας. Εμείς μπορούμε να διαλέξουμε ποια άτομα μας ενδιαφέρουν γενικότερα, να τα ονομάσουμε, ακόμη και να τα “συνδέσουμε” με την αντίστοιχη καρτέλα επαφής ακριβώς όταν ονοματίζουμε ένα πρόσωπο. Το σύστημα όμως χρειάζεται και λίγη εκπαίδευση. Μια στο τόσο λοιπόν, μπορούμε να πάμε σε ένα πρόσωπο που έχουμε ήδη ξεχωρίσει και να ζητήσουμε από την εφαρμογή να μας δείξει κι άλλες φωτογραφίες που πιστεύει ότι έχουν το ίδιο άτομο, αλλά δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

Τότε μάς προβάλλει μία-μία τις φωτογραφίες στις οποίες πιστεύει ότι εμφανίζεται το εκάστοτε πρόσωπο και εμείς πρέπει να πατήσουμε Ναι, αν η εφαρμογή έχει υποθέσει σωστά, Όχι αν έχει κάνει λάθος. Κάθε επιλογή που κάνουμε όμως δεν επηρεάζει μόνο τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Αν ήταν έτσι, δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για αυτόματο εντοπισμό συγκεκριμένων ατόμων. Καθώς επιβεβαιώνονται διαφορετικές φωτογραφίες του ίδιου ατόμου, σε άλλες γωνίες, σε περίεργο φωτισμό, με διαφορετικό κούρεμα και χτένισμα, ακόμη και σε διαφορετικές ηλικίες, η εφαρμογή μαθαίνει να ξεχωρίζει το άτομο αυτό ακόμη καλύτερα από εκεί και πέρα. Και εφαρμόζει άμεσα αυτήν τη γνώση.Μπορούμε να κρατήσουμε σε πιο περίοπτη θέση, εντός της εφαρμογής, τα πρόσωπα που επιθυμούμε.

Την τελευταία φορά που ακολουθήσαμε τη διαδικασία αυτή λοιπόν, χρειάστηκε να απαντήσουμε σχετικά σε δυο μόνο φωτογραφίες. Και από τις απαντήσεις μας το σύστημα κατάφερε να ξεχωρίσει, χωρίς άλλη παρέμβαση από εμάς 14 επιπλέον φωτογραφίες από τη συλλογή μας που απεικόνιζαν το ίδιο άτομο.

Η λειτουργία αυτή υποστηρίζεται στην εφαρμογή Φωτογραφίες, είτε μιλάμε για το macOS είτε για το iOS. Για την ακρίβεια, ανάλογη λειτουργία υπήρχε από ένα σημείο κι έπειτα στο iPhoto, τον προκάτοχο της εφαρμογής Φωτογραφίες.

Για να εκπαιδεύσουμε την εφαρμογή, πηγαίνουμε στην κατηγορία Άτομα που εμφανίζεται στην πλαϊνή στήλη σε macOS. Μπαίνουμε στο άτομο που μας ενδιαφέρει (το σύστημα έτσι κι αλλιώς φέρνει στο προσκήνιο πρόσωπα που εμφανίζονται συχνότερα) και πηγαίνουμε στο τέλος της νέας καρτέλας. Εκεί πατάμε Επιβεβαίωση επιπλέον φωτογραφιών και στην πορεία κάνουμε τα προφανή. Σε iOS η πορεία είναι ακριβώς ίδια, με τη διαφορά πως βρίσκουμε την κατηγορία Άτομα στην καρτέλα Άλμπουμ.Σε κάθε άτομο, μπορούμε να ορίσουμε τη φωτογραφία που προτιμάμε να χαρακτηρίζει το άλμπουμ του.

Για την ώρα όμως, η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται ξεχωριστά σε κάθε συσκευή και υπολογιστή Mac διότι οι διάφορες παρεμβάσεις δεν συγχρονίζονται. Αυτό αλλάζει όμως με τον ερχομό του macOS High Sierra και του iOS 11. Τότε συγκεκριμένες υποδείξεις του χρήστη θα συγχρονίζονται μέσω iCloud μεταξύ υπολογιστών Mac και συσκευών iOS ώστε να πετυχαίνουμε φωτογραφική… αρμονία.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα