Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Βρείτε το Drone που σας ταιριάζει

Ιουν 05 2017
Τα drones είναι το απόλυτο trend της εποχής. Αν θέλετε να μπείτε και εσείς στον κόσμο τους, ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο.
Βρείτε το Drone που σας ταιριάζει
Η εμφάνιση ολοένα και περισσότερων μικρών, ιπτάμενων οχημάτων στον ουρανό επιβεβαιώνει ότι η τεχνολογία βρίσκεται παντού και είναι αρκετά προσιτή. Τα drones ή μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (Unmanned Aerial Vehicles - UAVs), έρχονται σε μια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών, με διαφορετικά χαρακτηριστικά απόδοσης και σε διάφορα κόστη. Για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να ασχολείται με αυτό το «άθλημα» (είτε επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά), όλες αυτές οι προτάσεις ίσως να τον αγχώσουν. Για το λόγο αυτό παρακάτω ακολουθούν ορισμένες σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο drone για εσάς.Η εμφάνιση ολοένα και περισσότερων μικρών, ιπτάμενων οχημάτων στον ουρανό επιβεβαιώνει ότι η τεχνολογία βρίσκεται παντού και είναι αρκετά προσιτή.

Το μεγάλο εύρος τιμών των διαθέσιμων μοντέλων θα σας επιτρέψει να βρείτε αυτό που πραγματικά χρειάζεστε. Ωστόσο σημειώστε ότι το καλύτερο drone για εσάς δεν είναι απαραίτητα και το πιο ακριβό. Η σωστή επιλογή drone εξαρτάται από το επίπεδο εμπειρίας σας και το πώς σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε.

Όσο ανεβαίνει το κόστος, τα drones είναι πιο ισχυρά και ικανά να μεταφέρουν επιπλέον αξεσουάρ, όπως αποσπώμενο σταθεροποιητή και κάμερα. Αλλά αυτό που πραγματικά καθορίζει το κόστος ενός drone είναι κυρίως οι τεχνολογίες που «κρύβει» στο εσωτερικό του, όπως, για παράδειγμα, ο επεξεργαστής (ή οι επεξεργαστές) και ο ελεγκτής πτήσης που είναι υπεύθυνος για την σταθερότητα και την ευελιξία του drone και του επιτρέπει να εκτελεί περισσότερες λειτουργίες στον αέρα. Για τα drones με ενσωματωμένη κάμερα, το κόστος αυξάνεται επίσης ανάλογα με την ποιότητα της κάμερας.

Βασικές κατηγορίες Drones
Τα είδη των drones χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: με σταθερές πτέρυγες, όπως τα αεροπλάνα, και με έλικες όπως τα ελικόπτερα. Όσον αφορά στον προσδιορισμό του αριθμού των κινητήρων ή ελίκων που ενσωματώνουν, χρησιμοποιείται ο όρος Multicopter ή Multirotor και διαχωρίζονται σε Quadcopter / τετρακόπτερα (με 4 έλικες), Hexacopter (6 έλικες), και Octacopter (8 έλικες). Έτσι, με τόσες επιλογές αγοράς, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το πώς θέλετε να αξιοποιήσετε το drone σας.

Μπαταρία / Χρόνος πτήσης
Παρά τις πιο ισχυρές κάμερες, ανιχνευτές σύγκρουσης και καλύτερα συστήματα πλοήγησης, ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες πτήσης, τα περισσότερα drones δεν θα πετάξουν πάνω από 25-30 λεπτά. Ορισμένα μοντέλα μάλιστα, προσφέρουν αυτονομία έως 7-8 λεπτά, ενώ ο χρόνος επαναφόρτισης ίσως να ξεπερνά τα 45 λεπτά. Ακόμα και αν έχετε μαζί σας επιπλέον μπαταρίες, ίσως να χρειάζεστε περισσότερη αυτονομία – ανάλογα πάντα με τη χρήση. Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε ότι, όσο πιο «επιθετικά» πετάτε, τόσο πιο εύκολα μειώνεται και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Εμβέλεια τηλεχειρισμού
Ανάλογα το μοντέλο, η μέγιστη εμβέλεια χειρισμού ξεκινάει από μερικά μέτρα και φτάνει ακόμα και τα 5-7 χιλιόμετρα. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την τεχνολογία που ενσωματώνει το εκάστοτε μοντέλο, όσο και με το ίδιο το χειριστήριο. Επιπλέον, ορισμένα μοντέλα σας δίνουν τη δυνατότητα να διαλέξετε τη συχνότητα της επιλογής σας (2.5GHz ή 5GHz), για την αποφυγή τυχόν παρεμβολών.


Drones για αρχάριους
Στην κατηγορία των entry-level (που κυμαίνονται από περίπου 30€ - 170€), τα περισσότερα drones είναι μικρά και ελαφριά, και μερικές φορές είναι αρκετά ευέλικτα για να πετάξουν με ασφάλεια σε εσωτερικούς χώρους. Το μέγεθος τους και η «βασική τεχνολογία» που διαθέτουν καθιστούν δύσκολο το χειρισμό τους σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά όταν υπάρχει άνεμος. Τα μοντέλα με ενσωματωμένη κάμερα θα καταγράψουν φωτογραφίες και βίντεο σχετικά χαμηλής ποιότητας. Ωστόσο, υπάρχουν drones σε αυτό το εύρος τιμών που προσφέρουν ικανοποιητική χωρητικότητα μπαταρίας, καθώς και ικανοποιητική εμβέλεια.

Το ιδανικό ξεκίνημα για έναν αρχάριο χρήστη είναι ένα επιλέξει ένα ασφαλές, εύκολο στη χρήση drone. Επενδύστε σε ένα μικρότερο μοντέλο που θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς να χειρίζεστε ένα UAV και θα σας δώσει μια ιδέα για το χρόνο αντίδρασης - πριν από τη μετάβαση σε μεγαλύτερα και πιο πολύπλοκα drones.

Ενδεικτικές προτάσεις

Mini Drone eStar Hubble 11


Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μικρό μέγεθος και είναι εξαιρετικά ελαφρύ, για μεγαλύτερη ευελιξία. Είναι ιδανικό για κάποιον που μπαίνει στον κόσμο των drones, αλλά δεν θέλει να ξοδέψει πολλά χρήματα. Όπως και να ‘χει, το Hubble 11 δεν θα τον απογοητεύσει, έχει ικανοποιητική εμβέλεια – για την κατηγορία του – ενώ προσφέρει ασφαλείς πτήσεις. Εναλλακτική πρόταση, το Drone eStar Curiosity 32 HD FPV. Λίγο ακριβότερο, αλλά με μεγαλύτερη μπαταρία, μεγαλύτερη εμβέλεια και ενσωματωμένη κάμερα.

Drone Parrot Mambo + Accessories Black


Δίχως αμφιβολία, το mini drone της Parrot αποτελεί μια value for money πρόταση, τόσο για διασκέδαση, όσο και για να μάθετε κάποια βασικά πράγματα σε ό,τι αφορά την εναέρια φωτογράφηση. Με ικανοποιητική εμβέλεια και κάμερα που προσφέρει ανάλυση 300,000 pixels και ρυθμό καρέ βίντεο 60fps, θα διασκεδάσετε ενώ παράλληλα θα τραβήξετε εντυπωσιακά πλάνα. Εναλλακτικά, αν θέλετε μια πιο οικονομική πρόταση και δεν σας ενδιαφέρει τόσο πολύ η εναέρια φωτογράφηση μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο Mini Drone Parrot Airbone Cargo Mars (ακόμα μία value for money πρόταση).


Για μεσαίους χρήστες
Στο επόμενο επίπεδο, όπου οι τιμές των μοντέλων κυμαίνονται από περίπου 300€-1.000€, τα drones είναι μεγαλύτερα, βαρύτερα, και έχουν σχεδιαστεί για πιο εύκολο χειρισμό, ενώ μπορείτε να τα εξοπλίσετε με εξωτερική action camera της επιλογής σας. Ενδείκνυνται κυρίως για πτήσεις σε ανοιχτούς χώρους, όπως πάρκα, για να τραβήξετε βίντεο υψηλής ανάλυσης (π.χ. στις διακοπές σας), ή να τραβήξετε εντυπωσιακά πανοραμικά πλάνα.

Ενδεικτικές προτάσεις

Drone Parrot Bepop 2 Red


Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευέλικτο και ανθεκτικό drone με μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και εμβέλεια χειρισμού που φτάνει τα 300 μέτρα. Είναι εξοπλισμένο με κάμερα που προσφέρει υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες και βίντεο. Επιπλέον, σας επιτρέπει να ελέγξετε την κάμερα κατά 180° προς όλες τις κατευθύνσεις, απλά μετακινώντας τον αντίχειρά σας, ενώ είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία πλήρους ψηφιακής σταθεροποίησης της εικόνας για να καταγράφετε σταθερά εναέρια πλάνα, ανεξάρτητα από τις κινήσεις του drone σας.

Εναλλακτικά, υπάρχει το Drone Parrot Bebop 2 FPV με επιπλέον λειτουργίες για χειρισμό ακόμα και από αρχάριο χρήστη, μεγαλύτερη εμβέλεια χειρισμού, κάμερα που συλλαμβάνει επαγγελματικές φωτογραφίες και βίντεο, και τη δυνατότητα να απολαύσετε υψηλής ευκρίνειας εικόνα μέσω των Parrot Cockpitglasses.


Για προχωρημένους χρήστες
Με πάνω από 1.000€, εκτός από τετρακόπτερα, θα βρείτε drones με 6 ή 8 έλικες για καλύτερη ανύψωση και περισσότερη σταθερότητα. Είναι εξοπλισμένα με κάμερες που εκτός ότι διαθέτουν μεγάλη, επεκτάσιμη (μέσω microSD) χωρητικότητα, προσφέρουν φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης (από 1080p και πάνω). Σε περίπτωση που κάποιο μοντέλο δεν περιλαμβάνει κάμερα, μπορείτε να το εξοπλίσετε με εξωτερική action camera, καθώς και με υψηλής ποιότητας σταθεροποιητή κάμερας για να απολαμβάνετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας.

Επιπλέον, αυτά τα μοντέλα διαθέτουν προηγμένους ελεγκτές πτήσης, υποστήριξη GPS, καθώς και λογισμικό ανοιχτού κώδικα, που σας επιτρέπει να χειρίζεστε το drone σας με σχεδόν οποιοδήποτε τρόπο μπορείτε να φανταστείτε (συμπεριλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα να δημιουργείτε το δικό σας σχέδιο πτήσης για εντελώς αυτόνομες πτήσεις). Για τους επαγγελματίες φωτογράφους/κινηματογραφιστές, αυτά τα drones προσφέρουν κινηματογραφικές γωνίες και πλάνα που μέχρι πρότινος μπορούσαν να επιτευχθούν μόνο με ελικόπτερο/αεροπλάνο. Φυσικά, προσφέρουν επίσης μεγαλύτερη αυτονομία και εμβέλεια χειρισμού, ώστε να μπορείτε να διανύετε άνετα μεγαλύτερες αποστάσεις.

Ενδεικτικές προτάσεις

Drone DJI Mavic Pro(EU)


Tο DJI Mavic Pro είναι ένα μικρό αλλά πανίσχυρο drone που μετατρέπει τον ουρανό σε έναν δημιουργικό καμβά, βοηθώντας σας να ανακαλύψετε την δημιουργικότητά σας. Το μικρό του μέγεθος παρέχει μεγάλου βαθμού ευελιξία κάνοντάς το ένα από τα τα πιο εκλεπτυσμένα drone της DJI. Διαθέτει 24 πυρήνες υψηλής ισχύος, ένα καινούργιο σύστημα μετάδοσης με εμβέλεια 7 km, 4 οπτικούς αισθητήρες και μία κάμερα ανάλυσης 4K με σύστημα σταθεροποίησης (gimbal) 3-αξόνων. Όλα αρμονικά συνδυασμένα για υπέροχες λήψεις.

Drone DJI Phantom 4 Pro (EU)


To Drone DJI Phantom 4 Pro έρχεται με αναβαθμισμένες και ακόμα πιο βελτιωμένες τις λειτουργίες TapFly και ActiveTrack και μέσω της νέας εφαρμογής DJI GO 4 μπορείτε να πετάξετε οπουδήποτε βλέπετε στην οθόνη σας. Η ολοκαίνουργια κάμερα του Phantom 4 Pro διαθέτει αισθητήρα CMOS 1" και προσφέρει απαράμιλλη ποιότητα και ευκρίνεια για επαγγελματικό επίπεδο λήψεων. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε το Drone DJI Phantom 4 Pro +, το οποίο έρχεται με χειριστήριο με ενσωματωμένη οθόνη 5,5 ιντσών, ανάλυσης 1080p.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα