Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 mobile apps για να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας στη μαγειρική

Μαϊ 30 2014
Είτε κάνετε τα πρώτα σας βήματα στη μαγειρική, είτε έχετε βάλει στόχο το επόμενο Master Chef, οι σχετικές εφαρμογές αποτελούν “must” για τη φορητή συσκευή σας.
5 mobile apps για να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας στη μαγειρική
Μετά την επιτυχία που γνώρισαν τα websites μαγειρικής τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε η σειρά των εφαρμογών να πάρουν τη σκυτάλη και να κατακλύσουν τις φορητές συσκευές των επίδοξων σεφ. Περιλαμβάνοντας πλέον κατηγοριοποιημένες συνταγές, δυνατότητες οργάνωσης της αγοράς υλικών και πληθώρα χρήσιμων εργαλείων, οι εφαρμογές αυτές, είτε αποτελούν προεκτάσεις μεγάλων γνωστών websites είτε όχι, υπόσχονται να μυήσουν στα μυστικά της κουζίνας τους νεότερους και να ανοίξουν νέους γαστρονομικούς ορίζοντες για τους ήδη μυημένους. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε μερικές από τις πιο γνωστές δωρεάν εφαρμογές για smartphones και tablets.

Epicurious
(Android, iOS, Windows Phone)


Μακράν η καλύτερη εφαρμογή για όποια πλατφόρμα φορητής συσκευής κι αν διαθέτετε. Το Epicurious, με το γνωστό όνομα του αντίστοιχου website, είναι η πρώτη εφαρμογή που θα πρέπει να εγκαταστήσετε στη συσκευή σας καθώς διαθέτει μια συλλογή από συνταγές που ξεπερνά τις 30.000, οι οποίες είναι άριστα ταξινομημένες σε κατηγορίες, με δυνατότητα αναζήτησης. Πολλές από τις συνταγές προέρχονται από γνωστά περιοδικά, κορυφαία εστιατόρια και βραβευμένους σεφ. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να διατηρείτε μια λίστα με αγαπημένες συνταγές που βρίσκετε είτε στο website της εφαρμογής, είτε από οπουδήποτε αλλού στο web, με τη λίστα αυτή να είναι διαθέσιμη και να συγχρονίζεται με όλες τις συσκευές σας. Φυσικά, δε λείπει η δυνατότητα λίστας αγορών των υλικών που απαιτούνται για την εκτέλεση μιας συνταγής. Μάλιστα, σε κάποιες συσκευές είναι δυνατός ο έλεγχος της εφαρμογής μέσω φωνητικών εντολών για να έχετε ελεύθερα τα χέρια σας όταν δημιουργείτε.


Allrecipes Dinner Spinner
(Android, iOS, Windows Phone)


Κορυφαία εφαρμογή που αξίζει την προσοχή σας καθώς προέρχεται από το δημοφιλές αντίστοιχο website, με μια μεγάλη κοινότητα που μοιράζεται και βαθμολογεί συνταγές. Μπορείτε να αναζητήσετε συνταγές με βάση το είδος τους (κύριο πιάτο, δευτερεύον πιάτο, ορεκτικό, κλπ), το κύριο συστατικό (ψάρι, κοτόπουλο, κτλ.), τον απαιτούμενο χρόνο ετοιμασίας, αλλά και πιο σύνθετες αναζητήσεις και η εφαρμογή θα σας φέρει τις συνταγές με αναλυτικές οδηγίες και βίντεο (όπου υπάρχει). Έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε τη συνταγή στις αγαπημένες σας ή σε μια λίστα για αγορές υλικών, να τη στείλετε μέσω e-mail σε ένα φίλο, αλλά και να την κοινοποιήσετε στο Facebook και το Twitter. Δικαιολογώντας τη λέξη «spinner» στην ονομασία της, η εφαρμογή σας προτείνει τυχαίες συνταγές με ένα απλό κούνημα της συσκευής. Στα αρνητικά της, η ασυμβατότητα με κάποια tablets.


BigOven
(Android, iOS, Windows Phone)


Μία από τις πιο ολοκληρωμένες εφαρμογές είναι το BigOven που θα σας καταπλήξει με τις επιλογές της. Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να ψάξετε ανάμεσα στις πάνω από 250.000 συνταγές που διαθέτει προσθέτοντας ή αποκλείοντας κάποια συστατικά και επιλέγοντας τον τύπο φαγητού (πρωϊνό, σαλάτα, σούπα, κυρίως πιάτο, κλπ) ή να περιηγηθείτε στις κατηγορίες που θα βρείτε (ethnic, brunch, party, κλπ). Μπορείτε να προσθέσετε συνταγές ή να δείτε συνταγές φίλων και να περιηγηθείτε σε έτοιμα μενού ανάλογα μέσα από πληθώρα επιλογών (εθνικότητα, καιρός, δίαιτα, κ.ά.), ενώ έχετε επίσης δυνατότητα να οργανώσετε τα επόμενα μενού σας και να διατηρείτε λίστα αγορά για τα υλικά που χρειάζεστε. Μία από τις πιο χρήσιμες δυνατότητες της εφαρμογής είναι η αναζήτηση συνταγών με βάση έως τρία υλικά που είχατε περίσσευμα.


Pepperplate
(Android, iOS, Windows 8)

Αρκετά δημοφιλής, αλλά σίγουρα κατώτερη των μεγάλων γνωστών εφαρμογών καθώς αποτελεί περισσότερο μια προέκταση του website pepperplate.com. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε τις αγαπημένες σας συνταγές ή να τις εισάγετε από τα αγαπημένα σας websites και να τις έχετε διαθέσιμες από οποιαδήποτε συσκευή σας, ενώ έχετε τη δυνατότητα να διατηρείτε λίστες αγορών για τα υλικά. Επίσης, μπορείτε να συνδυάζετε συνταγές για να δημιουργήσετε μενού για καθημερινά γεύματα ή για ειδικές περιστάσεις και να οργανώνετε τα φαγητά σας σε ένα ημερολόγιο. Ένα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι η δυνατότητα καθορισμού πολλαπλών χρονομετρητών σε περίπτωση ετοιμασίας πολλών φαγητών.


Food Network In The Kitchen
(Android, iOS)


Εφαρμογή – προέκταση του τηλεοπτικού Food Network στην οποία μπορείτε να βρείτε συνταγές από διάσημους σεφ και όχι μόνο. Τις συνταγές που σας αρέσουν, όχι μόνο από το Food Network αλλά και από άλλα websites, μπορείτε να τις προσθέτετε στη λίστα των αγαπημένων σας, ενώ μπορείτε να διατηρείτε και λίστα αγορών για υλικά. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση είτε με σεφ είτε με συστατικό, αλλά μπορείτε και να περιηγηθείτε στις έτοιμες κατηγορίες (ορεκτικά, χορτοφαγία, ιταλικά, κ.ά.). Στα χρήσιμα εργαλεία της εφαρμογής θα βρείτε πολλαπλούς χρονομετρητές, καθώς και ένα μετατροπέα μονάδων.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα