Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 υπηρεσίες αποστολής μεγάλων αρχείων

Μαϊ 09 2014
Στην αποστολή των μεγάλων αρχείων, όπου το e-mail δε μπορεί να ανταποκριθεί, αναλαμβάνουν δράση οι εξειδικευμένες υπηρεσίες αποστολής.
5 υπηρεσίες αποστολής μεγάλων αρχείων
Αν και τα περισσότερα αρχεία που διακινούνται ως επισυναπτόμενα σε e-mail είναι σχετικά μικρά, όλοι έχουμε βρεθεί στην ανάγκη να στείλουμε ένα μεγάλο αρχείο. Δυστυχώς, οι περισσότεροι εταιρικοί mail servers επιτρέπουν μόνο αρχεία λίγων ΜΒ, ενώ ακόμα και web-based υπηρεσίες όπως το Gmail δεν ενδείκνυνται για αρχεία που ξεπερνούν τα 20-30ΜΒ. Φυσικά, θα μπορούσατε να «σπάσετε» σε μικρότερα κομμάτια ένα μεγάλο αρχείο μέσω μιας εφαρμογής συμπίεσης, να στείλετε τα κομμάτια ένα-ένα και να ζητήσετε από τον παραλήπτη να τα «ενώσει» και πάλι με μια αντίστοιχη διαδικασία. Ακούγεται λίγο χρονοβόρο και όντως είναι. Ένας άλλος τρόπος είναι να ανεβάσετε το αρχείο σε έναν server και να ζητήσετε από τον παραλήπτη να το πάρει μέσω FTP. Ακούγεται αρκετά «τεχνικό» και καλύτερα να το αποφύγετε.

Φυσικά, υπάρχουν και οι υπηρεσίες online αποθήκευσης, όπως το Dropbox και το OneDrive, τις οποίες μπορείτε να δείτε σε άλλο άρθρο του Discover (δείτε εδώ), με τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία με άλλους. Οι υπηρεσίες αυτές αν και συνήθως χρησιμοποιούνται ως κοινός «πάγκος εργασίας» μεταξύ απομακρυσμένων χρηστών, επιτρέπουν το ανέβασμα ενός αρχείου και την ειδοποίηση ενός χρήστη-παραλήπτη να το κατεβάσει. Ωστόσο, είναι φανερό πως έχουν δημιουργηθεί ως online αποθηκευτικοί χώροι και, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, δε χρησιμοποιούνται εκτενώς. Τη λύση λοιπόν έρχεται να δώσει μια σειρά υπηρεσιών cloud που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για την αποστολή μεγάλων αρχείων και κάνουν την όλη διαδικασία όσο πιο απλή γίνεται: δίνετε τις διευθύνσεις των παραληπτών, ανεβάζετε ή επισυνάπτετε το αρχείο και πατάτε Αποστολή. Τόσο απλά!

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε τις 5 πιο δημοφιλείς υπηρεσίες αποστολής αρχείων, με όλες να διαθέτουν πακέτο δωρεάν χρήσης μεταξύ των πλάνων τους.

Hightail


Είναι το γνωστό μας πρώην YouSendIt, μία από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη υπηρεσία αποστολής μεγάλων αρχείων. Αν και ξεκίνησε ως μια υπηρεσία μόνο για αυτό το σκοπό, έχει πλέον εξελιχθεί και προσφέρει δυνατότητα διαμοίρασης αρχείων με άλλους χρήστες και πρόσβαση στα αρχεία σας από οπουδήποτε. Στο δωρεάν πακέτο προσφέρει αποστολή αρχείων έως 250ΜΒ με ενημέρωση για την παραλαβή και χώρο αποθήκευσης 2GB, τον οποίο μπορείτε να διαχειριστείτε μέσα από PC και φορητή συσκευή Android ή iOS. Για τις δύο αυτές λειτουργίες διατίθενται δύο clients για το PC: o Hightail Desktop σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε και να μοιράζετε τα αρχεία του αποθηκευτικού σας χώρου με την ευκολία του drag ‘n’ drop, ενώ ο Hightail Express απλοποιεί τη διαδικασία αποστολής μεγάλων αρχείων χωρίς να χρειάζεστε ούτε browser. Το φθηνότερο επί πληρωμή πλάνο, με €15 το μήνα, σας επιτρέπει να στείλετε αρχεία έως 10GB και σας προσφέρει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο. Επιπλέον, μέσω plugin για το Outlook, σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε τους φακέλους του μέσα από την δημοφιλή εφαρμογή της Microsoft.

WeTransfer


To WeTransfer είναι μια αμιγώς υπηρεσία αποστολής μεγάλων αρχείων και δεν επεκτείνει τις δραστηριότητές του πέρα από αυτό. Το περιβάλλον του είναι λιτό και η διαδικασία αποστολής είναι ταχύτατη αφού συμπληρώνετε τα απολύτως απαραίτητα: επιλέγετε τα αρχεία που θα στείλετε, το e-mail του παραλήπτη (ή λίστα παραληπτών), το e-mail σας, προαιρετικά ένα μήνυμα και πατάτε Transfer. Τόσο απλό και χωρίς καμία εγγραφή! Ο παραλήπτης λαμβάνει ένα e-mail από το οποίο μπορεί να κατεβάσει τα αρχεία. Μπορείτε ακόμα και να μην πληκτρολογήσετε όλα αυτά, αλλά να επιλέξετε μόνο τα αρχεία και το WeTransfer θα σας δώσει ένα link από όπου μπορούν να κατέβουν για να το χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε. Στη δωρεάν έκδοση μπορείτε να στείλετε έως 2GB ανά αποστολή και τα αρχεία παραμένουν για κατέβασμα έως 7 ημέρες. Με €10 το μήνα (ετήσια πληρωμή), ένα λογαριασμός Plus σας προσφέρει αποστολές των 10GB με δυνατότητα password, συνολικό χώρο 50GB στον οποίο παραμένουν οι αποστολές σας για όσο χρόνο έχετε το λογαριασμό Plus, δικό σας URL του τύπου yourname.wetransfer.com και δική σας εικόνα στο background.

MailBigFile


Με λιγότερο λιτό περιβάλλον από το WeTransfer (με κάπως εκκεντρική εμφάνιση), το MailBigFile είναι και αυτό αυστηρά προσανατολισμένο στην αποστολή μεγάλων αρχείων. Στη δωρεάν έκδοσή του, χωρίς εγγραφή, μπορείτε με κάθε αποστολή να στείλετε σε έναν παραλήπτη έως 5 αρχεία συνολικού μεγέθους 2GB συμπληρώνοντας παραλήπτη και αποστολές, επιλέγοντας τα αρχεία και πληκτρολογώντας – προαιρετικά – ένα μήνυμα. Τα αρχεία παραμένουν στο server για 10 μέρες και μπορούν να κατέβουν έως 20 φορές. Για περισσότερες δυνατότητες θα πρέπει να επιλέξετε ένα από τα επί πληρωμή πακέτα: Pro, Business Lite και Business. Το πιο απλό επί πληρωμή πακέτο, το Pro με €22 το χρόνο, σας δίνει τη δυνατότητα με κάθε αποστολή να στείλετε σε 5 παραλήπτες έως 10 αρχεία συνολικού μεγέθους 4GB. Τα αρχεία μπορούν να κατέβουν έως 50 φορές και παραμένουν στο server για 28 μέρες σε χώρο 1GB που έχετε στη διάθεσή σας. Στο πακέτο Pro μπορείτε επίσης να έχετε client για το PC και το iPhone/iPad, να διαγράψετε αρχεία από το server, να ειδοποιείστε μέσω e-mail και να παρακολουθείτε την παράδοση της αποστολής σας, ενώ οι αποστολές σας είναι ασφαλείς μέσω 128-bit SSL.

SendSpace


Με έναν web client που δέχεται αρχεία προς αποστολή με drag ‘n’ drop, το SendSpace είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες αποστολής μεγάλων αρχείων. Με την εγγραφή να είναι προαιρετική, επιλέγετε τα αρχεία, τα e-mail παραλήπτη και αποστολές και, αν θέλετε, προσθέτετε ένα μήνυμα. Όταν ολοκληρωθεί η αποστολή λαμβάνετε δύο links για κατέβασμα και διαγραφή των αρχείων, ενώ ενημερώνεστε, όπως και ο παραλήπτης, μέσω e-mail. Αν θέλετε, μπορείτε να αποφύγετε το web περιβάλλον της υπηρεσίας, κατεβάζοντας την εφαρμογή για το PC ή τη συσκευή Android. Στη δωρεάν έκδοση μπορείτε να στείλετε ανά αποστολή, σε έναν παραλήπτη, αρχεία με το μέγεθος του καθενός να μην ξεπερνά τα 300MB. Ο παραλήπτης μπορεί να κατεβάσει τα αρχεία μέσα σε 30 μέρες, με περιορισμένη ταχύτητα, ενώ εμφανίζονται και διαφημίσεις. Μεταξύ των δύο επί πληρωμή πακέτων, το φθηνότερο Pro με €7 το μήνα σας δίνει τη δυνατότητα να στείλετε αρχεία με το μέγεθος του καθενός να μην ξεπερνά τα 4GB και συνολικά οι αποστολές σας τα 100GB το μήνα. Τα αρχεία παραμένουν στο server όσο καιρό είστε συνδρομητής και κατεβαίνουν ταχύτατα και χωρίς διαφημίσεις.

DropSend


To DropSend είναι μία από τις πιο παλιές και γνωστές υπηρεσίες αποστολής μεγάλων αρχείων, η οποία περιλαμβάνει και χώρο online αποθήκευσης. Τόσο στο δωρεάν, όσο και στα επί πληρωμή πακέτα, μπορείτε να στείλε έως 4GB το μήνα. Στο δωρεάν πακέτο έχετε στη διάθεσή σας έως 5 αποστολές μηνιαίως, ένα παραλήπτη ανά αποστολή, δυνατότητα έως 10 κατεβάσματα του αρχείου μέσα σε 7 μέρες και online αποθηκευτικό χώρο 250MB. Μεταξύ των 4 επί πληρωμή πακέτων, τα δύο φθηνότερα, Basic με €3,63 το μήνα και standard με €6,54 το μήνα, ανεβάζουν τις αποστολές σε 15 και 45 μηνιαίως αντίστοιχα, αλλά και τον online αποθηκευτικό χώρο σε 1GB και 10GB αντίστοιχα. Σε αυτά τα δύο πακέτα ο αριθμός των παραληπτών ανά αποστολή είναι απεριόριστος, μπορείτε να καθορίσετε τη διάρκεια της διαθεσιμότητας του αρχείου από 1 έως 14 μέρες και σας δίνονται αρκετές ακόμα δυνατότητες.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα