Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

7 Chrome extensions για να κυριαρχείτε στα social media

Μαϊ 12 2014
Απλοποιήστε και επιταχύνετε συχνές ενέργειες που κάνετε στα κοινωνικά δίκτυα και φέρτε την εμφάνισή τους στα μέτρα σας μέσα από την ευκολία του Chrome.
7 Chrome extensions για να κυριαρχείτε στα social media
Τα extensions προσθέτουν στον Chrome δυνατότητες που ξεφεύγουν από τη φύση του και προσφέρουν λειτουργίες που βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης όχι μόνο του browsing, αλλά και πολλών άλλων ενεργειών που κάνετε με το PC σας. Αντίστοιχα, οι άλλοι browsers διαθέτουν τα δικά τους «μικρά προγράμματα» που έχουν κατασκευαστεί από τρίτους και πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητές τους. Ωστόσο, στη συνέχεια, θα περιοριστούμε στον Chrome και στα extensions που βελτιώνουν την εμπειρία σας στα κοινωνικά δίκτυα. Αν και ο κατάλογος αυτών των extensions είναι ατέλειωτος, επιλέξαμε μερικά από τα πιο χρήσιμα που θα κάνουν τη ζωή σας στα social media πιο παραγωγική, πιο διασκεδαστική και περισσότερο εύκολη.

Social Fixer


Υπάρχει κάτι που σας ενοχλεί στο Facebook; Κάτι που θα θέλατε να αλλάξετε; Κανένα πρόβλημα αφού υπάρχει το Social Fixer! Αν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει ήδη, δε μπορείτε να φανταστείτε το εύρος και το βάθος των ρυθμίσεων που μπορείτε να κάνετε στο Facebook με αυτό το μικρό εργαλείο. Το πρώτο και πιο βασικό είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε tabs για τα feeds από όπου κι αν προέρχονται. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα tab που να συγκεντρώνει τα posts των κοντινών φίλων ή της οικογένειας, τα posts μιας εφαρμογής ή αυτά που περιέχουν συγκεκριμένο κείμενο. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τη ροή πληροφοριών με λέξεις-κλειδιά και χρήστη, να κρύψετε τα posts που έχετε διαβάσει και να εφαρμόσετε ένα από τα έτοιμα themes για να αλλάξετε την εμφάνιση του κοινωνικού δικτύου. Οι ρυθμίσεις που έχετε είναι αμέτρητες και μπορείτε ακόμα και να ορίσετε αν το Enter σε ένα σχόλιο θα αλλάζει γραμμή ή θα το υποβάλλει. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή ίσως να σας τρομάξει με όλες αυτές τις επιλογές, αλλά ένας απλός wizard στην αρχή σας βοηθά να ορίσετε τα βασικά. Η δύναμη του Social Fixer πάνω στο Facebook είναι τέτοια που ο κατασκευαστής του έχει δεχτεί αρκετές «επιθέσεις» από το ίδιο το μέσο.

YouTube Options


Ότι κάνει το Social Fixer για το Facebook, κάνει το YouTube Options για το YouTube, αλλά με λιγότερες επιλογές. Το YTO λειτουργεί περισσότερο ως ένα εύχρηστο πάνελ ρυθμίσεων που ήδη υπάρχουν στο YouTube, αλλά θα έπρεπε να ψάξετε για να τις βρείτε. Το extension σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε το εξ’ ορισμού μέγεθος παραθύρου και την ανάλυση αναπαραγωγής, να κόψετε τις διαφημίσεις (αν και δεν πετυχαίνει πάντα) και τις σημειώσεις, να κρύψετε τα κομμάτια της σελίδας που θέλετε (π.χ. περιγραφή ή προτεινόμενα βίντεο), να καθορίσετε τη συμπεριφορά του scroll-wheel του ποντικιού, κ.ά. Τις περισσότερες από τις ρυθμίσεις που θα κάνετε για το YouTube μπορείτε να τις εφαρμόσετε και σε άλλα video sharing sites όπως το Dailymotion, το Vimeo, το Metacafe, κ.ά., ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε έως τρία προφίλ ρυθμίσεων.

Adblock Plus


... η αλλιώς «ο εφιάλτης των διαφημίσεων». Γνωστό από την αποτελεσματικότητά του στη φραγή των banners και των pop-ups, το Adblock Plus μπορεί επίσης να μπλοκάρει τις διαφημίσεις του YouTube και του Facebook. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη φραγή για όλη τη σελίδα ή να ορίσετε κάποια κομμάτια της. Επειδή ουσιαστικά πρόκειται για ένα open source project που ενημερώνεται από την κοινότητα χρηστών του, η επιτυχία του στη φραγή είναι μεγάλη. Αν έχετε χρόνο, καθώς χρειάζεται μελέτη, μπορείτε να προσθέσετε δικά σας φίλτρα, αλλά και να δημιουργήσετε whitelists ώστε το Adblock Plus να απενεργοποιείται για συγκεκριμένες σελίδες.

Buffer


Με το Buffer έχετε τη δυνατότητα να δημοσιοποιείτε μία σελίδα του web στο Twitter, το Facebook (σε προφίλ, σελίδα ή ομάδα) και το LinkedIn με το πάτημα ενός πλήκτρου. Όμως αυτό είναι κάτι συνηθισμένο οπότε, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, το Buffer σας επιτρέπει να προσθέσετε την κοινοποίησή σας σε μια ουρά αναμονής και αυτό αναλαμβάνει να κάνει τη δημοσιοποίηση αργότερα μοιράζοντας όλα αυτά που έχετε προσθέσει στην ουρά μέσα στην ημέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη γίνεστε «ενοχλητικός» κοινοποιώντας, για παράδειγμα, 10 άρθρα το πρωί. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να προγραμματίσετε την κοινοποίησή σας επιλέγοντας μέρα και ώρα. Τις ώρες αυτόματης κοινοποίησης μπορείτε να τις ρυθμίσετε μέσα από το περιβάλλον του λογαριασμού σας στο bufferapp.com. Από το ίδιο περιβάλλον μπορείτε να παρακολουθείτε την επιτυχία όσων κοινοποιήσατε μέσω των στατιστικών τα οποία μπορείτε να παρακολουθείτε και μέσα από το Google Analytics.

HootSuite Hootlet


Το HootSuite Hootlet θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το αντίπαλο δέος για το Buffer. Μπορείτε να κοινοποιείτε σε Facebook, Twitter και LinkedIn όποια σελίδα σας αρέσει είτε άμεσα, είτε απλώνοντας χρονικά τις κοινοποιήσεις σας μέσα στην ημέρα, είτε ορίζοντας συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Μπορείτε επίσης να κοινοποιήσετε μία εικόνα ή ένα βίντεο, αλλά και ένα μέρος ενός κειμένου απλά επιλέγοντάς το. Επιπλέον, το HootSuite διαθέτει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Buffer: ψάχνοντας στο Google, μετά την εμφάνιση των αποτελεσμάτων, επιλέγετε το HootSuite και αυτό σας αυτό σας φέρνει αποτελέσματα από το Twitter σύμφωνα με την αναζήτησή σας.

Pin It Button


Πρόκειται για ένα πολύ απλό extension που προσθέτει ένα πλήκτρο “Pin It” στις εικόνες που βλέπετε στο web. Πατώντας σε αυτό το πλήκτρο η εικόνα δημοσιεύεται στη σελίδα σας στο Pinterest. Επίσης, το extension προσθέτει ένα πλήκτρο “P” στον browser που φέρνει όλες τις εικόνες της σελίδας που βλέπετε σε μια δική του σελίδα για να επιλέξετε. Επιλέγοντας την εικόνα που θέλετε να κοινοποιήσετε εμφανίζεται ένα παράθυρο για να επιλέξετε το board στο οποίο θα ανήκει και να προσθέσετε μια περιγραφή (tags).

Hover Zoom


Ακόμα ένα πολύ απλό extension, που όμως μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο. Το Hover Zoom εμφανίζει σε πλήρες μέγεθος την εικόνα ενός thumbnail απλά περνώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτή. Αν οι εικόνες είναι μεγαλύτερες από το παράθυρο μεγέθυνσης, τότε προσαρμόζονται σε αυτό. Το extension λειτουργεί σε πάρα πολλά sites, μεταξύ αυτών και το Facebook, το Picasa, το Flickr, το Twitter και το Pinterest, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε blacklists και whitelists, δηλαδή σελίδες όπου το extension είναι απενεργοποιημένο και ενεργοποιημένο αντίστοιχα.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα