Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Samsung Galaxy Gear

Μαϊ 16 2014
Κλήσεις, μηνύματα, ειδοποιήσεις και σημειώσεις είναι μόνο μερικές από τις λειτουργίες που φέρνει το Samsung Galaxy Gear στον καρπό του χεριού σας.
Samsung Galaxy Gear
Αν και προς το παρόν χαρακτηρίζονται ως τάση, τα wearable devices έχουν μπει στο στόχαστρο των κατασκευαστών ως ένα από τα next big things. Τα νέα high tech ρολόγια που λειτουργούν σε συνεργασία με smartphones, αν και βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, έχουν καταφέρει να στρέψουν πάνω τους το ενδιαφέρον των χρηστών και το μέλλον αναμένεται να είναι συναρπαστικό. Ήδη κυκλοφορούν κάποια μοντέλα για όσους θέλουν να αποκτούν πρώτοι κάθε νέο gadget, όπως το SmartWatch 2 SW2 της Sony (δείτε εδώ), αλλά και το Galaxy Gear της Samsung που θα δούμε στη συνέχεια.

Αρχικά, το πρώτο που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι το Galaxy Gear είναι ένα ρολόι που συνεργάζεται μόνο με κάποια smartphones της Samsung και συγκεκριμένα, με το S4, το S4 mini, το S3, αλλά και τα μεγαλύτερα phablets Note 2 και 3. Σκοπός του είναι να απλοποιήσει και επιταχύνει κάποιες διαδικασίες του τηλεφώνου πραγματοποιώντας τες με απλές κινήσεις από την άνεση του ρολογιού. Ευτυχώς, πρόκειται για τις πιο συχνές λειτουργίες του τηλεφώνου, όπως τις κλήσεις, τα μηνύματα, τις ειδοποιήσεις, κ.ά. που με την ύπαρξη του Gear δε χρειάζεται να βγάλετε το τηλέφωνο από την τσέπη ή να σηκωθείτε από τη θέση σας αν το έχετε σε κάποιο άλλο σημείο του χώρου.Αν σας καλέσουν, στην οθόνη του Gear βλέπετε το όνομα και την εικόνα του ατόμου που σας καλεί (αν τα έχετε καταχωρήσει στο smartphone) και σας δίνεται η δυνατότητα να δεχτείτε ή να απορρίψετε την κλήση.

Εξωτερικά, το Gear μοιάζει με ένα κομψό συμβατικό ρολόι διατηρώντας περισσότερο έναν casual, σπορ και business χαρακτήρα. Μάλλον δε θα το φορέσετε με κοστούμι, αλλά σίγουρα ταιριάζει για τα σπορ και την εργασία, ακόμα και για ένα σημαντική επαγγελματική συνάντηση. Το πλαίσιο από χαραγμένο αλουμίνιο (κάτι που συνηθίζεται πλέον για να προσδώσει κομψότητα) έχει συνδυαστεί με ένα ποιοτικό λαστιχένιο λουράκι σε μαύρο χρώμα (κυκλοφορεί και σε άλλα χρώματα, αλλά μάλλον δύσκολα θα επιλέξετε κάποιο άλλο) και η συνολική εικόνα είναι πολύ ελκυστική. Αν λοιπόν νομίζατε ότι με μια τέτοια high tech συσκευή στο χέρι θα δείχνατε λίγο... nerd, ξεχάστε το, καθώς το Gear είναι και όμορφο και αρκετά διαχρονικό. Σε αυτό συμβάλλει και η ύπαρξη μόνο ενός πλήκτρου που χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση της συσκευής και των φωνητικών εντολών. Επίσης, διακριτικά τοποθετημένη είναι και η κάμερα που διαθέτει η συσκευή, ενσωματωμένη στο λουράκι (αυτό σημαίνει πως δε μπορείτε να αλλάξετε λουράκι).

Η πλοήγηση στις λειτουργίες και εφαρμογές του ρολογιού γίνεται μέσα από την AMOLED οθόνη αφής του, διαγωνίου 1,6’’ και ανάλυσης 320x320. Η οθόνη αυτή διαθέτει πολύ καλή ευκρίνεια (277ppi) έτσι ώστε να διαβάζετε άνετα το κείμενο αλλά και να διακρίνετε λεπτομέρειες μιας φωτογραφίας που τραβήξατε με την κάμερά του. Φυσικά, η κάλυψη της οθόνης με Gorilla Glass είναι απολύτως αναμενόμενη για μιας συσκευή αυτού του είδους.Το Gear διαθέτει κάμερα, η οποία είναι ενσωματωμένη στο λουράκι και σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες και βίντεο 720p.

Στο εσωτερικό του ρολογιού υπάρχει ένας επεξεργαστής που χτυπά στα 800MHz και επιτρέπει στη συσκευή να ανταποκρίνεται άμεσα στις επιλογές σας, ενώ συνοδεύεται από 512MB RAM και 4GB αποθηκευτικού χώρου. Η επικοινωνία της συσκευής γίνεται μέσω Bluetooth 4.0+LE, ενώ η σύζευξη με τα smartphones της Samsung απλοποιείται ιδιαίτερα μέσω της τεχνολογίας NFC. Επίσης, δύο αισθητήρες, ένας επιτάχυνσης και ένας γυροσκοπίου, βελτιώνουν τη λειτουργικότητα και διευρύνουν τη γκάμα των διαθέσιμων εφαρμογών. Για παράδειγμα, σηκώνοντας ψηλά και στρέφοντας το χέρι που φοράτε το ρολόι για να δείτε την οθόνη του, η συσκευή ενεργοποιείται αυτόματα.

Παρά τα χαρακτηριστικά του, το Gear διαθέτει διαστάσεις και βάρος που του επιτρέπουν να χαρακτηρίζεται κομψό και να μην κουράζει αντίστοιχα. Με πάχος 11 χιλιοστά και βάρος 73,8 γραμμάρια, το ρολόι της Samsung μπορεί να σας συνοδεύει συνεχώς συμπληρώνοντας το smartphone σας που μπορεί να βρίσκεται στην τσάντα ή την τσέπη σας. Αυτό βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τη μπαταρία των 315mAh που προσφέρει αυτονομία περισσότερη των δύο ή ακόμα και τριών ημερών ανάλογα με τη χρήση. Αντίθετα με τις περισσότερες φορητές συσκευές, το Gear δε διαθέτει κάποια θύρα USB για τη φόρτισή του, αλλά απαιτεί την τοποθέτησή του στη βάση που το συνοδεύει.


 
Μέσω του S Voice, με φωνητικές εντολές, μπορείτε να προσθέσετε κάτι στο ημερολόγιό σας, να ρυθμίσετε έως τρία ξυπνητήρια, να ενεργοποιήσετε την κάμερα και να μάθετε τον καιρό σε μια συγκεκριμένη πόλη.

Όπως αναφέραμε, το Gear διαθέτει κάμερα, η οποία είναι ενσωματωμένη στο λουράκι και σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες και βίντεο 720p. Με αισθητήρα BSI και ανάλυση 1,9MPixel, θα εκπλαγείτε ευχάριστα με την ποιότητα των λήψεων. Φυσικά, μην περιμένετε την ποιότητα που συναντάμε σε ένα σύγχρονο smartphone καθώς η κάμερα του Gear δεν ενδείκνυται για λήψεις σε χαμηλό φωτισμό ή με έντονη κίνηση, αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερη από αυτή που θα περίμενε κανείς δεδομένου του μεγέθους του ρολογιού. Μια κύλιση του δάχτυλού σας από πάνω προς τα κάτω στην οθόνη είναι αρκετή για να ενεργοποιήσει την κάμερα και να σας επιτρέψει να απαθανατίσετε άμεσα τη στιγμή και να τη μοιραστείτε με φίλους σας.

Τι μπορείτε όμως τελικά να κάνετε μέσω του Gear; Το πιο βασικό είναι ότι μπορείτε να απαντήσετε και να πραγματοποιήσετε κλήσεις. Αν σας καλέσουν, στην οθόνη του Gear βλέπετε το όνομα και την εικόνα του ατόμου που σας καλεί (αν τα έχετε καταχωρήσει στο smartphone) και σας δίνεται η δυνατότητα να δεχτείτε ή να απορρίψετε την κλήση. Αν τη δεχτείτε, η φωνή του συνομιλητή σας ακούγεται δυνατά και καθαρά από το ηχείο του Gear, ενώ η δική σας φωνή «συλλαμβάνεται» από τα δύο μικρόφωνα της συσκευής. Αν θελήσετε να κάνετε μια κλήση δεν έχετε παρά να ενεργοποιήσετε το Dialer με μια κύλιση του δαχτύλου στην οθόνη, από κάτω προς τα πάνω. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στις επαφές όπως αυτές μεταφέρθηκαν από το smartphone και να επιλέξετε αυτή που θέλετε. Μπορείτε επίσης, να ενεργοποιήσετε το S Voice με διπλό πάτημα του πλήκτρου και απλά να δώσετε την εντολή σας προφορικά.Το πλαίσιο από χαραγμένο αλουμίνιο έχει συνδυαστεί με ένα ποιοτικό λαστιχένιο λουράκι σε μαύρο χρώμα (κυκλοφορεί και σε άλλα χρώματα, αλλά μάλλον δύσκολα θα επιλέξετε κάποιο άλλο) και η συνολική εικόνα είναι πολύ ελκυστική.

Με περίπου αντίστοιχο τρόπο λειτουργούν και τα μηνύματα. Αν λάβετε ένα μήνυμα, αυτό θα εμφανιστεί στην οθόνη του Gear και έχετε τη δυνατότητα να απαντήσετε υπαγορεύοντας το μήνυμά σας μέσω του S Voice ή επιλέγοντας ένα από τα έτοιμα μηνύματα. To e-mail, από την άλλη, λειτουργεί διαφορετικά αφού όταν λάβετε κάποιο, παίρνετε μόνο μια ειδοποίηση χωρίς να εμφανίζεται ο αποστολέας ή το κείμενο. Με μεγάλη ευκολία, μέσω του S Voice, μπορείτε να προσθέσετε κάτι στο ημερολόγιό σας, να ρυθμίσετε έως τρία ξυπνητήρια, να ενεργοποιήσετε την κάμερα και να μάθετε τον καιρό σε μια συγκεκριμένη πόλη. Φυσικά, όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε και μέσω της οθόνης αφής, αλλά το S Voice είναι αυτό που πραγματικά απογειώνει την ευχρηστία του Gear.

Οι εφαρμογές του Gear δε σταματούν εδώ. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταγράψει τις επιδόσεις στην πεζοπορία μέσω της εφαρμογής βηματόμετρου που ενσωματώνει. Επίσης, με την άνεση του Gear μπορείτε να αναπαράγετε τραγούδια που έχετε στο smartphone και να μεταβείτε στο προηγούμενο ή επόμενο κομμάτι, καθώς και να αυξομειώσετε την ένταση του ήχου. Ειδικά για τα κοινωνικά δίκτυα, υπάρχουν εφαρμογές για Twitter και Facebook που προς το παρόν περιορίζονται στην παρακολούθηση και δεν επιτρέπουν να ενημερώσετε την κατάστασή σας. Όμως, αναφέρουμε «προς το παρόν» καθώς οι εφαρμογές του Gear, αν και είναι λίγες, εμπλουτίζονται διαρκώς με νέες. Μέσα από το Gear Manager θα βρείτε εύκολα αυτές που μπορείτε να εγκαταστήσετε στη συσκευή και να δώσετε νέες δυνατότητες στο ρολόι σας.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα