Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Samsung 750 EVO SSD 120GB/ 250GB

Μαϊ 30 2016
Αν έχετε την εντύπωση πως οι SSDs είναι ακριβοί και ως εκ τούτου… απόμακροι, ο 750 EVO της Samsung θα σας κάνει να βλέπετε με καλό μάτι την ύπαρξη SSD στο νέο σας PC.
Samsung 750 EVO SSD 120GB/ 250GB
Μέσα από τη στήλη του Discover, έχουμε τονίσει αρκετές φορές τόσο τα πλεονεκτήματα των δίσκων SSD, όσο και τη σταδιακή πτώση της τιμής τους τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αρκετοί είναι οι χρήστες που δεν τολμούσαν να κάνουν το βήμα προς τους SSD, καθώς θεωρούσαν ότι η τιμή ανά Gigabyte παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Απ’ ότι φαίνεται όμως, οι κατασκευαστές έχουν διάθεση να «επιβάλλουν» τον SSD ως κύριο δίσκο στα PC μας και πολλά νέα, αξιόλογα μοντέλα, όπως το 750 EVO της Samsung, έρχονται με ακόμα πιο μειωμένη τιμή.O Samsung 750 EVO έρχεται σε δύο χωρητικότητες, 120 και 250GB, ακολουθεί το SATA3 interface των 6Gb/s και φέρει διαστάσεις δίσκου 2,5’’.

Η αλήθεια είναι πως είχε ήδη αναπτυχθεί μια τάση μείωσης των τιμών σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ωστόσο αφορούσε κυρίως παλαιότερα entry-level μοντέλα με τα απολύτως «βασικά». Ο 750 EVO – και όχι μόνο – είναι ένα νέο μοντέλο και το γεγονός ότι η Samsung τον προσφέρει σε δελεαστική τιμή αναμένεται να ταρακουνήσει και πάλι τη συγκεκριμένη αγορά. Με βάση τις εξαιρετικές τιμές του You.gr, το μοντέλο των 120GB προσφέρει κάθε Gigabyte του προς €0,54, ενώ το μοντέλο των 250GB προς €0,34, τιμές που δεν αφήνουν περιθώρια για άλλη σκέψη αν «χτίζετε» το νέο σας PC.

Όπως αναφέραμε, ο 750 EVO έρχεται σε δύο χωρητικότητες, 120 και 250GB, ακολουθεί το SATA3 interface των 6Gb/s και φέρει διαστάσεις δίσκου 2,5’’. Φυσικά, υποστηρίζει προς τα πίσω συμβατότητα με το SATA interface των 3Gb/s και 1,5Gb/s. Εξωτερικά, ο δίσκος ακολουθεί πιστά τη σχεδίαση στην οποία μας έχει συνηθίσει η Samsung, με το απλό μαύρο αλουμινένιο περίβλημα.Στον 750 EVO, η Samsung προτίμησε την «παραδοσιακή» τεχνολογία δισδιάστατης (planar) NAND, την οποία είχε χρησιμοποιήσει τελευταία φορά στο μοντέλο 840 EVO του 2013.

Πως καταφέρνει όμως ο δίσκος της Samsung να είναι τόσο προσιτός σε τιμή και παράλληλα να προσφέρει τις επιδόσεις ενός καλού SSD; Αρχικά, ο νέος δίσκος δεν ακολουθεί την τεχνολογία 3D NAND, όπως μας είχαν συνηθίσει τα τελευταία μοντέλα της Samsung σαν το 850 EVO. H Samsung προτίμησε την «παραδοσιακή» τεχνολογία δισδιάστατης (planar) NAND, την οποία είχε χρησιμοποιήσει τελευταία φορά στο μοντέλο 840 EVO του 2013. Ο λόγος γι’ αυτό είναι πολύ απλός: η ανάπτυξη των διατάξεων σε τρεις διαστάσεις (και καθ’ ύψος εκτός των δύο), που χρησιμοποιείται στην τεχνολογία 3D NAND, έγινε με σκοπό να χωρέσουν περισσότερα Gigabytes σε ένα δεδομένο χώρο, κάτι που δεν απαιτείται για τo νέο entry-level μοντέλο 750 EVO με τις μικρές (αναλογικά) χωρητικότητες των 120 και 250GB.Ο Samsung 750 EVO πετυχαίνει ονομαστικές ταχύτητες 540 ΜΒ/s και 520 ΜΒ/s στην ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων αντίστοιχα, ενώ ενσωματώνει έναν διπύρηνο MGX controller της ίδιας της Samsung.

Από την άλλη, σημαντικό ρόλο στην προσιτή τιμή των μοντέλων έπαιξε η χρήση της μνήμης flash TLC (Triple-Level Cell) έναντι της MLC (Multi-Level Cell), η οποία έχει χαμηλότερο κόστος και, ως τεχνολογία, οδηγεί σε πιο χαμηλές επιδόσεις (σε σχέση με την MLC). Ωστόσο, αν και το χαμηλότερο κόστος της τεχνολογίας επηρέασε θετικά την τιμή του 750 EVO, οι επιδόσεις του μοντέλου παραμένουν υψηλές. Αυτό φυσικά δεν έγινε τυχαία, καθώς η Samsung «έβαλε το χέρι της» με την προσθήκη, μεταξύ άλλων, μιας cache των 256MB. Πέρα λοιπόν από τις ονομαστικές τιμές ταχύτητας, ο δίσκος αποδίδει εξαιρετικά. Φυσικά, λόγω της cache, οι επιδόσεις αυτές είναι πιο αισθητές ειδικά στην αντιγραφή μικρών αρχείων παρά μεγάλων.Για την καλύτερη μετάβαση από έναν άλλο δίσκο στον 750 EVO, θα βρείτε το ειδικό λογισμικό της Samsung για Data Migration.

Ο Samsung 750 EVO πετυχαίνει ονομαστικές ταχύτητες 540 ΜΒ/s και 520 ΜΒ/s στην ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων αντίστοιχα, ενώ ενσωματώνει έναν διπύρηνο MGX controller της ίδιας της Samsung και υποστηρίζει κρυπτογράφηση AES 256-bit μέσω hardware. Ο δίσκος συνοδεύεται από εγγύηση 3 ετών ή 35TBW (Terabytes Written) και το MTBF είναι 1,5 εκατ. ώρες, τιμές αρκετά καλές για το επίπεδο τιμής. Για την καλύτερη μετάβαση από έναν άλλο δίσκο στον 750 EVO, θα βρείτε το ειδικό λογισμικό της Samsung για Data Migration, ενώ μέσω της εφαρμογής Magician μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την απόδοση και διάρκεια ζωής του δίσκου.

Αν νομίζετε πως ήρθε η ώρα να κάνετε τη μετάβαση από ένα δίσκο HDD σε SSD, ο 750 EVO της Samsung αποτελεί μια μοναδική επιλογή που προσφέρει καλές επιδόσεις σε πολύ προσιτή τιμή.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα