Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Western Digital My Cloud EX2100 EX4100

Μαϊ 17 2016
Όταν η αποθήκευση των δεδομένων σας απαιτεί μεγάλη χωρητικότητα, υψηλή αξιοπιστία και σημαντική ευελιξία, μία επένδυση σε NAS, όπως αυτά της Western Digital, αποτελεί την πιο σοφή επιλογή.
Western Digital My Cloud EX2100 EX4100
Οι ανάγκες των περισσότερων χρηστών σε αποθήκευση καλύπτονται από τον εσωτερικό δίσκο τους συστήματός τους, ενώ όταν αυτές αυξηθούν προστίθεται και ένας εξωτερικός δίσκος. Για περισσότερη ασφάλεια, αρκετοί χρήστες εμπλουτίζουν την αποθηκευτική ικανότητά τους με μια υπηρεσία cloud storage για να διατηρούν αντίγραφα των αρχείων τους σε περίπτωση κάποιου προβλήματος. Όμως, υπάρχουν πολλοί χρήστες των οποίων οι ανάγκες ξεφεύγουν από τις τυπικές που περιγράψαμε παραπάνω.


Η συνολική αποθηκευτική χωρητικότητα του EX2100 μπορεί να φτάσει τα 12TB, ενώ του ΕΧ4100 εκτοξεύεται στα 24ΤΒ!

Οι ανάγκες όσων ασχολούνται σοβαρά ή επαγγελματικά με τη φωτογραφία ή το βίντεο, αλλά και αυτές των απαιτητικών χρηστών που «συλλέγουν» ταινίες, σειρές και μουσική, είναι μεγάλες και διαφορετικές. Απαιτείται τεράστιος αποθηκευτικός χώρος, ταχύτατη πρόσβαση και μεταφορά των αρχείων, υψηλή ασφάλεια και αξιοπιστία, καθώς και σημαντική ευελιξία. Επίσης, τα αρχεία πρέπει να είναι άμεσα προσβάσιμα από διαφορετικές συσκευές, από οπουδήποτε και με ταχύτητα, ενώ το streaming να είναι διαθέσιμο προς όλες τις συσκευές. Όταν όλα αυτά είναι απαραίτητα, μία επένδυση σε ένα καλό NAS (Network Attached Storage), όπως τα My Cloud EX2100 και EX4100 της Western Digital, είναι η πιο σοφή επιλογή.Και στα δύο NAS υποστηρίζεται hot swapping ώστε να μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα δίσκο με το σύστημα σε λειτουργία.

Τα δύο NAS έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά και σαφείς διαφορές που να δικαιολογούν τη σχεδόν κατά 50% μεγαλύτερη τιμή ΕΧ4100 σε σχέση με το EX2100. Η πιο βασική διαφορά τους είναι ότι το EX2100 διαθέτει 2 υποδοχές για δίσκους των 3,5’’, ενώ το ΕΧ4100 διαθέτει 4 αντίστοιχες υποδοχές. Και στα δύο συστήματα, υποστηρίζεται hot swapping ώστε να μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα δίσκο με το σύστημα σε λειτουργία, RAID migration για αλλαγή του αριθμού των δίσκων ή του επιπέδου RAID στη διαμόρφωση RAID που έχετε, καθώς και Disk roaming για αφαίρεση μιας μονάδας και επανατοποθέτησή της. Ωστόσο, λόγω του αριθμού των υποστηριζόμενων δίσκων, οι υποστηριζόμενες διαμορφώσεις RAID είναι περισσότερες για το ΕΧ4100 (0/1/5/10) και, αναμενόμενα, περιορισμένες για το ΕΧ2100 (0/1). Περιττό φυσικά να αναφέρουμε πως για την πλήρωση των υποδοχών των NAS, η Western Digital προτείνει μοντέλα από τη δική της σειρά Red που θεωρούνται ιδανικά για NAS. Η συνολική αποθηκευτική χωρητικότητα του EX2100 μπορεί να φτάσει τα 12TB, ενώ του ΕΧ4100 εκτοξεύεται στα 24ΤΒ!Τα δύο NAS διαθέτουν δύο θύρες Gigabit Ethernet που λειτουργούν τόσο για link aggregation ώστε η ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων σχεδόν να διπλασιάζεται σε σχέση με μία θύρα, όσο και για network redundancy ώστε σε περίπτωση βλάβης της μίας να «ενεργοποιείται» η δεύτερη.

Οι ομοιότητες και οι διαφορές συνεχίζονται στην επεξεργαστική ισχύ και τις θύρες επέκτασης. Αν και τα δύο μοντέλα στηρίζονται σε διπύρηνους επεξεργαστές Marvell ARMADA, το EX2100 ενσωματώνει το μοντέλο 385 στα 1,3GHz και συνοδεύεται από 1GB μνήμης, ενώ το ΕΧ4100 το μοντέλο 388 στα 1,6GHz και συνοδεύεται από 2GB μνήμης. Για τη σύνδεση με τους εσωτερικούς δίσκους, τα NAS της Western Digital υποστηρίζουν το σύστημα αρχείων EXT4, ενώ τα εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα που συνδέονται μέσω USB μπορεί να είναι διαμορφωμένα σε FAT, FAT32, NTFS, κ.ά.

Όσον αφορά τις θύρες επέκτασης, και εδώ το EX4100 υπερτερεί, με το ΕΧ2100 να καλύπτει πλήρως τις περισσότερες ανάγκες. Τόσο το My Cloud EX2100, όσο και το My Cloud EX4100, διαθέτουν δύο θύρες Gigabit Ethernet που λειτουργούν τόσο για link aggregation ώστε η ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων σχεδόν να διπλασιάζεται σε σχέση με μία θύρα, όσο και για network redundancy ώστε σε περίπτωση βλάβης της μίας να «ενεργοποιείται» η δεύτερη. Αντίστοιχη υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης της κύριας τροφοδοσίας ρεύματος προσφέρει μόνο το ΕΧ4100 επιτρέποντας τη σύνδεση δεύτερης μονάδας τροφοδοσίας. Σύμφωνα με τη Western Digital, κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές, η ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων που μπορεί να επιτευχθεί αγγίζει τις τιμές μετάδοσης του USB 3.0!Τα δύο NAS διαθέτουν μία θύρα USB 3.0 μπροστά, η οποία υποστηρίζει απ’ ευθείας αντιγραφή από το συνδεδεμένο μέσο σε ένα φάκελο του NAS με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Το ΕΧ2100 διαθέτει μία θύρα USB 3.0 στο πίσω μέρος, ενώ το ΕΧ4100 δύο, για τη σύνδεση εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων. Για τον ίδιο λόγο, τα δύο NAS διαθέτουν και μία θύρα USB 3.0 μπροστά, η οποία όμως υποστηρίζει απ’ ευθείας αντιγραφή από το μέσο σε ένα φάκελο του NAS με το πάτημα ενός πλήκτρου. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι δύο συσκευές υποστηρίζουν πλήθος δικτυακών πρωτοκόλλων (IPv4/v6, DDNS, Apple Bonjour, κ.ά) και υπηρεσιών αρχείων (Windows, OS X, Linux), ενώ για την ασφάλεια υποστηρίζεται τόσο το Active Directory για Windows Server, όσο και κρυπτογράφηση 256bit AES.

Για τους λάτρεις του streaming, τα NAS της Western Digital ενσωματώνουν τον Twonky media server, ενώ επιτρέπουν και την εγκατάσταση του εξαιρετικού Plex media server. Πρόκειται για δύο από τους καλύτερους media servers (ο Plex ίσως να είναι και ο καλύτερος) που διευκολύνουν σημαντικά την αναπαραγωγή του stream από οποιαδήποτε συσκευή του δικτύου σας, ενώ χάρη στη δυνατότητα για transcoding που διαθέτουν, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για την επεξεργαστική ισχύ της συσκευής αναπαραγωγής, ούτε για την ταχύτητα της δικτύωσής της.Για τους λάτρεις του streaming, τα NAS της Western Digital ενσωματώνουν τον Twonky media server, ενώ επιτρέπουν και την εγκατάσταση του εξαιρετικού Plex media server.

Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, μέσω των δύο NAS, η Western Digital προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για όσους ενδιαφέρονται για την παρακολούθηση χώρου και την καταγραφή βίντεο από το χώρο αυτό. Προϋπόθεση για να λειτουργήσουν οι NAS ως DVRs είναι το κατέβασμα και η εγκατάσταση του λογισμικού Milestone Arcus, ενώ υποστηρίζεται μια τεράστια γκάμα καμερών. Η λύση αυτή υποστηρίζει έως 12 κάμερες και φυσικά συνοδεύεται από εφαρμογή για smartphones ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση ζωντανής εικόνας και εγγεγραμμένου βίντεο.

Φυσικά, από τη στιγμή που αναφερόμαστε σε NAS, οι δυνατότητες για backup στο τοπικό δίκτυο είναι απεριόριστες. Ωστόσο, όσοι αναζητούν κάτι περισσότερο δε θα μείνουν παραπονεμένοι αφού υποστηρίζεται τόσο remote, όσο και cloud backup. Στην πρώτη περίπτωση έχετε τη δυνατότητα να κάνετε backup τα δεδομένα σας σε ένα άλλο απομακρυσμένο NAS ώστε να μην κινδυνεύουν σε μια φυσική καταστροφή, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το απομακρυσμένο backup γίνεται σε κάποια υπηρεσία αποθήκευσης μέσω cloud, όπως το Amazon S3.Η εγκατάσταση των NAS είναι απλή και γίνεται γρήγορα, ενώ η διαχείρισή τους γίνεται μέσα από ένα εύχρηστο dashboard.

Η εγκατάσταση των NAS είναι απλή και γίνεται γρήγορα, ενώ η διαχείρισή τους γίνεται μέσα από ένα εύχρηστο dashboard, το οποίο σας δίνει πλήρη εικόνα της συσκευής, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε χρήστες και κοινά αρχεία/ φακέλους, καθώς και να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Αν τα δεδομένα σας καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο και παίρνετε στα σοβαρά την ασφάλειά τους, οι λύσεις NAS της Western Digital είναι ιδανικές καθώς με την ταχύτητα και την ευελιξία τους καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα αναγκών.


Δείτε τα βίντεο:


(My Cloud EX2100)(My Cloud EX4100)

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα