Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Western Digital Red 8TB HelioSeal

Μαϊ 08 2016
Μπορεί οι δίσκοι SSD να μονοπωλούν πλέον το ενδιαφέρον, αλλά αυτό δε σημαίνει πως οι δίσκοι HDD μένουν στάσιμοι τεχνολογικά. Φωτεινό παράδειγμα, η τεχνολογία HelioSeal της Western Digital.
Western Digital Red 8TB HelioSeal
Τα τελευταία χρόνια, οι ειδήσεις στον τομέα της αποθήκευσης δεδομένων μονοπωλούνται από τις εξελίξεις των δίσκων SSD, με τις νέες τεχνολογίες, τα νέα πρότυπα και τα νέα φορμά να διαδέχονται το ένα το άλλο. Η αλήθεια είναι ότι πως οι δίσκοι HDD, λόγω της μηχανικής κατασκευής τους, δε μπόρεσαν να ακολουθήσουν την ξέφρενη πορεία των δίσκων SDD και παρέμειναν ως η λύση στις αυξημένες αποθηκευτικές ανάγκες λόγω της προσιτής τιμής τους. Πρόσφατα όμως, η Western Digital αποφάσισε να... ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα νερά παρουσιάζοντας τους πρώτους δίσκους που στο εσωτερικό τους δεν έχουν αέρα, αλλά ήλιο.Η Western Digital αποφάσισε να... ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα νερά στο χώρο των δίσκων HDD παρουσιάζοντας τους πρώτους δίσκους που στο εσωτερικό τους δεν έχουν αέρα, αλλά ήλιο.

Η τεχνολογία HelioSeal, στην οποία το εσωτερικό του δίσκου HDD αντί για αέρα διαθέτει αέριο ήλιο, δεν είναι καινούρια. Τα εύσημα για την τεχνολογία αυτή ανήκουν στην HGST, μια θυγατρική εταιρεία της Western Digital, η οποία την ενσωμάτωσε πρώτη σε μια σειρά δίσκων ειδικά κατασκευασμένων για τις ανάγκες των datacenters. Ο καιρός πέρασε, η WD έκρινε πως η τεχνολογία HelioSeal δοκιμάστηκε και ωρίμασε, και πως ήταν η ώρα να περάσει σε πιο καταναλωτικές εφαρμογές ώστε να καλύψει τις ανάγκες επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων.

Τι είναι όμως η τεχνολογία HelioSeal και πως βελτιώνει τη λειτουργία των δίσκων HDD; Όπως αναφέραμε, στην τεχνολογία αυτή το εσωτερικό του δίσκου δεν περιλαμβάνει αέρα (δηλαδή, οξυγόνο και άζωτο), αλλά αέριο ήλιο, το οποίο έχει μόλις το ένα έβδομο της πυκνότητας του αέρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς έτσι μειώνεται δραστικά η τριβή μεταξύ των κινούμενων μερών του δίσκου, κάτι που οδηγεί σε μια σειρά από θετικές επιδράσεις στη λειτουργία του.Συγκριτικό διάγραμμα μεταξύ ενός συμβατικού δίσκου HDD και ενός δίσκου HDD με τεχνολογία HelioSeal, όπου φαίνεται, μεταξύ άλλων, η διαφορά στον αριθμό των platters ανά δίσκο.

Αρχικά, η μειωμένη τριβή οδηγεί σε πιο χαμηλή κατανάλωση λόγω της μικρότερης ισχύος που απαιτείται από το μοτέρ, αλλά και σε πιο χαμηλά επίπεδα θορύβου λόγω των μικρότερων και λιγότερων κραδασμών. Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται πλέον είναι μικρότερη σχεδόν κατά 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μείωση της κατανάλωσης υπολογίζεται σε περίπου 49%.

Σε πιο θεωρητικό επίπεδο, οι δυνάμεις που ασκούνταν μεταξύ των platters του δίσκου δεν επέτρεπαν την πιο κοντινή τοποθέτηση μεταξύ τους, κάτι που πλέον αλλάζει στους δίσκους με ήλιο. Με τα platters να μπορούν πλέον να τοποθετηθούν πιο κοντά μεταξύ τους, στο ίδιο περίβλημα μπορούν να χωρέσουν περισσότερα platters, κάτι που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες χωρητικότητες των δίσκων. Παράλληλα, στα περισσότερα μοντέλα που ενσωματώνουν την τεχνολογία HelioSeal, όπως η νέα σειρά Red, αναμένεται αύξηση των επιδόσεων σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.Η τεχνολογία HelioSeal θα ενσωματωθεί αρχικά στα μοντέλα 8TB των σειρών Red και Purple, με την πρώτη να προορίζεται για NAS και τη δεύτερη για συστήματα DVR παρακολούθησης χώρων DVR.

Αν και θα περιμέναμε να δούμε μια ολόκληρη νέα σειρά με την νέα τεχνολογία, η WD προτίμησε να ακολουθήσει αρχικά μια πιο... οριζόντια πολιτική και να την ενσωματώσει σε μοντέλα χωρητικότητας 8ΤΒ από διαφορετικές σειρές, τόσο σε εξωτερικές υλοποιήσεις (My Book και My Cloud), όσο και εσωτερικές (Red, Purple). Φυσικά, πιο κοντά στις ανάγκες των χρηστών βρίσκεται η σειρά Red με μοντέλα που προορίζονται κυρίως για ενσωμάτωση σε μικρά NAS. Θυμίζουμε πως η σειρά Purple προορίζεται κυρίως για συστήματα DVR παρακολούθησης χώρων.

Το μοντέλο των 8ΤΒ της σειράς Red με τεχνολογία HelioSeal ακολουθεί προς το παρόν τα περισσότερα χαρακτηριστικά των προηγούμενων μοντέλων, με interface SATA III (6 Gbps) και ταχύτητα περιστροφής 5400rpm. Σχεδιασμένο για NAS με δυνατότητα έως 8 υποδοχές, το συγκεκριμένο μοντέλο της WD μπορεί να φτάσει τη συνολική χωρητικότητα της μονάδας στα 64TB ώστε να καλύψει κάθε ανάγκη του απαιτητικού επαγγελματία ή της μικρομεσαίας επιχείρησης.Τα μοντέλα της σειράς Red έχουν δοκιμαστεί εκτενώς για τη συμβατότητα και την άψογη συνεργασία με μια μεγάλη γκάμα από NAS διαφόρων κατασκευαστών και έτσι δε χρειάζεται να ανησυχείτε για την επένδυσή σας.

Για τη βέλτιστη λειτουργία τους εντός των NAS, οι δίσκοι RED ενσωματώνουν τo firmware NASware 3.0 για μεγαλύτερη αξιοπιστία, ειδικά στην περίπτωση των αυξημένων αναγκών μιας υλοποίησης NAS. Επίσης, οι συγκεκριμένοι δίσκοι έχουν δοκιμαστεί εκτενώς για τη συμβατότητα και την άψογη συνεργασία με μια μεγάλη γκάμα από NAS διαφόρων κατασκευαστών και έτσι δε χρειάζεται να ανησυχείτε για την επένδυσή σας. Από την άλλη, είναι σχεδιασμένοι για συνεχή λειτουργία, κάτι που συνήθως είναι απαιτούμενο σε υλοποιήσεις NAS.

Αν αναζητάτε δίσκους για να «τροφοδοτήσετε» το NAS του γραφείου ή της επιχείρησής σας, τα μοντέλα της σειράς Red της WD είναι ιδανικά, ενώ το μοντέλο των 8ΤΒ με την τεχνολογία HelioSeal είναι ότι καλύτερο μπορείτε να αποκτήσετε για να έχετε τα δεδομένα σας ασφαλή και το κεφάλι σας ήσυχο.


Δείτε το βίντεο:

(για τη σειρά Red) 
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα