Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

4 τρόποι για να τρέξεις εφαρμογή σε Mac

Μαϊ 29 2017
Το διπλό κλικ δεν είναι ο μόνος τρόπος για να τρέξετε μια εφαρμογή στο Mac και καλό είναι να γνωρίζετε τις εναλλακτικές λύσεις.
4 τρόποι για να τρέξεις εφαρμογή σε Mac
Είναι λογικό να έχουμε στο Dock τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ώστε να χρειάζεται μόλις ένα κλικ για να τις ανοίξουμε ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν όμως και όλες οι υπόλοιπες εφαρμογές που χρησιμοποιούμε με άλλη συχνότητα και πρέπει να εντοπίζουμε κάθε φορά που τις χρειαζόμαστε. Ο εντοπισμός αυτός είναι πολύ εύκολη υπόθεση σε Mac. Για την ακρίβεια, η ίδια η Apple προσφέρει 4 διαφορετικούς μηχανισμούς για αυτό, άρα ο καθένας μπορεί να διαλέξει αυτόν που προτιμά περισσότερο.Ο παραδοσιακός τρόπος είναι να βρίσκουμε την εφαρμογή στο φάκελο που περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές.

Φάκελος Application/Εφαρμογές
Ο κλασικότερος τρόπος είναι να πάμε στο φάκελο με τις εφαρμογές, να εντοπίσουμε αυτήν που θέλουμε και να την τρέξουμε με διπλό κλικ. Ο φάκελος αυτός βρίσκεται πάντα στο Macintosh HD, όχι μέσα στο φάκελο του χρήστη. Υπάρχει κι εκεί ένας ομώνυμος αλλά δεν περιλαμβάνει τις εφαρμογές του συστήματος. Αν θέλουμε να διαγράψουμε κάποια εφαρμογή, την επιλέγουμε με ένα κλικ, και πατάμε διαγραφή ή cmd + delete για να τη στείλουμε στον Κάδο.

Siri
Αν έχετε ενεργή τη Siri, μπορείτε να ζητήσετε να ανοίξει οποιαδήποτε εφαρμογή. Αρκεί να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου που ενεργοποιεί τη φωνητική βοηθό (γνωρίζετε ποια είναι αυτή μιας και μπορείτε να την ορίσετε), και να πεις Open [όνομα εφαρμογής] ή κάτι ανάλογο και σαφές.Θυμίζει iOS το Launch Pad; Ναι. Όχι τυχαία.

Launchpad
Το Launchpad έρχεται “δανεικό” από το iOS. Ουσιαστικά, εμφανίζεται και αυτό σαν εφαρμογή, μπορεί να μπει κανονικά στο Dock αν χρειαστεί και έχει μια βασική λειτουργία. Μόλις ενεργοποιηθεί εμφανίζει στην οθόνη όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές α λα iOS. Δηλαδή, είναι χωρισμένες σε σελίδες, μπορούν να μετακινηθούν με τον ίδιο τρόπο, να μπουν σε φακέλους κ.λπ. Αν χρειαστεί να σβήσετε κάποια εφαρμογή από εδώ, υπάρχουν δυο σενάρια. Αν είναι εφαρμογή που προήλθε από το Mac App Store, διαγράφεται όπως και μια εφαρμογή σε iOS. Πρώτα πατάμε παρατεταμένα κάποιο εικονίδιο και όταν εμφανιστεί το πλήκτρο X στην άκρη της εφαρμογής που μας ενδιαφέρει, το πατάμε και αυτή διαγράφεται.

Αυτό το σύμβολο δεν εμφανίζεται όμως, αν η εφαρμογή έχει εγκατασταθεί εκτός του Mac App Store. Άρα για να διαγραφεί ακολουθείται η συνταγή που αναφέραμε πιο πάνω, στα του φακέλου Εφαρμογές.Με μερικά γράμματα στο Spotlight βρίσκουμε τα πάντα.

Spotlight
Η λύση του Spotlight είναι, με διαφορά, η γρηγορότερη. Με εξαίρεση βέβαια να έχουμε ξεχάσει πως περίπου λέγεται η εφαρμογή που θέλουμε να τρέξουμε. Αν δεν έχει γίνει αλλαγή στη βασική συντόμευση πληκτρολογίου, με cmd + space εμφανίζεται το πλαίσιο του Spotlight. Εναλλακτικά, υπάρχει πάντα και πλήκτρο Spotlight στο menu bar (είναι ο μικρός μεγεθυντικός φακός).

Στο πλαίσιο που εμφανίζεται αρχίζουμε να πληκτρολογούμε το όνομα της εφαρμογής. Σε κάθε επιπλέον γράμμα προχωρά η αναζήτηση και δεν αποκλείεται να εμφανιστεί το σωστό αποτέλεσμα μετά από 2-3 γράμματα. Τότε, με ένα πάτημα του πλήκτρου enter/return τρέχει η εφαρμογή και ξεμπερδεύουμε. Είναι μια γρήγορη και καλή συνήθεια που έτσι κι αλλιώς είναι χρήσιμη και για πολλές άλλες αναζητήσεις και διευκολύνσεις του Spotlight.

Ο καθένας βέβαια έχει την προτίμησή του για τους λόγους του. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει η κατάλληλη επιλογή για όλους.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα