Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Δώστε περισσότερο χρώμα στα Windows 10 προσαρμόζοντας τον κέρσορα του ποντικιού

Μαϊ 26 2017
Προσαρμόστε τον κέρσορα του ποντικιού σας στα Windows 10, έτσι ώστε να ταιριάζει με το θέμα του υπολογιστή σας.
Δώστε περισσότερο χρώμα στα Windows 10 προσαρμόζοντας τον κέρσορα του ποντικιού
Πολλοί χρήστες υπολογιστών Windows απολαμβάνουν να αλλάζουν την εμφάνιση του υπολογιστή τους για να ταιριάζει στα γούστα τους. Από εντυπωσιακά desktop backgrounds σε μοναδικά cases επιτραπέζιων υπολογιστών, υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαμορφώσετε το σύστημα σας. Σε αυτή την τάση για διαφοροποίηση είναι εφικτή και η αλλαγή του κέρσορα (δείκτη) στα Windows 10, έτσι ώστε να ταιριάζει με το θέμα του υπολογιστή τους (σε τελική ανάλυση, η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά).

Ωστόσο, ενώ είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα ως φόντο για την επιφάνεια εργασίας ή το προφίλ σας, για τους κέρσορες χρειάζεται λίγο περισσότερη προσοχή κατά την εγκατάσταση τους. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείτε, απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα μπορέσετε να τους αλλάξετε εύκολα.

Κατέβασμα κατάλληλων αρχείων
Ας δούμε πρώτα από που μπορείτε να κατεβάσετε προσαρμοσμένους κέρσορες (custom cursors) για Windows 10 και τι πρέπει να προσέξετε.

Αρχεία .cur και .ani.
Οι προσαρμοσμένοι κέρσορες, συνήθως έρχονται σε δύο διαφορετικές μορφές αρχείων: .cur και .ani. Αυτά είναι, αντίστοιχα, αρχεία για στατικούς και κινούμενους κέρσορες. Υπάρχουν πολλά websites που προσφέρουν τέτοιου είδους πακέτα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή: ορισμένες ιστοσελίδες είναι γεμάτες με ιούς και κακόβουλο λογισμικό, που μπορούν να επιφέρουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον υπολογιστή σας. Οι ιστοσελίδες DeviantArt, RW Designer και Archive.org είναι παραδείγματα ιστοσελίδων που έχουν υψηλό PageRank, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κατεβάσετε με ασφάλεια δωρεάν πακέτα με στατικούς ή κινούμενους κέρσορες.

Αν θέλετε να κατεβάσετε τέτοιου είδους αρχεία από μια διαφορετική ιστοσελίδα, ελέγξτε πρώτα αν έχει επισημανθεί ως κακόβουλη. Μέσα από δωρεάν υπηρεσίες όπως το Norton Safe Web, θα μπορέσετε να μάθετε αν ένα site έχει επισημανθεί ως μη ασφαλές. Επιπλέον, περιλαμβάνει σχόλια χρηστών σχετικά με το αν μια ιστοσελίδα είναι ή όχι ασφαλής. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε ελέγξει τόσο την υπηρεσία όσο και τα σχόλια των χρηστών πριν κατεβάσετε οτιδήποτε από μια ιστοσελίδα.

Αρχεία .inf
Τα αρχεία .inf χρησιμοποιούνται για την εγκατάστασή λογισμικού και οδηγών υλικού (Drivers). Αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούνται συνήθως από τους δημιουργούς custom cursors ώστε να είναι η εγκατάσταση πολύ απλή και γρήγορη. Από την άλλη όμως, τέτοιου είδους αρχεία μπορεί να κρύβουν κινδύνους, όπως κακόβουλο κώδικα. Αν κατεβάσετε ένα αρχείο .inf από ένα αξιόπιστο website, μπορείτε να το εκτελέσετε άφοβα. Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες, είναι μάλλον καλύτερο να πράξετε εκ του ασφαλούς και να δείτε αν υπάρχει επιλογή για αρχεία .cur ή .ani.

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αναζητάτε μόνο τους συγκεκριμένους τύπους αρχείων (.cur, .ani, ή .inf) όταν θέλετε να κατεβάσετε κέρσορες. Αυτό σημαίνει ότι, αν σε κάποιο πακέτο που μόλις κατεβάσατε δεν βρείτε κάποιον από τους παραπάνω τρεις τύπους αρχείων, τότε καλό είναι να το διαγράψετε και να αναζητήσετε κάποιο άλλο πακέτο. Λάβετε υπόψη σας ότι ορισμένες κακόβουλες ιστοσελίδες υπόσχονται εντυπωσιακούς custom cursors, με εύκολη εγκατάσταση μέσω αρχείου .exe. Αν ποτέ συναντήσετε κάτι τέτοιο, απλά προσπεράστε το. Δεν αξίζει να ρισκάρετε την εύρυθμη λειτουργία και ασφάλεια του υπολογιστή σας!

Εγκατάσταση


Έτσι, αφού κατεβάσατε τον κέρσορα με το θέμα που σας αρέσει, ήρθε η στιγμή να δούμε πώς μπορείτε να το εγκαταστήσετε στο σύστημα σας – ξεκινώντας με custom cursors που βασίζονται σε αρχεία .inf.

Εγκατάσταση αρχείου .inf
Για να το εγκαταστήσετε κάντε δεξί κλικ πάνω στο αρχείο .inf, και κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση. Αυτό θα εγκαταστήσει αυτόματα τους κέρσορες στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία δεν θα αλλάξει αυτόματα το κέρσορα του ποντικιού σας. Αν θέλετε να αλλάξετε το κέρσορα του ποντικιού σας (με αυτό που έχετε μόλις εγκαταστήσει), ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Περιήγηση στις πρόσθετες ρυθμίσεις ποντικιού (Mouse menu)


Τα αρχεία .cur και .ani πρέπει να εγκατασταθούν χειροκίνητα μέσω των πρόσθετων ρυθμίσεων ποντικιού, ενώ όσοι έχουν εγκαταστήσει τα αρχεία .inf πρέπει επίσης να περιηγηθούν στο ίδιο μενού για να αλλάξουν τον προεπιλεγμένο κέρσορα με εκείνο που μόλις εγκαταστάθηκε. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού πρόσθετων ρυθμίσεων ποντικιού είναι να πληκτρολογήσετε «ποντίκι» στο πλαίσιο αναζήτησης που βρίσκεται στη γραμμή εργασιών (στο αριστερό μέρος της οθόνης), επιλέξτε Ποντίκι και έπειτα κλικ στην καρτέλα Δείκτες. Εάν έχετε εγκαταστήσει τους κέρσορες μέσω ενός αρχείου .inf, μπορείτε εύκολα να το επιλέξετε κάνοντας κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού (Συνδυασμός) και στη συνέχεια επιλέγοντας το όνομα του θέματος που μόλις εγκαταστήσατε. Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να πατήσετε Εφαρμογή για να δείτε πώς φαίνεται και έπειτα κλικ στο ΟΚ για να αλλάξετε και οριστικοποιήσετε το νέο θέμα κέρσορα.

Αναζήτηση κέρσορα (Για αρχεία .cur και .ani)


Αν τα αρχεία που θέλετε να εγκαταστήσετε είναι .cur ή .ani, θα πρέπει να ρυθμίσετε χειροκίνητα τον συνδυασμό. Επιλέξτε τον τύπο κέρσορα που θέλετε να προσαρμόσετε και κάντε κλικ στο πλήκτρο αναζήτηση. Στη συνέχεια, στο παράθυρο που άνοιξε μεταβείτε στο φάκελο που περιέχει τα αρχεία .cur ή .ani και επιλέξτε αυτό που αντιστοιχεί στον κέρσορα που θέλετε να τροποποιήσετε. Συγκεκριμένα, εάν έχετε επιλέξει «Κανονική επιλογή», βρείτε το εικονίδιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τον κύριο κέρσορα, για τη «Λειτουργία στο παρασκήνιο» θα επιλέξετε το αντίστοιχο εικονίδιο κ.ο.κ.

Μόλις ολοκληρώσετε, ίσως θέλετε να αποθηκεύσετε τον Συνδυασμό σας χρησιμοποιώντας το πλήκτρο «Αποθήκευση ως…», ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε και πάλι όλη αυτή τη διαδικασία.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα