Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Εκπαιδευτικά παιχνίδια STEM

Μαϊ 10 2017
Η νέα τάση στο χώρο των παιδικών παιχνιδιών λέγεται STEM toys και έχει ως στόχο να διασκεδάσει και ταυτόχρονα να εκπαιδεύσει δημιουργικά τα παιδιά.
Εκπαιδευτικά παιχνίδια STEM
Το ακρωνύμιο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ το 2001 και αναφέρεται στην ιδέα της εκπαίδευσης των παιδιών σε τέσσερις επιστημονικούς τομείς: Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά - σε μια πολυεπίπεδη προσέγγιση και εφαρμογή στην πράξη. Αυτό σημαίνει ότι, αντί να διδάσκονται οι τέσσερις κλάδοι ως ξεχωριστά και διακριτά μαθήματα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM τους ενσωματώνει σε ένα συνεκτικό μοντέλο μάθησης που βασίζεται σε πραγματικές εφαρμογές. Σήμερα, η εκπαίδευση STEM αποτελεί κορυφαία επιλογή στις τάξεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ενσωματωθεί και στο χώρο των παιδικών παιχνιδιών.

Κάπου εδώ λοιπόν μπαίνουν στην «εξίσωση» τα εκπαιδευτικά παιχνίδια STEM - τα οποία είναι σχεδιασμένα για να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να εκπαιδεύσουν δημιουργικά τα παιδιά. Τα STEM toys επιτρέπουν στο παιδί να πειραματιστεί – από πολύ μικρή ηλικία - με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Η ενασχόληση του με αυτούς τους τομείς θα το βοηθήσουν να αναπτύξει νέες επιδεξιότητες και τη δημιουργικότητα του.Τα STEM toys εισάγουν τα παιδιά στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων βασιζόμενα στη γνώση που αποκομίζουν μέσα από την διαδραστικότητα τους με αυτά.

Ο ρόλος των STEM toys στην ανάπτυξη των αισθήσεων
Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, για παράδειγμα, είναι οπτικοί μαθητές. Μαθαίνουν μόνο βλέποντας και αγγίζοντας πράγματα που βρίσκονται γύρω τους. Παιχνίδια με φωτεινά χρώματα και εκείνα που παράγουν ήχο και εικόνα προσελκύουν την προσοχή των νηπίων και ως εκ τούτου μπορούν να βελτιώσουν τις πέντε αισθήσεις τους (αφή, όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση).

Τα STEM toys βελτιώνουν τον Δείκτη Νοημοσύνης των παιδιών
Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια βελτιώνουν την γραφή και την ανάγνωση, καθώς και το συντονισμό χεριού και ματιού, τις κινητικές δεξιότητες και τη μνήμη. Με τα πολύχρωμα παιχνίδια δόμησης, για παράδειγμα, τα παιδιά διδάσκονται για τα χρώματα και τη συμμετρία, ενώ τα αφηγηματικά βιβλία με ήχο συμβάλουν στην ανάγνωση και τις μαθηματικές ικανότητες των παιδιών.

Τα STEM toys διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών για δημιουργική μάθηση
Τα παιδιά αυτές τις μέρες συχνά βαριούνται πιο εύκολα, αλλά όχι όταν πρόκειται να διασκεδάσουν με παιχνίδια. Έτσι, με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια STEM τα παιδιά διασκεδάζουν δημιουργικά και παράλληλα αυξάνουν την μαθησιακή τους ικανότητα, χωρίς να χάνουν το ενδιαφέρον τους.

Παιχνίδι για όλη την οικογένεια
Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια είναι σχεδιασμένα και για ομαδική διασκέδαση, και είναι αρκετά ευέλικτα για να συμμετέχουν στο παιχνίδι ακόμη και τα ενήλικα μέλη της οικογένειας. Έτσι, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι γονείς μπορούν να περάσουν πραγματικά ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά.Από μικρά παιδιά που δεν έχουν πάει ακόμη σχολείο έως και μεγάλα ενήλικα παιδιά, όλοι μπορούν να βρουν κάτι που να προκαλεί ενδιαφέρον για τις επιστήμες και την τεχνολογία.

Κατηγορίες STEM toys
Τα STEM toys διαχωρίζονται ανάλογα με την ηλικία και κατ’ επέκταση το επίπεδο προηγούμενης ενασχόλησης του παιδιού με το αντικείμενο των επιστημών. Έτσι, θα βρείτε εκπαιδευτικά παιχνίδια που αποτελούν απλές κατασκευές, μηχανές και πειράματα, που συνήθως απευθύνονται σε νηπιακές και προσχολικές ηλικίες, μέχρι τεχνικές κατασκευές, ηλεκτρικές μηχανές και κυκλώματα για εφηβικές ηλικίες.

Για παράδειγμα, αν το παιδί είναι μικρό (6+), με το Makeblock Codeybot θα το φέρετε σε επαφή με το μαγικό κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Το Makeblock Codeybot είναι ένα πλήρως παραμετροποιήσιμο ρομπότ που μαθαίνει στα παιδιά σας βασικές αρχές προγραμματισμού, χορεύει, παίζει μουσική και στοχεύει με laser.Τα παιδιά σας μπορούν να μάθουν εύκολα προγραμματισμό παίζοντας με το Codeybot.

Αν το παιδί σας φοιτά ήδη στο δημοτικό (8+), το ρομπότ Meccano Micronoid Basher θα το βοηθήσει να αποκτήσει - από πολύ νεαρή ηλικία - βασικές γνώσεις προγραμματισμού και μηχανικής, ενώ θα αναπτύξει δεξιότητες και ικανότητες. Το Micronoid Basher είναι ένα mini-robot με προσωπικότητα που κινείται, στριφογυρνάει, χορεύει με τα αγαπημένα σας τραγούδια, αποφεύγει εμπόδια και αλληλεπιδρά με άλλα MicroNoids. Κι όλα αυτά με έναν απλό προγραμματισμό.Με την χρησιμοποίηση του προγραμματιζόμενου ρομπότ mBot ανοίγετε τον ορίζοντα στα παιδιά σας με αμέτρητες επιλογές προγραμματισμού που διευρύνουν την δημιουργικότητά τους.

Για μεγαλύτερα παιδιά (14+), υπάρχουν επιλογές όπως το mBot V1.1. της Makeblock, με το οποίο το παιδί σας θα απολαύσει την εμπειρία προγραμματισμού, των ηλεκτρονικών, και της ρομποτικής. Η Makeblock είναι ειδική των εκπαιδευτικών παιχνιδιών με σκοπό την παροχή ενός νέου μαθησιακού τρόπου για τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα, στην κωδικοποίηση και τον προγραμματισμό.

Τα παιδιά του σήμερα θα αναπτύξουν τεχνολογίες του αύριο
Χάρη στα STEM toys, η εισαγωγή των παιδιών στους τέσσερις επιστημονικούς τομείς (STEM) γίνεται ολοένα και σε πιο μικρή ηλικία, ακόμη και πριν ξεκινήσει η σχολική εκπαίδευση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξοικειώνονται από νωρίς με την τεχνολογία και να αναπτύσσουν τη φαντασία τους και την αναλυτική τους σκέψη, ώστε να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα!


Δείτε τα βίντεο:

(Codeybot)


(mBot)


(mBot Ranger)
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα