Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Ετοιμάστε ένα iPad να υποδεχθεί παιδικά χέρια

Μαϊ 26 2017
Η επαφή του iPad με ένα παιδί πρέπει να προετοιμαστεί με κατάλληλο τρόπο ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.
Ετοιμάστε ένα iPad να υποδεχθεί παιδικά χέρια
Όταν έρθει η ώρα να πιάσει iPad ένα παιδί, το πρώτο συνήθως μέλημά μας είναι να εξασφαλίσουμε την επιβίωση του ίδιου του iPad. Ως προς αυτό, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό. Η κατάλληλη θήκη, ενδεχομένως και προστατευτικό οθόνης, είναι η μόνη λογική οδός. Υπάρχει όμως και το ζήτημα του τι συμβαίνει στη χρήση του iPad.

Εφαρμογές και διαδίκτυο είναι παράθυρα προς έναν απέραντο, συναρπαστικό κόσμο, έναν κόσμο για τον οποίο το μυαλό ενός παιδιού δεν είναι αυτόματα έτοιμο. Η έκθεση σε διάφορες ιδέες και περιεχόμενο, όπως πάντα, καλό είναι να είναι ελεγχόμενη σε κάποια βαθμό, ανάλογα με την περίπτωση προφανώς.

Πρέπει να λοιπόν να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα ενός παιδιού, να μπουν κάποιοι περιορισμοί στη χρήση, αλλά και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να γίνουν αγορές στην τύχη.

Περιορισμοί
Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, στην κατηγορία Γενικά, επιλέγουμε Περιορισμοί και ύστερα Ενεργοποίηση περιορισμών. Θα ζητηθεί ο ορισμός συνθηματικού ειδικά για τους περιορισμούς αυτούς, οπότε δεν πρέπει να είναι εκείνο που χρησιμοποιούμε ίσως για να ξεκλειδώσουμε την οθόνη κ.λπ. Εννοείται βέβαια ότι δεν λέμε στο παιδί ποιος είναι αυτός ο κωδικός, αλλιώς χαμένος κόπος.

Στην κατηγορία έχουμε διακόπτες που καθορίζουν σε τι μπορούν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά. Μπορούμε να ελέγχουμε αν μπορεί να σερφάρει το παιδί μέσω Safari, αν μπορεί να ασχοληθεί με Podcasts κ.λπ. Το σημαντικό όμως είναι να μπλοκάρουμε τις αγορές από το iTunes και το App Store, ώστε να μην περνά καμιά συναλλαγή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κηδεμόνα και του κατόχου του κατάλληλου κωδικού.

Στην κατηγορία Επιτρεπόμενο περιεχόμενο τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο συγκεκριμένα, αφού μπορούμε να ορίσουμε ποιας ηλικιακής κατηγορίας περιεχόμενο μπορεί να αναπαραχθεί, είτε πρόκειται για ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ακόμη και εφαρμογές. Ειδικά στην περίπτωση της περιήγησης στο διαδίκτυο, ο έλεγχος μπορεί να έχει μεγάλο εύρος. Μπορούμε να επιτρέπουμε την πρόσβαση σε οποιαδήποτε σελίδα, σε σελίδες με περιορισμένο γραφικό περιεχόμενο ή σε συγκεκριμένες, επιλεγμένες από εμάς σελίδες. Αντίστοιχα μπορούμε να φτιάξουμε χειροκίνητα μαύρη λίστα.Μπορούμε να ορίσουμε πολύ συγκεκριμένα τους διαφόρους περιορισμούς.

Απόρρητο
Εδώ μπορούμε να μπλοκάρουμε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, να απαγορεύσουμε τη χρήση μικροφώνου και γεωγραφικής θέσης από οποιαδήποτε εφαρμογή. Μάλιστα, μπορούμε να μπλοκάρουμε πλήρως τις υπηρεσίες γεωγραφικής θέσης.

Επιτρέπονται αλλαγές
Σε αυτήν την κατηγορία καθορίζουμε αν μπορούμε να δώσουμε κάποιες μικρές ελευθερίες σε ορισμένα θέματα, όπως στη διαχείριση προσωπικών λογαριασμών, την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση σύνδεσης στο δίκτυο κινητής κ.λπ. Μπορούμε ακόμη να βάλουμε και όριο στην ένταση του ήχου, είτε για την προστασία της ακοής είτε για τη διατήρηση μιας σχετικής ηρεμίας. Ανάλογα με την περίπτωση.

Game Center
Μιας και το gaming είναι σίγουρο, εδώ καθορίζουμε κατά πόσο επιτρέπεται η online συμμετοχή σε παιχνίδια με άλλους παίκτες, η προσθήκη φίλων ή η καταγραφή οθόνης, άρα στιγμιοτύπων του παιχνιδιού.Μπορούμε να προστατεύσουμε τους περιορισμούς με ξεχωριστό κωδικό.

Το κατέβασμα εφαρμογών
Εφόσον δεν επιτρέπουμε το κατέβασμα εφαρμογών, τότε πρέπει να το αναλαμβάνουμε εμείς κατά διαστήματα. Στο App Store οι εφαρμογές χωρίζονται σε κατηγορίες για ηλικίες έως 6 ετών, για 6 έως 8 και για 9 έως 11. Έτσι κι αλλιώς κάθε εφαρμογή έχει αντίστοιχη σήμανση, οπότε δεν χρειάζεται να πάμε εξ αρχής σε κάποια παιδική κατηγορία για να βγάλουμε άκρη.

Το σωστό μείγμα
Πολλά είναι σχετικά για αυτό και χρειάζεται η εμπλοκή του γονέα για το καταλληλότερο αποτέλεσμα. Με τη βοήθεια του iOS, έχουμε πολλές επιλογές, πολλά εργαλεία, περισσότερα από ποτέ μάλιστα. Μένει να βρούμε τη σωστή κάθε φορά ισορροπία.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα