Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Φέρτε στα μέτρα σας το Do Not Disturb/Μην ενοχλείτε σε macOS/iOS

Μαϊ 24 2017
Μπορείτε να ρυθμίσετε το Do Not Disturb σε macOS/iOS έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στο καθημερινό σας πρόγραμμα.
Φέρτε στα μέτρα σας το Do Not Disturb/Μην ενοχλείτε σε macOS/iOS
Είναι κάποιες ώρες που απλά δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με γνωστοποιήσεις, κλήσεις, μηνύματα κ.λπ. Για άλλους οι ώρες αυτές είναι συγκεκριμένες και προβλέψιμες, για κάποιους άλλους όχι. Όπως και να ‘χει, η λειτουργία Do not disturb/Μην ενοχλείτε υπάρχει ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις και το βρίσκουμε τόσο σε macOS όσο και σε iOS.

Στον αυτόματο
Και σε Mac και σε συσκευές iOS μπορούμε να ορίσουμε την αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργία Μην ενοχλείτε. Σε macOS οι σχετικές ρυθμίσεις βρίσκονται στις Ρυθμίσεις συστήματος και στην κατηγορία Γνωστοποιήσεις. Είναι η πρώτη επιλογή στη λίστα που βρίσκουμε αριστερά. Δεξιά, μπορούμε να ορίσουμε συγκεκριμένη ώρα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης, αλλά και άλλα στοιχεία της συμπεριφοράς, όπως το αν ενεργοποιείται κάθε φορά που βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου η οθόνη ή όταν ο υπολογιστής στέλνει εικόνα σε τηλεόραση.

Με ένα κλικ μπορούμε να καθορίσουμε αν επιτρέπονται οποιεσδήποτε εισερχόμενες κλήσεις, αλλά και τι γίνεται με επαναλαμβανόμενες κλήσεις. Γενικά αν γίνει δεύτερη φορά κλήση από τον ίδιο αριθμό μέσα σε τρία λεπτά, ακόμη και αν αγνοήθηκε η πρώτη λόγω του Μην ενοχλείτε, η δεύτερη περνά κανονικά για να καλυφθεί το σενάριο να πρόκειται για κάτι σημαντικό.Η λειτουργία Μην Ενοχλείτε ενεργοποιείται και από το Κέντρο Ελέγχου.

Στο iOS οι ρυθμίσεις βρίσκονται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και έχουν τη δική τους ξεχωριστή καρτέλα, δεν είναι δηλαδή μέρος της καρτέλας Γνωστοποιήσεις. Εκεί βρίσκουμε διακόπτη για χειροκίνητη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση, ρύθμιση για συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και άλλη μια με την οποία δηλώνουμε ποιες κλήσεις θέλουμε να περνούν κανονικά αντί να απορρίπτονται. Μπορείτε να μπλοκάρετε τα πάντα, τίποτα, να αφήνετε να περνούν μόνο αριθμοί που έχετε βάλει στη λίστα με τα Αγαπημένα ή οποιαδήποτε ομάδα επαφών έχετε φτιάξει στην εφαρμογή Επαφές. Το μόνο που μένει για το τέλος είναι να διαλέξετε αν οι γνωστοποιήσεις θα σιγούν ολοκληρωτικά, με το τηλέφωνο κλειδωμένο ή ξεκλείδωτο, ή αν θέλετε να έρχονται κανονικά όταν έχετε το τηλέφωνο ξεκλείδωτο.

Κατά το δοκούν
Αν έχετε αρκετά προβλέψιμο ημερήσιο πρόγραμμα, τότε μπορείτε όντως να αυτοματοποιήσετε τα πράγματα. Αν όχι, τότε πρέπει να έχετε το περιθώριο να ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε εύκολα και γρήγορα τη λειτουργία Μην ενοχλείτε.

Σε Mac λοιπόν βρίσκουμε το σχετικό διακόπτη εκεί που είδαμε και τις λοιπές ρυθμίσεις. Υπάρχει όμως κι άλλος ένας, πιο πρόχειρος στο Κέντρο γνωστοποιήσεων. Αυτός εμφανίζεται με ένα κλικ στο πρώτο εικονίδιο (από δεξιά) του menu bar ή με σάρωση δύο δακτύλων σε trackpad, από το δεξιό άκρο προς τα αριστερά. Ο διακόπτης είναι κρυφός. Πρέπει ουσιαστικά να κάνετε λίγο scroll σαν να θέλετε να πάτε πιο πάνω στη “σελίδα” και τότε αποκαλύπτεται ο διακόπτης.Οι λεπτομέρειες της λειτουργίας αυτής όμως καθορίζονται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Σε iOS υπάρχει φυσικά διακόπτης στις ρυθμίσεις, υπάρχει όμως και ειδικό πλήκτρο στο Κέντρο ελέγχου. Αυτό εμφανίζεται με κύλιση από το κάτω άκρο προς τα πάνω, όπου και αν βρίσκεστε, ακόμη και με κλειδωμένο τηλέφωνο. Αν δεν εμφανιστεί η καρτέλα με τις επιλογές για WiFi, Bluetooth, Μην ενοχλείτε κ.λπ., τότε μάλλον είστε στην καρτέλα ελέγχου αναπαραγωγής ήχου ή οικιακών συσκευών. Αλλάξτε καρτέλα όπως θα αλλάζατε και οθόνη με εφαρμογές και θα φτάσετε εκεί που πρέπει.

Χωρίς χέρια
Και στα δύο συστήματα πάντως, μπορούμε να ενεργοποιούμε/απενεργοποιούμε το Μην ενοχλείτε και ζητώντας το από τη Siri, χωρίς ψάξιμο ή άλλες κινήσεις.Φυσικά όλα αυτά γίνονται και σε Mac.

Εννοείται ότι δεν υπάρχει ένα πλάνο που λειτουργεί για όλους, οπότε χρειάζεται ένας κάποιος πειραματισμός σε πρώτη φάση. Σημασία έχει, στο τέλος, να ηρεμούμε όταν πρέπει και να μη χάνουμε καμία γνωστοποίηση όταν δεν πρέπει.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα