Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Γνωρίστε τους νέους επεξεργαστές AMD Ryzen 7

Μαϊ 01 2017
Έφτασε η νέα γενιά επεξεργαστών AMD Ryzen! Γνωρίστε τους τρεις κορυφαίους επεξεργαστές της σειράς: Ryzen 7 1800Χ, Ryzen 7 1700Χ και Ryzen 7 1700.
Γνωρίστε τους νέους επεξεργαστές AMD Ryzen 7
Η ΑΜD επιστρέφει δυναμικά στην αγορά των Desktop CPUs με την κυκλοφορία τριών κορυφαίων επεξεργαστών που ανήκουν στη σειρά Ryzen. Οι νέοι επεξεργαστές (Ryzen 7 1800Χ, Ryzen 7 1700Χ και Ryzen 7 1700) βασίζονται στην αρχιτεκτονική Ζen και απευθύνονται τόσο στους ενθουσιώδεις χρήστες, όσο και στους PC gamers. Μετά από τέσσερα χρόνια και πάνω από δύο εκατομμύρια ώρες ανάπτυξης, η σειρά Ryzen είναι έτοιμη να ταρακουνήσει για τα καλά την αγορά, και να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους χρήστες να «χτίσουν» high-end PCs υψηλών επιδόσεων.Η αρχιτεκτονική Zen είναι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει ευελιξία ως προς τις εφικτές υλοποιήσεις που μπορεί να στηρίξει.

Από τις αρχές Μαρτίου, η ΑΜD διέθεσε στην αγορά τα τρία οκταπύρηνα (8-core/16-threads) μοντέλα Ryzen 7, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται η κυκλοφορία των εξαπύρηνων και τετραπύρηνων επεξεργαστών Ryzen 5. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κυκλοφορία των Ryzen 3, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για υψηλή απόδοση κατά τη χρήση mainstream εφαρμογών.

Όλοι οι επεξεργαστές Ryzen υποστηρίζουν τη πλατφόρμα ΑΜ4, εμπλουτίζοντας τις επιλογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Οι επεξεργαστές Ryzen ενσωματώνουν έξυπνη τεχνολογία που ενισχύει τις επιδόσεις παρέχοντας στους PC gamers, στους επαγγελματίες και τους ενθουσιώδεις χρήστες απίστευτη απόκριση, εξαιρετική απόδοση, και ακόμα πιο καθηλωτικές εμπειρίες, όλα σε ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό πακέτο.

Το έξυπνο chip των επεξεργαστών Ryzen έχει την ιδιότητα να προσαρμόζεται στο περιβάλλον και στις εφαρμογές που τρέχουν στο σύστημα, ώστε να βελτιώνεται σε απόδοση με την πάροδο του χρόνου, ενώ παράλληλα διαθέτει αυξημένο IPC (Instructions per Cycle) κατά 40% σε σχέση με τη προηγούμενη αρχιτεκτονική, έχοντας την ίδια ενεργειακή απόδοση.Και τα τρία μοντέλα της σειράς Ryzen 7 διαθέτουν οκταπύρηνους επεξεργαστές με υποστήριξη 16 threads μέσω της τεχνολογίας SMT (Simultaneous Μultithreading).

Η βασική τεχνολογία που βρίσκεται στον πυρήνα των νέων επεξεργαστών Ryzen ονομάζεται SenseMI. Σε αυτή περιλαμβάνεται μία μορφή τεχνητής νοημοσύνης που η AMD ονομάζει «Neural Net Prediction», η οποία μαθαίνει – με την πάροδο του χρόνου - να προβλέπει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει μία εφαρμογή με βάση τον τρόπο λειτουργίας της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη ενεργειακή απόδοση, χωρίς όμως «εκπτώσεις» στην ισχύ και στα καρέ ανά δευτερόλεπτο στο PC gaming. Η ΑΜD τονίζει ότι με αυτό τον τρόπο η εταιρεία ανανεώνει την πίστη της στο gaming, μιας και βρίσκεται στο DNA της. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στα τεχνικά χαρακτηριστικά της σειράς Ryzen 7, μιας και αυτή την περίοδο είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά επεξεργαστών.Βασική τεχνολογία του πυρήνα να των νέων επεξεργαστών Ryzen είναι η SenseMI που περιλαμβάνει μία μορφή τεχνητής νοημοσύνης, την «Neural Net Prediction», η οποία μαθαίνει να προβλέπει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει μία εφαρμογή με βάση τον τρόπο λειτουργίας της.

Ξεκινώντας από την ναυαρχίδα της AMD, ο Ryzen 7 1800X είναι ο ταχύτερος επεξεργαστής που έχει δημιουργήσει ποτέ η εταιρεία και έρχεται με εργοστασιακή συχνότητα ρολογιού στα 3,6GHz, η οποία με boost φτάνει τα 4GHz. Σύμφωνα με benchmarks της AMD, ο Ryzen 7 1800X ξεπερνάει σε απόδοση τον οκταπύρηνο i7-6900Κ της Intel κατά 9%, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 1800X προσφέρεται σε πολύ πιο προσιτή τιμή - σε σχέση με την αντίστοιχη πρόταση της Intel.

Ο Ryzen 7 1700X έρχεται χρονισμένος στα 3,4GHz (3,8GHz με boost), κάτι που το καθιστά πολύ πιο γρήγορο από την αντίστοιχη πρόταση του ανταγωνισμού (Intel Core i7-6800K) κατά 39%. Η μέγιστη κατανάλωση ρεύματος (TDP) τόσο του Ryzen 7 1800Χ, όσο και του Ryzen 7 1700Χ, ανέρχεται στα μόλις 95 Watts. Αυτό σημαίνει υψηλές επιδόσεις σε συνδυασμό με μειωμένη κατανάλωση και παράλληλα καλύτερη θερμική απόδοση. Τέλος, η πιο οικονομική πρότασης της σειράς, ο Ryzen 7 1700, είναι χρονισμένος στα 3GHz και με boost φτάνει στα 3,7GHz. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται ακόμα λιγότερη κατανάλωση, μόλις 65Watts. Και τα τρία μοντέλα διαθέτουν μνήμη cache 20MB εξασφαλίζοντας υψηλές επιδόσεις ώστε όλες οι διεργασίες να γίνονται ακόμη πιο γρήγορα.

Οι νέοι επεξεργαστές Ryzen 7 έχουν ήδη αρχίσει να ενσωματώνονται σε πολλές διαφορετικές υλοποιήσεις επιτραπέζιων και ισχυρών φορητών υπολογιστών προσφέροντας υψηλές επιδόσεις που απογειώσουν το σύστημα.


Δείτε τα βίντεο:
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα