Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

iWork: Δωρεάν σε κάθε χρήστη προϊόντων Apple

Μαϊ 05 2017
H σουίτα iWork είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν για κάθε χρήστη προϊόντων Apple.
iWork: Δωρεάν σε κάθε χρήστη προϊόντων Apple
Πρόσφατα η Apple άλλαξε την πολιτική της σχετικά με τη διάθεση των εφαρμογών Pages, Numbers και Keynote που, ως “σουίτα”, είναι γνωστές και ως iWork. Κάποτε πωλούνταν ως πακέτο, ύστερα ξεχωριστά η καθεμιά και, εδώ και χρόνια, υπήρχε ένα άλλο πλάνο που φρόντισε να είναι σχετικά απίθανο να χρειαστεί να πληρώσει κανείς για να τις αποκτήσει.

Η καθεμιά κόστιζε 10 ευρώ σε Mac και 5 ευρώ σε iOS. Ωστόσο αν κάποιος αγόραζε Mac, μπορούσε να αποκτήσει δωρεάν τις αντίστοιχες εκδόσεις. Και αν αγόραζε iPhone ή iPad μπορούσε να εξασφαλίσει χωρίς χρέωση τις εκδόσεις για iOS. Κι έτσι ήταν αυτονόητο ότι ο αγοραστής θα έχει με τη μία στα χέρια του μια καλή τριπλέτα εφαρμογών, για επεξεργασία κειμένου (Pages), λογιστικών φύλλων (Numbers) και για δημιουργία παρουσιάσεων (Keynote).

Όλα ουσιαστικά ήταν θέμα Apple ID. Το πρώτο Apple ID που θα συνδεόταν από νέα συσκευή, μπορούσε να εξασφαλίσει τις εφαρμογές χωρίς χρέωση. Αυτό χρειαζόταν να γίνει μια φορά σε κάθε πλατφόρμα, και από εκεί και πέρα ο χρήστης έχει πάντα πρόσβαση σε κάθε αναβάθμιση, σε όποια άλλη συσκευή Apple περάσει ύστερα από τα χέρια του. Η πολιτική αυτή ίσχυε από το 2013.

iPhone αλλάζουμε πιο συχνά από Mac και iPad όμως, εκ των πραγμάτων, άρα δεν είναι ό,τι πιο απίθανο να έχει κάποιος iPad και, πολύ πιθανότερο, Mac, από την εποχή που τα πράγματα ήταν διαφορετικά και έτσι να μη μπορεί να πάρει δωρεάν τις εν λόγω εφαρμογές.

Πάντως, τόσο σε περίπτωση συσκευής iOS όσο και σε Mac, αν έφτανε από δεύτερο χέρι σε κάποιον, δεν μπορούσε να “μετρήσει” ως νέα συσκευή, ούτε να εξασφαλίσει τις εφαρμογές με οποιοδήποτε Apple ID. Αυτό ήταν μεγαλύτερο ζήτημα για όσους αγοράζουν μεταχειρισμένα iPhone, αφού, αν το είχαν και συνήθεια, μπορεί να άλλαζαν πολλές συσκευές σε βάθος χρόνου και να μην είχαν ούτε μια φορά το περιθώριο να αποκτήσουν αυτήν την τριπλέτα εφαρμογών.Οι online εκδόσεις των εφαρμογών ήταν έτσι κι αλλιώς δωρεάν.

Η μόνη εναλλακτική ήταν να χρησιμοποιεί τα αντίστοιχα web apps που εδώ και καιρό διατίθενται δωρεάν σε όλους, ακόμη και αν δεν έχουν κανένα προϊόν της Apple στην κατοχή τους. Με τη μοναδική διαφορά ότι έτσι εξασφαλίζουν 1GB αποθηκευτικού χώρου αντί να διαχειρίζονται τα 5GB που πηγαίνουν “πακέτο” με κάθε λογαριασμό iCloud.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως, ήρθε το τέλος και της παραπάνω πολιτικής για τη δωρεάν διάθεση των κανονικών εφαρμογών. Όλα τα παραπάνω σενάρια παύουν να ισχύουν και η κατάσταση απλοποιείται για όλους. Πλέον οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει δωρεάν αυτές τις εφαρμογές, είτε είναι νέος χρήστης, είτε παλιός, σε νέα συσκευή ή από δεύτερο χέρι, δεν έχει πλέον σημασία.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στο App Store και να ξεκινήσετε τα downloads.

Επομένως μπορούμε πλέον να θεωρούμε δεδομένο ότι κάθε Mac, κάθε iPhone, κάθε iPad έρχεται με μια σουίτα προγραμμάτων παραγωγικότητας, ή εφαρμογών γραφείου αν προτιμάτε, που είναι συμβατή με αρχεία του Microsoft Office, επιτρέπουν την ταυτόχρονη συμμετοχή πολλαπλών χρηστών, προβάλλονται online σε οποιονδήποτε αν χρειαστεί και πολλά ακόμη. Με εξαίρεση πολύ, πολύ εξειδικευμένες και εξεζητημένες λειτουργίες, η σουίτα iWork θα αποδειχθεί υπεραρκετή για καθημερινές, σχολικές και πολλές επαγγελματικές ανάγκες. Απολύτως δωρεάν, με κανονικές εφαρμογές αλλά και εκδόσεις τους που τρέχουν σε browser.

Αν δεν έχετε ακόμη τα Pages, Numbers και Keynote, μην ξεχάσετε να τα κατεβάσετε από το App Store και να πειραματιστείτε. Πλέον δεν υπάρχει ούτε δικαιολογία, ούτε εμπόδιο.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα