Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Μοιραστείτε μια σύνδεση στο Internet μεταξύ δύο υπολογιστών

Μαϊ 23 2017
Τα Windows σας προσφέρουν τα απαραίτητα εργαλεία για να μοιραστείτε μια σύνδεση Internet μεταξύ δύο υπολογιστών.
Μοιραστείτε μια σύνδεση στο Internet μεταξύ δύο υπολογιστών
Η χρήση μιας συσκευής Android (smartphone ή tablet) για κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet με τον υπολογιστή σας είναι μια αρκετά συνηθισμένη και εύκολη διαδικασία αυτές τις μέρες - δεν θα χρειαστείτε πάνω από δύο βήματα για να δημιουργήσετε σύνδεση μέσω σημείου πρόσβασης (tethering) USB ή WiFi. Ωστόσο, όταν πρόκειται για κοινόχρηστη σύνδεση μεταξύ υπολογιστών, η διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Όροι όπως «ICS» (Internet Connection Sharing, κοινόχρηστη σύνδεση) και «Bridging connection» (Δημιουργία γέφυρας δικτύου) δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά όσο το «tethering» και χρειάζονται μερικά βήματα παραπάνω για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Φυσικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα. Για να απλοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία ετοιμάσαμε τον παρακάτω οδηγό.

Ενσύρματη σύνδεση (Ethernet)
Αρχικά, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet (ICS) και οι συνδέσεις γέφυρας δικτύου εξυπηρετούν λίγο-πολύ την ίδια λειτουργία, με σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα όσον αφορά στην ταχύτητα σύνδεσης. Επειδή, όμως, υπάρχει μια περίπτωση να μην σας λειτουργήσει σωστά κάποιο από τα δύο, δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε και με τις δύο μεθόδους.

Κοινόχρηστη Σύνδεση στο Internet (Internet Connection Sharing)


Συνδέστε δύο υπολογιστές μέσω ενός τυπικού καλωδίου Ethernet (σημειώστε ότι για τους σύγχρονους υπολογιστές δεν απαιτείται καλώδιο δικτύου crossover). Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης στον Πίνακα Ελέγχου και κάντε κλικ στο «Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα», δεξί κλικ στον προσαρμογέα που υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, και κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες.


Στο πλαίσιο Ιδιότητες, κάντε κλικ στην καρτέλα κοινή χρήση και επιλέξτε το πλαίσιο «Να επιτρέπεται σε άλλους χρήστες δικτύου να συνδεθούν…». Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού > Σύνδεση οικιακού δικτύου (Home networking connection) και επιλέξτε τον προσαρμογέα Ethernet που συνδέει τους δύο υπολογιστές. Είστε έτοιμοι!

Εάν για κάποιο λόγο δεν λειτουργήσει απευθείας, τότε πηγαίνετε στις ρυθμίσεις προσαρμογέα στο Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης στον υπολογιστή που προσπαθείτε να συνδεθείτε, κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα Ethernet, απενεργοποιήστε τον, στη συνέχεια ενεργοποιήστε τον ξανά.

Συνδέσεις γέφυρας (Bridge Connections)


Εάν αυτό δεν λειτουργήσει για σας, στη συνέχεια, αντί να «πειραματίζεστε» με διάφορες ρυθμίσεις δικτύου, όπως ρύθμιση στατικής IP, μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω μέθοδο - που είναι πιο εύκολη και γρήγορη.

Πρώτον, απενεργοποιήστε την κοινή χρήση σύνδεσης στο δίκτυο σας καταργώντας την επιλογή «Να επιτρέπεται σε άλλους χρήστες δικτύου να συνδεθούν…» στο συνδεδεμένο προσαρμογέα σας και πατήστε ΟΚ. Τώρα, στο παράθυρο «Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα», κρατήστε πατημένο το πλήκτρο «Ctrl», στη συνέχεια, κάντε κλικ στον προσαρμογέα που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο και σε αυτό που προσπαθείτε να συνδεθείτε.

Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε ένα από τους προσαρμογείς και κάντε κλικ στο «Συνδέσεις γέφυρας» (Bridge Connections). Και πάλι, μπορεί να χρειαστεί να απενεργοποιήσετε, και στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε ξανά τον προσαρμογέα δικτύου στον υπολογιστή που προσπαθείτε να συνδεθείτε για να λειτουργήσει η κοινόχρηστη σύνδεση.

Ασύρματη σύνδεση (Wi-Fi)


Εάν ο υπολογιστή σας διαθέτει Wi-Fi, αλλά δεν βρίσκεται στο βέλτιστο σημείο για να πάρετε ποιοτικό σήμα από το router, τότε μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε έναν άλλο υπολογιστή σε WiFi hotspot. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Δίκτυο και Internet > Κινητό hotspot (Mobile Hotspot), στη συνέχεια, μεταβείτε στο «Κοινή χρήση της σύνδεσής μου στο Internet από». Πληκτρολογήστε το όνομα του δικτύου και τον κωδικό πρόσβασης, και στη συνέχεια συνδεθείτε με το δίκτυο, όπως θα κάνατε και με μία κανονική ασύρματη σύνδεση Wi-Fi.

H Microsoft έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ως προς την εύκολη διασύνδεση μεταξύ συσκευών, προσφέροντας πολλές επιλογές. Μία εναλλακτική μέθοδος – αν δεν λειτουργήσουν τα παραπάνω – είναι να πάτε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης, να κάνετε δεξί κλικ στον προσαρμογέα που είναι συνδεδεμένος στον Δίκτυο > Ιδιότητες, και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο «Πρωτόκολλο Internet Έκδοση 4» > Ιδιότητες, και να προσθέσετε τα στοιχεία σας για μια στατική ΙP στα κουτιά που εμφανίζονται (πληκτρολογήστε ipconfig /all στη Γραμμή εντολών για να μάθετε τις λεπτομέρειες της IP σας). Δοκιμάστε το μόνο αν δεν κάνετε δουλειά με τις προηγούμενες μεθόδους.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα