Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

10 tips για το iOS 7 στο iPhone

Μαρ 19 2014
Το iOS 7 έχει φέρει κάποια νέα χαρακτηριστικά και μαζί τους πολλά μικρά μυστικά που, αν τα μάθετε, μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας με το iPhone ακόμα καλύτερη.
10 tips για το iOS 7 στο iPhone
Μαζί με την κυκλοφορία των iPhone 5S και 5C πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκε και η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 7 που έφερε μαζί της κάποια νέα χαρακτηριστικά. Η νέα έκδοση του iOS, εκτός από τα νέα smartphones της Apple που το διέθεταν, αναβάθμισε τις παλαιότερες εκδόσεις του iPhone, 5, 4S και 4 προσδίδοντας και σε αυτά τα χαρακτηριστικά του. Όπως συμβαίνει κάθε φορά με τα νέα χαρακτηριστικά, υπάρχουν ρυθμίσεις και κινήσεις που μπορούν να επιταχύνουν ή να διευκολύνουν τη χρήση της συσκευής. Συγκεντρώσαμε 10 από αυτά τα μικρά μυστικά, αλλά ψάχνοντας σίγουρα θα ανακαλύψετε πάρα πολλά.Δείτε την εξέλιξη της αρχικής οθόνης του iOS.

1. Μπλοκάρετε αυτό τον αριθμό
Το πόσο ενοχλητικές μπορούν να γίνουν όλες αυτές οι εταιρείες που σας καλούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για να σας ενημερώσουν για τη μεγαλύτερη προσφορά που έγινε ποτέ το γνωρίζετε ήδη. Τις περισσότερες φορές μάλιστα βλέπετε στην οθόνη σας και τον αριθμό από τον οποίο σας καλούν. Αυτό και μόνο φτάνει για να δώσετε ένα τέλος αν το επιθυμείτε μπλοκάροντας τις κλήσεις από αυτό τον αριθμό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στις Επαφές ή τα Πρόσφατα και να αγγίξετε το εικονίδιο Στοιχείων Επαφής δεξιά του αριθμού που επιθυμείτε να μπλοκάρετε. Στην οθόνη των στοιχείων επαφής κάνετε scroll προ τα κάτω και αγγίξτε «Αποκλεισμός του καλούντος».

2. Παρακαλώ, (πάντα) μην ενοχλείτε


Στο iOS 7 μπορείτε να επιλέξετε αν το «Μην ενοχλείτε» θα ισχύει όταν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο ή όλη την ώρα.

Στο iOS εμφανίστηκε για πρώτη φορά το χαρακτηριστικό «Μην ενοχλείτε» το οποίο απενεργοποιούσε όλες τις ειδοποιήσεις. Ωστόσο, το τηλέφωνό σας συνέχιζε να ακούγεται αν ήταν ξεκλείδωτο. Στο iOS 7 μπορείτε να επιλέξετε αν το «Μην ενοχλείτε» θα ισχύει όταν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο ή όλη την ώρα. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, αγγίξτε Μην ενοχλείτε και επιλέξτε Πάντα (στη Σίγαση).

3. Στη λίστα με τις επιθυμίες
Είστε στo App Store και επιδίδεστε στο αγαπημένο «σπορ» της αναζήτησης εφαρμογών. Φτάνετε σε μια εφαρμογή που τη βρίσκετε ενδιαφέρουσα, αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή άλλος είναι ο στόχος σας και δε θέλετε να αποσπαστείτε από αυτόν αρχίζοντας την εγκατάσταση. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε αυτή την ενδιαφέρουσα εφαρμογή στη λίστα επιθυμιών ώστε να την κατεβάσετε κάποια άλλη στιγμή. Στη σελίδα της εφαρμογής αγγίξτε το εικονίδιο διαμοίρασης (αυτό με το τετράγωνο και το βελάκι προς τα πάνω) και στη συνέχεια «Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών». Για να δείτε τη λίστα επιθυμιών σας πατήστε στο εικονίδιο Εμφάνισης της Λίστας επιθυμιών (με τις τρεις γραμμές) πάνω δεξιά.

4. Χωρίς περιορισμούς στους φακέλους
Ίσως να γνωρίζετε ότι μπορείτε να οργανώσετε εφαρμογές της ίδιας κατηγορίας σε φακέλους, δηλαδή να βάλετε αυτές τις εφαρμογές πίσω από ένα εικονίδιο της αρχικής οθόνης. Στο iOS 6, ο αριθμός αυτών των εφαρμογών έφτανε τις 12 (μόνο 9 σε τηλέφωνα προγενέστερα της σειράς 5), αλλά στο iOS 7 αυτός ο περιορισμός δεν υπάρχει καθώς οι φάκελοι χρησιμοποιούν σελίδες. Έτσι, όταν ξεπεράσετε τις 9 εφαρμογές σε έναν φάκελο, η 10η θα τοποθετηθεί σε επόμενη σελίδα του φακέλου.

5. Λήψη φωτογραφιών «κατά ριπάς» (iPhone 5s)


Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο κλείστρου για να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες μαζί και επιλέξτε τις καλύτερες.

Η λήψη φωτογραφιών σε λειτουργία ριπής είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες μαζί (διαδοχικά, 10 σε ένα δευτερόλεπτο). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο κλείστρου και να παρακολουθείτε το μετρητή που δείχνει πόσες λήψεις τραβάτε.

6. Έντονα και πιο μεγάλα


Μπορείτε να μεγαλώσετε το μέγεθος των γραμμάτων σε εφαρμογές που υποστηρίζουν Dynamic Type (δυναμικό κείμενο) όπως το Ημερολόγιο, οι Επαφές, οι Σημειώσεις, κ.ά.

Εάν δυσκολεύεστε να διαβάσετε τα κείμενα στην οθόνη του iPhone μπορείτε να κάνετε τα γράμματα έντονα (bold) και πιο μεγάλα. Το δεύτερο μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε εφαρμογές που υποστηρίζουν Dynamic Type (δυναμικό κείμενο) όπως το Ημερολόγιο, οι Επαφές, οι Σημειώσεις, κ.ά. Για να τα κάνετε τα γράμματα έντονα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Γενικά, στη συνέχεια «Προσβασιμότητα» και ενεργοποιήστε το «Έντονο κείμενο». Μετά από αυτό θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας. Για να κάνετε τα γράμματα πιο μεγάλα, από τις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Γενικά, στη συνέχεια Προσβασιμότητα και τέλος Μεγαλύτερο κείμενο. Από εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Μεγαλύτερο δυναμικό κείμενο και να καθορίσετε το μέγεθος των γραμμάτων.

7. Τερματισμός εφαρμογών
Μπορεί ο απότομος τερματισμός εφαρμογών να μη συνίσταται καθώς μπορεί να προκαλέσει την παρεμπόδιση λειτουργιών, αλλά κάποιες φορές είναι αναγκαίος. Για να τερματίσετε μια εφαρμογή, κάνετε διπλό κλικ στο πλήκτρο Αφετηρίας για να εμφανίσετε το μενού του multitasking. Στη συνέχεια, σύρετε προς τα πάνω την κάρτα προεπισκόπησης της εφαρμογής που θέλετε να τερματίσετε.

8. Απενεργοποιήστε την ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο


Απενεργοποιήστε την ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο ώστε να οι εφαρμογές που τρέχουν να σταματήσουν να ανανεώνονται αυτόματα.

Αν και το λειτουργικό σύστημα επιτρέπει πλέον στις εφαρμογές που τρέχουν στο υπόβαθρο να ανανεώνονται αυτόματα, αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αυτονομία της συσκευής. Αν παρατηρήσετε λοιπόν κάποια σημαντική μείωση στην διάρκεια της μπαταρίας, μπορείτε – μεταξύ άλλων – να απενεργοποιήσετε την ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Γενικά και Ανανέωση εφ. στο υπόβαθρο. Από εδώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία ή να επιλέξετε συγκεκριμένες εφαρμογές.

9. Απενεργοποιήστε την παράλλαξη ταπετσαρίας (parallax effect)
Μπορεί αυτό το εφέ κίνησης πίσω από τα εικονίδια της αρχικής οθόνης να είναι όμορφο στην αρχή, αλλά ίσως κάποια στιγμή να γίνει κουραστικό. Το χειρότερο όμως είναι ότι χρησιμοποιεί πόρους του τηλεφώνου και συμβάλλει στη μείωση της αυτονομίας. Για να το απενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, στα Γενικά, επιλέξτε Προσβασιμότητα, Μείωση κίνησης και ενεργοποιήστε τη ρύθμιση.

10. (Απ)ενεργοποιήστε το AirDrop
Μέσω του AirDrop μπορείτε να μοιραστείτε σχεδόν τα πάντα με φίλους (που διαθέτουν συσκευές iOS 7). Για να ενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό, σύρετε το δάχτυλό σας από κάτω προς τα πάνω στην οθόνη για να ανοίξετε το Κέντρο Ελέγχου. Πατήστε AirDrop και επιλέξτε αν θα «είστε ορατός» από τις Επαφές μόνο ή από Όλους. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε και να απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό, αλλά αυτό μπορεί να γίνει και μέσω του εικονιδίου Bluetooth στο Κέντρο Ελέγχου κλείνοντας έτσι και το AirDrop και το Bluetooth (περισσότερη αυτονομία).

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα