Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 δωρεάν εφαρμογές μετατροπής βίντεο για τον υπολογιστή σας

Μαρ 06 2014
Οι εφαρμογές μετατροπής βίντεο αποτελούν τον απαραίτητο κρίκο των αγαπημένων σας βίντεο με όλες τις συσκευές σας.
5 δωρεάν εφαρμογές μετατροπής βίντεο για τον υπολογιστή σας
Από τη μία ταινίες, οικογενειακά βίντεο και βίντεο που κατεβάσαμε από το Internet με καταλήξεις MP4, MKV, AVI και πολλά άλλα. Από την άλλη, τηλεόραση, media player, παιχνιδομηχανή, υπολογιστής, tablet και smartphone με συνδέσεις είτε ενσύρματες, είτε ασύρματες. Αν και στον υπολογιστή σας μπορείτε να παίξετε εύκολα οποιοδήποτε αρχείο, αυτό δε σημαίνει πως οποιοδήποτε βίντεο μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε συσκευή, αλλά ούτε και να αναπαραχθεί ασύρματα μέσω streaming. Μπορεί όλα αυτά που αναφέραμε να σας δημιουργούν ένα χάος, όμως τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δε μπορούν όλες οι συσκευές να παίξουν όλα τα φορμά, αλλά ακόμα κι αν μπορούν, δε διαθέτουν όλες μεγάλη επεξεργαστική δύναμη για να καταφέρουν να αποκωδικοποιήσουν το βίντεο. Το ίδιο ισχύει και στο βίντεο streaming, αφού πιο εύκολα μεταδίδεται ένα χαμηλής ποιότητας βίντεο (χαμηλής κωδικοποίησης) σε Gigabit LAN από ένα υψηλής ποιότητας βίντεο (υψηλής κωδικοποίησης) σε ασύρματο Wi-Fi και μάλιστα 802.11g.

Εδώ κάπου εμφανίζονται οι εφαρμογές μετατροπής βίντεο που αναλαμβάνουν να απλοποιήσουν σημαντικά όλα τα παραπάνω. Οι εφαρμογές αυτού του είδους απευθύνονται τόσο στον άπειρο χρήστη που δε θέλει να μπλέξει με τεχνικές λεπτομέρειες, όσο και στον προχωρημένο που θέλει να επεμβαίνει παντού αφού διαθέτουν έξυπνα περιβάλλοντα με wizards και «λειτουργίες ενός πλήκτρου», αλλά και πίνακες εκτενών ρυθμίσεων αντίστοιχα. Άρα, οποιοδήποτε κι αν είναι το επίπεδο γνώσης σας, δεν έχετε πλέον κανένα λόγο να μη μπορείτε να δείτε τα αγαπημένα σας βίντεο από οποιαδήποτε συσκευή. Οι εφαρμογές που παρουσιάζουμε είναι δωρεάν, εύχρηστες και ξεχωρίζουν στην κατηγορία τους.


Format Factory


Για πολλούς αποτελεί συνώνυμο της μετατροπής κάθε media αρχείου, είτε πρόκειται για βίντεο, είτε για ήχο, είτε για εικόνα. Υποστηρίζει πάρα πολλά φορμά κάθε τύπου και το περιβάλλον του είναι πλέον απλό και κατατοπιστικό (το περιβάλλον αποτελούσε το χειρότερο χαρακτηριστικό του στις προηγούμενες εκδόσεις). Επιλέγετε το φορμά εξόδου, προσθέτετε τα αρχεία που θέλετε να μετατραπούν και ορίζετε την τοποθεσία εξόδου. Αν οι γνώσεις σας το επιτρέπουν, ανάλογα με το φορμά εξόδου, μπορείτε αν ορίσετε τη μέθοδο και το ρυθμό κωδικοποίησης, την ανάλυση, το ρυθμό των frames και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να περιστρέψετε την εικόνα, να κάνετε trim και crop στη διάρκεια και τις διαστάσεις που θέλετε αντίστοιχα, να ενσωματώσετε κάποιο watermark, αλλά και να ενσωματώσετε στο βίντεο υπότιτλους που έχετε σε εξωτερικό αρχείο. Όποιο κι αν είναι το επίπεδο γνώσης σας, σίγουρα θα εκτιμήσετε τα προφίλ έτοιμων ρυθμίσεων που υπάρχουν για κάθε φορμά ώστε να επισπεύσετε τις μετατροπές σας. Εκτός από τις τυπικές μετατροπές βίντεο, ήχου και εικόνας, το Format Factory μπορεί επίσης να κάνει rip σε DVD Video ή CD Audio για να εξάγετε μια ταινία ή τραγούδια στο δίσκο σας αντίστοιχα. Σε όσους αρέσουν τα animated GIFs (η γνωστή μόδα του Web) , μπορούν να πάρουν μια ταινία, να κάνουν trim ένα κομμάτι της και να το εξάγουν σε αυτή τη μορφή. Η ταχύτητα μετατροπής του Format Factory, αν και δεν είναι κορυφαία, είναι σίγουρα αρκετά καλή.


Freemake Video Converter


To Freemake είναι από τις πιο αγαπητές εφαρμογές για 3 λόγους κυρίως: διαθέτει ένα όμορφο, ευχάριστο και εύχρηστο περιβάλλον, μπορεί να δεχτεί τους περισσότερους ίσως τύπους αρχείων από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή (πάνω από 200 φορμά βίντεο) και δίνει μια απλή και ολοκληρωμένη λύση σε ένα θέμα που απασχολεί πολλούς, τη μετατροπή των video του YouTube (κατά κανόνα μουσικά κλιπ) σε MP3. Η εφαρμογή διαθέτει αρκετά έτοιμα προφίλ μετατροπής σχετικά με συσκευές, όπως συσκευές iOS και Android, φορητές παιχνιδομηχανές, κ.ά., ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε και δικά σας προφίλ για μετατροπές που επαναλαμβάνετε συχνά. Φυσικά, πέρα από έτοιμα προφίλ, μπορείτε να ορίσετε τις παραμέτρους μετατροπής με κάθε ακρίβεια, επιλέγοντας ανάλυση, ρυθμό κωδικοποίησης, αριθμό καρέ ανά δευτερόλεπτο, κ.ά., ενώ ιδιαίτερης αναφοράς χρίζει η δυνατότητα ορισμού του μεγέθους του τελικού αρχείου (με αυτόματη επέμβαση της εφαρμογής στις παραμέτρους μετατροπής). Η εφαρμογή ξεφεύγει από τα στενά όρια της μετατροπής και προσφέρει κάποιες απλές λειτουργίες επεξεργασίας βίντεο, όπως αποκοπή, συρραφή και επαναδιάταξη των σκηνών. Η ταχύτητα μετατροπής είναι καλή, ενώ διαθέτει και υποστήριξη CUDA για κάρτες γραφικών της NVIDIA.


Handbrake


Είναι η εφαρμογή που κυριαρχεί στον κόσμο των πιο προχωρημένων χρηστών, αφού ο δημιουργός της είχε την ιδέα να τη διαθέσει ως open source. Έτσι, «χτίστηκαν» γύρω της μια μεγάλη σειρά από λειτουργίες, σχεδόν για οτιδήποτε αναζητούν όσοι θέλουν να κάνουν μια απλή επεξεργασία σε βίντεο και να εξάγουν το τελικό αποτέλεσμα για συσκευές της Apple (κυρίως) ή όπως αλλιώς επιθυμούν επεμβαίνοντας στις ρυθμίσεις. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να εξαχθεί μόνο σε MP4 και MKV που αποτελούν και τα πιο συνηθισμένα containers. Εκτός από την επέμβαση στις παραμέτρους μετατροπής, το Handbrake σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε crop, να εισάγετε υπότιτλους από αρχείο SRT (με αρκετές επιλογές ακόμα και γι’ αυτό), να συμπεριλάβετε κάποιο μουσικό «χαλί», αλλά και εργαλεία για να καθαρίσετε την εικόνα (Detelicine, Denoise, κ.ά). Επίσης, η εφαρμογή φημίζεται για τις δυνατότητες DVD ripping που διαθέτει. Το περιβάλλον της είναι καλοσχεδιασμένο, αλλά είναι προφανές ότι δεν απευθύνεται στον απλό χρήστη εκτός κι αν αυτός είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί αρκετά. Για το λόγο αυτό υπάρχει ένας πολύ καλός οδηγός, αλλά και μια ισχυρή κοινότητα γύρω από την εφαρμογή. Από πλευράς ταχύτητας, δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά με τις επιλογές παραμετροποίησης που διαθέτει, αυτό μπορεί να βελτιωθεί.


Any Video Converter Free


Είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή μετατροπής βίντεο και αυτό οφείλεται κυρίως στο απλό, φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον που διαθέτει. Αν δε θέλετε να μπλέξετε με ρυθμίσεις, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισάγετε τα βίντεο που θέλετε και να πατήσετε Convert Now. Το Any Video Converter Free υποστηρίζει την εισαγωγή περισσότερων από 60 φορμά, ενώ ο ενσωματωμένος downloader σας επιτρέπει να προσθέσετε βίντεο από το YouTube και το Metacafe. Υπάρχουν έτοιμα προφίλ για φορητές συσκευές και κονσόλες, ενώ όσοι θέλουν να έχουν το έλεγχο, θα βρουν μόνο τις βασικές ρυθμίσεις μετατροπής. Από αυτό φαίνεται ότι η εφαρμογή απευθύνεται κυρίως στον απλό χρήστη. Ωστόσο, πριν τη μετατροπή μπορείτε να κάνετε trim και crop, αλλά και να εφαρμόσετε κάποια φίλτρα για την οξύτητα, τη μείωση θορύβου, τη φωτεινότητα, την αντίθεση, κ.ά. Στα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται και η δυνατότητα εγγραφής DVD, ωστόσο η συγκεκριμένη λειτουργία παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Η ταχύτητα μετατροπής της εφαρμογής δεν είναι από τις καλύτερες, αλλά λόγω της εξαιρετικής ποιότητας του εξαγόμενου βίντεο και του φιλικού interface, το Any Video Converter Free έχει κερδίσει τις καρδιές των περισσότερων χρηστών.


MediaCoder


Άλλη μια εφαρμογή που απευθύνεται σε προχωρημένους χρήστες που θέλουν τον πλήρη έλεγχο στη διαδικασία μετατροπής. Το MediaCoder σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε κάθε παράμετρο γι’ αυτό και το περιβάλλον του, αν και τακτοποιημένο, μοιάζει χαώδες σε έναν απλό χρήστη. Ακόμα όμως και ο απλός χρήστης ασχοληθεί μαζί του, σύντομα θα καταφέρει να το «δαμάσει» και να επωφεληθεί από τις εντυπωσιακές δυνατότητές του. Η εφαρμογή υποστηρίζει την εισαγωγή πάρα πολλών φορμά, το κατέβασμα streaming βίντεο, την ανάγνωση CD και DVD, ακόμα και την εισαγωγή από συσκευές σύλληψης βίντεο! Στη συνέχεια, σας δίνει δυνατότητες βασικής επεξεργασίας του υλικού, όπως να κάνετε trim και crop, να ρυθμίσετε αντίθεση, φωτεινότητα, saturation, hue και gamma, καθώς και να εφαρμόσετε φίλτρα καθαρισμού (Denoise, Deblock, κ.ά). Η διαδικασία μετατροπής αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη καθώς το MediaCoder προσφέρει ένα εντυπωσιακό σετ ρυθμίσεων που ξεπερνά τις προσδοκίες ακόμα και του προχωρημένου χρήστη περιλαμβάνοντας ακόμα και εξαγωγή εικόνας σε τόνους του γκρι, καρτούν, κ.ά. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, η ταχύτητα μετατροπής είναι κορυφαία (υποστηρίζεται η CUDA της NVIDIA και οι τεχνολογίες επιτάχυνσης της Intel) και η ποιότητα του εξαγόμενου βίντεο εντυπωσιακή.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα