Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Intel NUC 2ης γενιάς

Μαρ 11 2014
Η Intel επιστρέφει δυναμικά με τη νέα σειρά των NUC που διατηρούν το μικρό μέγεθός τους και βασίζονται πλέον σε επεξεργαστές τέταρτης γενιάς.
Intel NUC 2ης γενιάς
Το πρώτο NUC έκανε την εμφάνισή του περίπου πριν από ένα χρόνο και είχε εντυπωσιάσει, καθώς η Intel είχε καταφέρει να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να «χτίσουν» έναν πλήρη υπολογιστή με επεξεργαστή τρίτης γενιάς σε ένα case πολύ μικρών διαστάσεων. Η δεύτερη έκδοση του NUC διαθέτει case με ακόμα μικρότερο μέγεθος και, με βάση τους επεξεργαστές τέταρτης γενιάς, διεύρυνε τους τομείς χρήσης της συσκευής.Το NUC είναι ένα barebone PC που σημαίνει ότι χρειάζεται να προσθέσετε κάποια υποσυστήματα και λειτουργικό σύστημα για να είναι πλήρες και λειτουργικό.

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε πως το NUC είναι ένα barebone PC που σημαίνει ότι χρειάζεται να προσθέσετε κάποια υποσυστήματα και λειτουργικό σύστημα για να είναι πλήρες και λειτουργικό. Το τι περιλαμβάνει και τι όχι αυτό το μικροσκοπικό κουτί εξαρτάται από την έκδοση του NUC με βάση το case. Το «μικρό» case των 116 x 112 χιλιοστών έχει ύψος 34,5 χιλιοστά ενώ το «μεγάλο» των 116 x 102 χιλιοστών προσθέτει ακόμα 1,5 εκατοστό στο ύψος του. Ξεκινώντας από τη διαφορά των δύο cases, το «μεγάλο» σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θα προσθέσετε δίσκο mSATA SSD ή SATA HDD 2,5’’, ενώ στο «μικρό» η επιλογή SSD είναι μονόδρομος. Εκτός από το δίσκο, στο NUC θα πρέπει να προσθέσετε μνήμη και κάρτα ασύρματης δικτύωσης (το «μεγάλο» μοντέλο με επεξεργαστή Celeron διαθέτει δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης). Η μνήμη μπορεί να τοποθετηθεί σε δύο αρθρώματα και η μέγιστη ποσότητα που μπορεί να δεχτεί είναι τα 16GB. Η τοποθέτηση των τριών στο σύνολο εξαρτημάτων είναι πολύ απλή, δεν απαιτεί εξειδικευμένο τεχνικό και μετά από αυτή το μόνο που χρειάζεται είναι φυσικά, ένα λειτουργικό σύστημα.Το NUC περιλαμβάνει, εκτός από το case, μία mainboard με διαστάσεις 10x10 εκατοστών, καθώς και επεξεργαστή ο οποίος δε μπορεί να αφαιρεθεί από το mainboard και να αλλάξει.

Το NUC περιλαμβάνει, εκτός από το case, μία mainboard με επεξεργαστή ο οποίος δε μπορεί να αφαιρεθεί από αυτή και να αλλάξει, καθώς και ένα τροφοδοτικό. Με διαστάσεις 10x10 εκατοστά, η υψηλή ολοκλήρωση της mainboard είναι η «υπεύθυνη» για τις μικρές διαστάσεις του NUC. Το case από την άλλη, ενσωματώνει μια κεραία Wi-Fi και η συνολική εικόνα του εσωτερικού του NUC συμπληρώνεται από μία ψήκτρα και ανεμιστήρα.
Εκτός από τις δύο εκδόσεις του case, το NUC κυκλοφορεί με τρεις επεξεργαστές τέταρτης γενιάς: τον Celeron N2820, τον Core i3-4010U και τον Core i5-4250U. Αυτό είναι το μόνο στοιχείο του εξοπλισμού του NUC που έχετε να επιλέξετε, αλλά επειδή, όπως αναφέραμε, ο επεξεργαστής είναι κολλημένος στο mainboard, η επιλογή πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Ένας λόγος παραπάνω να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτή την επιλογή είναι και τα γραφικά, τα οποία φυσικά είναι ενσωματωμένα και διαφέρουν σημαντικά από επεξεργαστή σε επεξεργαστή. Για παράδειγμα ο Core i3 συνοδεύεται από τα γραφικά HD 4400, ενώ ο Core i5 από τα HD 5000, με τα δεύτερα να υπερτερούν σημαντικά σε σχέση με τα πρώτα. Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, από την επιλογή επεξεργαστή εξαρτώνται και οι χρήσεις του NUC τις οποίες θα δούμε στη συνέχεια.Το NUC με Core i3 συνοδεύεται από τα γραφικά HD 4400, ενώ το NUC με Core i5 από τα HD 5000, με τα δεύτερα να υπερτερούν σημαντικά σε σχέση με τα πρώτα.

Μπορεί το NUC να έχει μικρές διαστάσεις, αλλά αυτό δεν επηρεάζει καθόλου τις δυνατότητες σύνδεσής του με άλλες συσκευές. Τα μοντέλα με επεξεργαστή Core i3 και Core i5 διαθέτουν τέσσερις θύρες USB 3.0 (δύο μπροστά και δύο πίσω), υποδοχές για δύο ακόμα θύρες USB 2.0 στο εσωτερικό, θύρα LAN, είσοδο μικροφώνου και έξοδο ακουστικών, καθώς και εξόδους mini HDMI 1.4a και mini DisplayPort 1.2 για σύνδεση με τηλεοράσεις και οθόνες. Από τις δύο αυτές τελευταίες εξόδους μεταφέρεται και ο οκτακάναλος ήχος 7.1. Έχετε κατά νου πως το μοντέλο με επεξεργαστή Celeron δεν έχει αυτές τις δυνατότητες διασύνδεσης διαθέτοντας λιγότερες θύρες USB και μόνο mini HDMI για σύνδεση με τηλεόραση ή οθόνη. Πάντως, όλα τα μοντέλα διαθέτουν δέκτη υπερύθρων στο μπροστινό μέρος, γεγονός που φανερώνει ότι κύριος ρόλος του NUC είναι η χρήση του ως home theater PC.
Όπως αναφέραμε, η επιλογή του επεξεργαστή είναι καθοριστική για τους ρόλους που μπορεί να πάρει το NUC. Το σύστημα με Celeron απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα home theater PC που μπορεί να αναπαράγει ακόμα και βίντεο Full HD. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας απλός σταθμός εργασίας για εφαρμογές γραφείου και διαδικτύου. Το σύστημα με τον επεξεργαστή Core i3 προορίζεται για περισσότερους ρόλους αφού μπορεί να τρέξει με άνεση περισσότερες εφαρμογές και κάποια απλά παιχνίδια. Ακόμα πιο διευρυμένη είναι η λίστα των ρόλων του συστήματος με Core i5 καθώς μπορείτε να τρέξετε οποιαδήποτε εφαρμογή – ακόμα και επεξεργασίας multimedia αρχείων -, αλλά και να παίξετε περισσότερα παιχνίδια. Όσον αφορά τα πιο απαιτητικά παιχνίδια, το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να ανταποκριθεί αλλά μόνο σε χαμηλές αναλύσεις (π.χ. HD) και χωρίς λεπτομέρειες στην εικόνα.Τα μοντέλα με επεξεργαστή Core i3 και Core i5 διαθέτουν τέσσερις θύρες USB 3.0 (δύο μπροστά και δύο πίσω), καθώς και υποδοχές για δύο ακόμα θύρες USB 2.0 στο εσωτερικό τους.

Στα μοντέλα με Core i3 και Core i5 η ανάλυση μπορεί να φτάσει σε Full HD 1920x1080 (@60Hz) και 3840x2160 (@60Hz) μέσω HDMI και DispayPort αντίστοιχα. Επίσης, μπορούν να υποστηριχτούν και δύο οθόνες ταυτόχρονα με αυτές τις αναλύσεις, ενώ μέσω της εξόδου DisplayPort και ενός DisplayPort hub μπορείτε να έχετε τρεις οθόνες στα 1920x1080 (@60Hz) ή δύο οθόνες στα 2560x1600 (@60Hz). Όπως και να ‘χει, οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί για ένα τόσο μικρό PC. Μάλιστα, αυτό το μικρό PC μπορεί να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της οθόνης σας – μέσω βάσης VESA που περιλαμβάνει στη συσκευασία του και να εξαφανιστεί εντελών από το γραφείο ή το σαλόνι σας.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα