Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Οι 5 καλύτεροι και δωρεάν browsers για Android

Μαρ 20 2014
Το Web browsing αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες λειτουργίες ενός smartphone, οπότε η επιλογή του κατάλληλου browser είναι σημαντική.
Οι 5 καλύτεροι και δωρεάν browsers για Android
Όποιο Android smartphone ή tablet και να επιλέξετε, συνοδεύεται από τον προεγκατεστημένο (stock) browser καθώς το mobile surfing αποτελεί κύρια λειτουργία των φορητών συσκευών. Το γεγονός πως υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί browsers και αναφερόμαστε σε αυτούς, δε μειώνει την αξία του stock browser που για πολλούς χρήστες είναι αρκετός. Είναι γρήγορος και ελαφρύς, διαθέτει εξαιρετική συμβατότητα με τις άλλες εφαρμογές της Google και κάνει άριστο HTML5 rendering, ενώ υποστηρίζει και ανάγνωση offline.

Αν οι ανάγκες σας περιορίζονται σε αυτά που αναφέραμε και το mobile browsing δεν βρίσκεται στην καθημερινή ατζέντα σας, τότε αυτός ο browser μπορεί να είναι αρκετός. Αυτό δε σημαίνει όμως πως οι εναλλακτικοί browsers δεν έχουν να προσφέρουν πολλά παραπάνω. Η υποστήριξη add-ons, το μπλοκάρισμα διαφημίσεων και ο συγχρονισμός του περιεχομένου με το PC και άλλες συσκευές είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά των εναλλακτικών browsers που δε θα βρείτε στον stock browser. Αν πιστεύετε λοιπόν πως ο browser που έχετε στη συσκευή σας δεν καλύπτει τις ανάγκες σας, είναι σίγουρο πως θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στις επόμενες γραμμές.

Chrome Browser – Google


Ως προϊόν της Google, ο Chrome είναι ο μόνος εναλλακτικός browser που μπορεί να συνεργαστεί άψογα με άλλες προεγκατεστημένες εφαρμογές του Android. Το καλύτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι γίνεται «ένα» με τον Chrome που χρησιμοποιείτε σε άλλες συσκευές συγχρονίζοντας τα πάντα (μέσω του λογαριασμού σας στο Google). Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που διαθέτουν σε κάποιο βαθμό και οι άλλοι browsers, αλλά στον Chrome είναι πιο εντυπωσιακό. Επίσης, είναι γρήγορος, διαθέτει κοινό πεδίο αναζήτησης και διευθύνσεων, incognito mode (δεν καταγράφει τις επισκέψεις σας στο ιστορικό) και εξαιρετική διαχείριση των tabs. Στα αρνητικά του καταγράφονται η μεγάλη κατανάλωση πόρων καθώς ανοίγει ξεχωριστά sessions για κάθε tab (όπως στο PC, αλλά αυτό τον κάνει πιο σταθερό), η έλλειψη add-ons και η συνεργασία του με συσκευές που διαθέτουν Android 4.0 και άνω.

Firefox Browser for Android


Εξίσου αποτελεσματική με του Chrome είναι και η «μεταφορά» του Firefox στις φορητές συσκευές. O «φορητός» Firefox ακολουθεί την επιτυχία της έκδοσης για PC χωρίς να διαθέτει κάποιο χαρακτηριστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει, αλλά προσφέροντας μια πολύ καλή συνολική εμπειρία στο browsing. Τα αγαπημένα σας links, το ιστορικό και τα tabs συγχρονίζονται με αυτά του Firefox για PC, διαθέτει λειτουργία απόκρυψης των σελίδων που επισκέπτεστε, ενώ μπορείτε να προσθέσετε και add-ons (προς το παρόν είναι λίγα). Επιπλέον, διατηρεί μια αρχική σελίδα με τις σελίδες που επισκεφθήκατε πρόσφατα ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα σε αυτές. Όσον αφορά την ταχύτητά του, πλησιάζει αυτή του Chrome, αλλά είναι και εξίσου βαρύς.

Opera Browser for Android


Το χαρακτηριστικό που έκανε πολλούς χρήστες υπολογιστών να προτιμήσουν τον Opera σε σχέση με πιο δημοφιλείς browsers, αποτελεί το πιο ισχυρό στοιχείο και της «φορητής» έκδοσης και δεν είναι άλλο από την ταχύτητά του. Αυτή η ταχύτητα οφείλεται κυρίως στη συμπίεση δεδομένων (εικόνων και βίντεο) που επιτυγχάνεται μέσω των servers του Opera και την αποστολή των σελίδων που ζητήσατε στην οθόνη σας σε μια πιο ελαφριά έκδοση. Ο browser υποστηρίζει συγχρονισμό των bookmarks με αυτά της έκδοση για PC και διαθέτει δικό του app store με πολλά add-ons (και παιχνίδια), λειτουργία απόκρυψης των σελίδων που επισκέπτεστε και speed dial με εικόνες των sites για ταχύτατη πρόσβαση. Σημειώστε τέλος ότι είναι πιο ελαφρύς από το Firefox και τον Chrome.

Dolphin Browser


Χωρίς να υπάρχει κάποια έκδοση του για PC που θα τον έκανε πιο εύκολα δημοφιλή, ο Dolphin έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα μεγάλο κοινό. Και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού αυτός ο browser διαθέτει πολλά καλά χαρακτηριστικά και πρέπει οπωσδήποτε να «περάσει» από τη φορητή συσκευή σας (ακόμα κι αν δεν τον κρατήσετε). Τα πιο δυνατά σημεία του Dolphin είναι δύο: τα add-ons και τα gestures (κινήσεις με το δάκτυλο επί της οθόνης που μεταφράζονται σε εντολές). Με τα πολλά add-ons που θα βρείτε τα χαρακτηριστικά του browser ενισχύονται σημαντικά, ενώ τα gestures επιταχύνουν το browsing αφού, για παράδειγμα, φτάνει να σχεδιάσετε ένα «Α» για να μεταφερθείτε στο Amazon. Φυσικά, τα gestures χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τα bookmarks, αλλά και για την πλοήγηση, ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε και δικά σας. Επίσης, ο Dolphin διαθέτει δικό του store με μίνι εφαρμογές αποκλειστικά για δημοφιλή sites κοινωνικής δικτύωσης. Η πλοήγηση γίνεται ακόμα ταχύτερη με τη χρήση φωνητικών εντολών, ενώ ο συγχρονισμός με τους browsers για PC (Chrome, Firefox, Safari) γίνεται μέσω δικών τους add-ons. Από πλευράς ταχύτητας και κατανάλωσης πόρων, ο Dolphin κρίνεται ικανοποιητικός.

Next Browser for Android


Λιγότερο γνωστός, αλλά σίγουρα αξιόλογος, ο Next είναι δημιούργημα της GO Launcher Dev Team που έχει πλημμυρίσει το Google Play με πολλά και καλά apps και widgets. Ο Next δεν έχει κάποιο χαρακτηριστικό που να ξεχωρίζει, αλλά συγκεντρώνει μια σειρά από στοιχεία που συναντάμε στους άλλους browsers. Το πιο αξιόλογο από αυτά είναι το “Next View”, ένας συνδυασμός RSS reader και offline reader με ένα εύχρηστο περιβάλλον από πλακίδια. Συγχρονισμός μπορεί να γίνει μόνο με τον Chrome για PC μέσω extension, υποστηρίζει ο ίδιος extensions και διαθέτει λειτουργία απόκρυψης των σελίδων που επισκέπτεστε, καθώς και speed dial με εικόνες των sites για ταχύτατη πρόσβαση. Στα υπέρ του καταγράφονται η καλή ταχύτητα και η ακόμα καλύτερη κατανάλωση πόρων.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα