Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Βρείτε το δρόμο σας με το Google Maps

Μαρ 18 2014
Το Google Maps έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό εργαλείο που ενσωματώνει όλες τις βασικές λειτουργίες πλοήγησης, είναι δωρεάν και μπορείτε να το έχετε σε κάθε συσκευή σας.
Βρείτε το δρόμο σας με το Google Maps
Το Google Maps συνεχίζει να εξελίσσεται και να ενσωματώνει όλο και περισσότερες λειτουργίες που συναντάμε σε συσκευές GPS. Η ευελιξία του στη χάραξη διαδρομών από την άνεση του υπολογιστή είναι μοναδική, η υποστήριξη της υπηρεσίας και η μεταφορά χαρτών σε φορητές συσκευές εκπληκτική και τα χαρακτηριστικά του αυξάνονται και βελτιώνονται διαρκώς. Στη συνέχεια, σας δείχνουμε πώς να χρησιμοποιήσετε 5 λειτουργίες του Google Maps (της ανανεωμένης υπηρεσίας) για να βρίσκετε πάντα το δρόμο σας, αλλά και για να μετατρέπετε τη διαδρομή σας σε μια ευχάριστη εμπειρία.

1. Ορίστε τη διεύθυνση του σπιτιού και του γραφείου
Επειδή οι διευθύνσεις του σπιτιού και του γραφείου είναι από αυτές που σίγουρα θα χρησιμοποιήσετε στις διαδρομές σας πάρα πολλές φορές, θα ήταν χρήσιμο να τις εισάγετε στο Google Maps ώστε να μην τις γράφετε κάθε φορά. Για να γίνει αυτό, πατήστε στο «Οδηγίες» κάτω από το πεδίο αναζήτησης. Στο μενού που αναπτύσσεται, πατήστε «ορισμός τοποθεσίας» δίπλα από το «Οικία» και πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή σας, π.χ. «Αργυρουπόλεως 4, Καλλιθέα» για να εμφανιστεί το σημείο στο χάρτη. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ορίσετε τη διεύθυνση γραφείου. Από δω και στο εξής δε χρειάζεται για κάθε διαδρομή να τις πληκτρολογείτε.

2. Αναζητήστε μία διεύθυνση ή μια επωνυμία


Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε στο Google Maps είναι να αναζητήσετε μια διεύθυνση ή μια επωνυμία. Σαφώς με το πρώτο έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε το σημείο που θέλετε, αλλά αν αυτό που αναζητάτε είναι κάτι γνωστό, τότε άνετα μπορείτε να πληκτρολογήσετε το όνομά του. Για παράδειγμα, μπορείτε να πληκτρολογήσετε στο πεδίο αναζήτησης πάνω αριστερά «28ης Οκτωβρίου 42» ή να γράψετε απλά «Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο». Αν ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε το δεύτερο και επιλέξετε το σημείο από τη λίστα που αναπτύσσεται, η υπηρεσία θα σας εμφανίσει όσες πληροφορίες διαθέτει, όπως website, τηλέφωνο, ωράριο λειτουργίας, καθώς και φωτογραφίες, περιηγήσεις (αξίζει να το δείτε) και αξιολόγηση χρηστών. Φυσικά, θα εμφανιστεί και το σημείο στο χάρτη με το γνωστό κόκκινο γραφικό στοιχείο. Αν έχετε ορίσει τη διεύθυνση του σπιτιού (όπως περιγράψαμε) θα δείτε στο χάρτη, κάτω από την επωνυμία, να εμφανίζεται πόση ώρα οδήγησης απαιτείται έως το σπίτι. Αν πατήσετε πάνω σε αυτό, θα εμφανιστεί η προτεινόμενη διαδρομή μαζί με δύο εναλλακτικές, καθώς και η διάρκεια οδήγησης και η απόσταση για καθεμία.

3. Η πρώτη διαδρομή


Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να πάτε από το σπίτι στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το αυτοκίνητο. Ξεκινήστε πατώντας «Οδηγίες» και δείτε ότι στο πρώτο πεδίο ο δείκτης περιμένει να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση αφετηρίας. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε οποιαδήποτε διεύθυνση, αλλά επειδή ξεκινάτε από το σπίτι δεν έχετε παρά να πατήσετε Οικία από το μενού. Στη διεύθυνση προορισμού πληκτρολογείτε «Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» (ή το επιλέγετε από τη λίστα που αναπτύσσεται καθώς πληκτρολογείτε). Στο χάρτη εμφανίζεται η προτεινόμενη διαδρομή με μπλε χρώμα και δύο εναλλακτικές με γκρι. Από το μενού μπορείτε να επιλέξετε «Εμφάνιση όλων των βημάτων» και να δείτε αναλυτικά σε λίστα τις οδηγίες για τη διαδρομή. Πατώντας σε κάποιο στοιχείο της λίστα ο χάρτης κάνει ζουμ σε αυτό το σημείο, ενώ από το μενού «Επιλογές διαδρομής» (πάνω από το χάρτη μπορείτε να ορίσετε την αποφυγή διοδίων και όχι μόνο. Από το αρχικό μενού (με το χάρτη σε όλη την οθόνη), μπορείτε επίσης να επιλέξετε «Προεπισκόπηση βημάτων» και να δείτε ένα-ένα τα κομμάτια της διαδρομής στο χάρτη καθώς πατάτε τα βελάκια από το μενού.

4. Σχεδιάστε μια διαδρομή προσθέτοντας σημεία


Αφού έχετε καταλήξει ποια διαδρομή θα ακολουθήσετε, παρατηρείτε ότι, πριν πάτε στον προορισμό σας, θέλετε να περάσετε και από κάπου αλλού. Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε αυτό το σημείο και όσα ακόμα θέλετε στη διαδρομή σας και μάλιστα, με τη σειρά που θέλετε. Από το μενού στα αριστερά, πατήστε στο «+» που βρίσκεται κάτω από τον προορισμό για να εμφανιστεί το πεδίο που θα εισάγετε τη διεύθυνση της στάσης σας. Επειδή θέλετε να περάσετε από τη στάση πριν τον προορισμό σας και όχι μετά, πατήστε πάνω στο κόκκινο γραφικό του μενού και σύρετέ το μεταξύ αφετηρίας και προορισμού (μπορείτε να το κάνετε και αργότερα, αλλά καλύτερα τώρα). Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση της στάσης ή την επωνυμία της. Στη διαδρομή μας προσθέσαμε το «Παναθηναϊκό Στάδιο». Αμέσως η διαδρομή στο χάρτη τροποποιήθηκε ώστε να συμπεριλάβει και το Παναθηναϊκό Στάδιο μεταξύ αφετηρίας και προορισμού. Παράλληλα, έχουν τροποποιηθεί και τα βήματα στις αναλυτικές οδηγίες. Αν δε γνωρίζετε κάποια διεύθυνση ή επωνυμία, αλλά αναγνωρίζετε στο χάρτη το σημείο της στάσης σας, μπορείτε να πατήσετε πάνω σε ένα σημείο της διαδρομής – κοντά στη στάση - και να το σύρετε εκεί που θέλετε τη στάση σας. Η διαδρομή θα τροποποιηθεί όπως και προηγουμένως. Αν πρόκειται για κάτι μεγάλο σε έκταση, όπως το Παναθηναϊκό Στάδιο, προτιμήστε να σύρετε το σημείο έως τη Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, μπροστά στην είσοδό του ώστε ο η διαδρομή να σχεδιαστεί καλύτερα. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να σχεδιάσετε μια μεγάλη διαδρομή, ακόμα και μεταξύ πόλεων, με πολλές ενδιάμεσες στάσεις.

5. Χωρίς αυτοκίνητο


Φυσικά, το αυτοκίνητο δεν είναι το μόνο μέσο με το οποίο μπορείτε να κινηθείτε. Όπως αναφέραμε, οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ μέσων μαζικής μεταφοράς και πεζοπορίας. Αν επιλέξετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και η αφετηρία ή ο προορισμός δεν είναι σε κάποιο σταθμό μετρό ή στάση λεωφορείου, το Google Maps θα συνδυάσει πεζοπορία και μέσα μαζικής μεταφοράς για να σας προσφέρει την καλύτερη διαδρομή. Στο παράδειγμά μας, η προτεινόμενη διαδρομή μας οδήγησε με τα πόδια στο σταθμό Κάτω Πετραλώνων (συνολικά, 700 μέτρα) και μέσω της γραμμής Μ1 του μετρό φτάσαμε στο σταθμό Βικτωρίας. Από εκεί χρειάστηκε να περπατήσουμε συνολικά άλλα 500 μέτρα για να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Σε επόμενο άρθρο θα δούμε τη δημιουργία διαδρομών, την αναζήτηση σημείων, τη χρήση από φορητές συσκευές και πολλά άλλα.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα