Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Western Digital My Cloud

Μαρ 14 2014
Η ανάγκη για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και διαμοίραση των αρχείων σε πολλές συσκευές φέρνει στο προσκήνιο τον όρο του «προσωπικού cloud».
Western Digital My Cloud
Όσο αποθηκευτικό χώρο κι αν διαθέτετε στο PC σας, ποτέ δεν είναι αρκετός καθώς ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσική και φωτογραφίες τείνουν να πολλαπλασιάζονται και να εξαπλώνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό. Επίσης, η ύπαρξη ενός σημείου όπου θα συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα και θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από όλες τις συσκευές, από οπουδήποτε, θα γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία. Σε αυτές τις απαιτήσεις των καιρών έρχονται να απαντήσουν τα οικιακά NAS (Network Attached Storage) με μια ιδιαίτερα προσιτή υλοποίηση που ακούει στο όνομα Western Digital My Cloud.Στόχος του My Cloud είναι να συνδυάσει τη μεγάλη χωρητικότητα και άμεση πρόσβαση από όλες τις συσκευές ενός τοπικού δικτύου με την ευελιξία μιας υπηρεσίας cloud όπου τα δεδομένα είναι διαθέσιμα από οπουδήποτε.

Η πρόταση της Western Digital αποτελείται από ένα NAS με ένα δίσκο 3,5’’, ο οποίος μπορεί να έχει χωρητικότητα 2, 3 ή 4GB. Στόχος του είναι να συνδυάσει τη μεγάλη χωρητικότητα και άμεση πρόσβαση από όλες τις συσκευές ενός τοπικού δικτύου με την ευελιξία μιας υπηρεσίας cloud όπου τα δεδομένα είναι διαθέσιμα από οπουδήποτε. Παράλληλα, λόγω της προσιτής τιμής του και της ευχρηστίας του, το My Cloud απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς χρήστες ανεξάρτητα με τη γνώση και την εμπειρία τους σε μονάδες δικτυακής αποθήκευσης.

Ξεκινώντας από την ίδια τη συσκευή, μέσα στο λευκό πλαστικό περίβλημα υπάρχει ένας δίσκος 3,5’’ της σειράς Red της WD. Οι δίσκοι της σειράς αυτής έχουν κατασκευαστεί ειδικά για χρήση σε NAS, βασισμένοι στην τεχνολογία NASware 2.0 της εταιρείας για καλύτερη συμβατότητα, περισσότερη αξιοπιστία, καλύτερη διαχείριση σφαλμάτων και λιγότερους κραδασμούς. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι το My Cloud δε διαθέτει κάποιον ανεμιστήρα για την ψύξη του, οπότε η λειτουργία του είναι αθόρυβη. Οι λειτουργίες NAS υποστηρίζονται από έναν διπύρηνο επεξεργαστή ARM Cortex-A9, ο οποίος είναι υπεραρκετός για τις ανάγκες της συσκευής. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η εντυπωσιακή ταχύτητα της συσκευής που ξεφεύγει κατά πολύ από όποιο οικιακό NAS γνωρίζατε μέχρι σήμερα. Άνετα λοιπόν, το WD My Cloud μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον καλύπτοντας τις ανάγκες ενός μικρού γραφείου.Το My Cloud διαθέτει μια θύρα Gigabit Ethernet για να συνδεθεί στο δίκτυό σας, καθώς και μια θύρα USB 3.0 για να συνδέσετε άλλο ένα My Cloud και να αυξήσετε τη διαθέσιμη χωρητικότητα.

Τι νόημα όμως θα είχε αυτή η ταχύτητα στο εσωτερικό, αν δεν μπορούσατε να την προσφέρετε στις συσκευές σας σε όλο το σπίτι ή το γραφείο; Για το λόγο αυτό, όπως κάθε σοβαρό και ακριβό NAS, το My Cloud διαθέτει μια θύρα Gigabit Ethernet. Μόνο που το My Cloud είναι και προσιτό σε τιμή! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε το My Cloud στο router σας (αν έχει θύρες Gigabit Ethernet) και να απολαύσετε ακόμα και HD video streaming σε οποιαδήποτε συσκευή. Κι αν κάποια στιγμή δείτε τον αρχικά άπλετο διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο να μειώνεται, δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε άλλο ένα My Cloud δίπλα στο αρχικό και να τα συνδέσετε μέσω της θύρας USB 3.0 που διαθέτουν. Μάλιστα, στην ίδια θύρα μπορείτε να συνδέσετε τη φωτογραφική μηχανή σας και να κατεβάσετε άμεσα στο My Cloud όλες τις φωτογραφίες που τραβήξατε.Η ειδική εφαρμογή του My Cloud σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείτε τη συσκευή με απλό και άμεσο τρόπο.

Αν ακόμα αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε με το My Cloud ήρθε η ώρα να το ξεκαθαρίσουμε. Αρχικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μια δικτυακή αποθηκευτική μονάδα στην οποία μπορείτε να αποθηκεύετε ή να κρατάτε backup των δεδομένων που δημιουργείτε σε οποιαδήποτε συσκευή σας, είτε PC, είτε tablet. Για το λόγο αυτό οι χρήστες PC έχουν στη διάθεσή τους την εφαρμογή WD SmartWare Pro, ενώ οι χρήστες Mac το «δικό τους» Time Machine. Αν τα δεδομένα σας αφορούν σε βίντεο, μουσική και φωτογραφίες, το My Cloud μπορεί να τα μοιράσει σε οποιαδήποτε συσκευή DLNA του σπιτιού και να τα απολαύσετε με την άνεσή σας.Με το My Cloud μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους σας μόνο τα δεδομένα που εσείς θέλετε και να διατηρήσετε προσωπικά τα αρχεία που δε θέλετε να αποκτήσει πρόσβαση κάποιος άλλος.

Όμως, με το My Cloud, η Western Digital δεν ήθελε να προσφέρει ένα απλό NAS, αλλά ένα προσωπικό cloud (γι’ αυτό και το όνομά του) που θα μπορούσε να δώσει στους χρήστες την ευελιξία μίας υπηρεσίας cloud (όπως το Dropbox ή το OneDrive), αλλά με μεγαλύτερη χωρητικότητα και ταχύτητα. Μπορείτε λοιπόν να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα του My Cloud από όπου κι αν βρίσκεστε και από οποιαδήποτε συσκευή. Και πριν αναρωτηθείτε τι γίνεται με την ασφάλεια, μπορείτε να έχετε όλα όσα σας παρέχει μια online υπηρεσία cloud. Μπορείτε δηλαδή, να μοιραστείτε μόνο αυτά που εσείς θέλετε με τους φίλους σας και να διατηρήσετε προσωπικά τα αρχεία που δε θέλετε να αποκτήσει πρόσβαση κάποιος άλλος. Πηγαίνοντας ακόμα ένα βήμα πιο πέρα, μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ του My Cloud και μιας online υπηρεσίας cloud, οπότε κάποια πολύτιμα δεδομένα να βρίσκονται σε τουλάχιστον δύο τοποθεσίες.

Το My Cloud της Western Digital φέρνει μια σειρά εντυπωσιακών χαρακτηριστικών στην καθημερινή οικιακή χρήση και όχι μόνο. Έχει μεγάλη χωρητικότητα, εκπληκτική ταχύτητα και ιδιαίτερα εύχρηστες λειτουργίες. Και το καλύτερο απ’ όλα, τα προσφέρει όλα αυτά σε προσιτή τιμή!

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα