Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

BenQ RL2455HM gaming monitor

Μαρ 04 2015
Η επιλογή monitor είναι ούτως ή άλλως δύσκολη υπόθεση, ακόμη περισσότερο όταν το ζητούμενο είναι ένα gaming monitor που να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. To BenQ RL2455HM είναι ένα από αυτά.
BenQ RL2455HM gaming monitor
Η BenQ RL2455HM έχει διαγώνιο 24” και ανάλυση 1920 x 1080. Ως προς την ταχύτητα ανανέωσης το «ταβάνι» μπαίνει στα 60Hz. Το τελευταίο στοιχείο καλύπτει οποιονδήποτε έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει το monitor με κονσόλες, αφού καμία δεν στοχεύει ποτέ σε ρυθμό ανανέωσης καρέ που να ξεπερνά τα 60 το δευτερόλεπτο. Το PC μπορεί να κινηθεί υψηλότερα, ωστόσο ισχύει ότι δεν το καταφέρνει πάντα και ουδείς ποτέ παραπονέθηκε για τα 60fps σε οποιοδήποτε παιχνίδι.

Το panel είναι τεχνολογίας TN, πράγμα που συνοδεύεται από κάποιες αυτόματες και συγκεκριμένες παραδοχές. Οι γωνίες θέασης δεν είναι το ίδιο ευρείες με αυτές που συναντά κανείς σε IPS panel. Ταυτόχρονα όμως ο χρόνος απόκρισης είναι πιο ταχύς σε σχέση με την εναλλακτική επιλογή και κάπως έτσι μένει στο 1ms για μετάβαση από γκρι σε γκρι. Ο χρόνος απόκρισης είναι πολύ σημαντικός στο gaming όπου, κατά κανόνα, όλα κινούνται γρήγορα, δυναμικά και η απώλεια καθαρότητας και πληροφορίας έχει κόστος, ειδικά σε επαγγελματικό και διαγωνιστικό επίπεδο. Εξίσου σημαντικό είναι και το χαμηλό input lag που ουσιαστικά καθορίζει το διάστημα που χρειάζεται για να προβληθεί στην οθόνη η εικόνα που μεταδίδεται από την πηγή. Περιορίζεται στα 10ms περίπου, άρα η πρόταση της BenQ δεν πρόκειται να καταστρέψει πλάνα των λατρών των fighting games.Το RL2455HM διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό “gaming monitor”.

Είναι ξεκάθαρο όμως ότι η BenQ έχει βάλει στο μάτι επαγγελματίες που ασχολούνται με αειθαλείς, εμπορικά και διαγωνιστικά, τίτλους. Το monitor συνοδεύεται από δύο διαφορετικά modes που προτείνονται για σοβαρούς παίκτες τίτλων στρατηγικής. Πιο συγκεκριμένα, το καθένα εξ’ αυτών έχει ρυθμιστεί για τις ανάγκες ορισμένου τίτλου. Ένα mode λοιπόν είναι φτιαγμένο για StarCraft II και ένα ακόμη προτείνεται για DotA II. Στην πραγματικότητα συνδυάζουν βέβαια ρυθμίσεις που είναι πάντα διαθέσιμες στο χρήση.

Η λειτουργία Flicker Free υπόσχεται προβολή χωρίς τρεμόπαιγμα που, ακόμη και όταν είναι ανεπαίσθητο, είναι σίγουρο ότι κουράζει το χρήστη κατά τη θέαση. Η λειτουργία Black eQualizer βελτιώνει ουσιαστικά την προβολή σκοτεινών σημείων, προκειμένου να ξεχωρίζει ο παίκτης πληροφορία και λεπτομέρεια που υπό διαφορετικές συνθήκες θα χανόταν.

Μιλώντας βέβαια για σκοτεινές σκηνές, η δυναμική αντίθεση είναι 12.000.000:1. Για τους ρεαλιστές βέβαια που προτιμούν τόσο την αξιοπιστία όσο και την καλαισθησία της στατικής αντίθεσης, ισχύει το νούμερο 1000:1 που είναι πολύ καλή τιμή για οποιαδήποτε οθόνη, οποιουδήποτε μεγέθους και για οιαδήποτε χρήση. Η φωτεινότητα του panel μετριέται στα 250cd/m2, τιμή πολύ καλή για monitor που, κακά τα ψέματα, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί, παρά μόνο σε εξαιρετική περίπτωση, σε εξωτερικό χώρο με έντονο φως.Όλες οι απαραίτητες υποδοχές είναι παρούσες ώστε να μην περιοριστεί ο gamer σε ό,τι αφορά τις επιλογές συνδεσιμότητας.

Το BenQ RL2455HM είναι έτοιμο να υποδεχθεί τέσσερις πηγές αφού διαθέτει δύο εισόδους HDMI, μία DVI-D (που με προσαρμογές μπορεί να συνεργαστεί με καλώδια HDMI, αλλά και μια VGA. Η τελευταία υφίσταται μάλλον για τυπικούς λόγους. Η συσκευασία πάντως περιλαμβάνει τόσο καλώδιο VGA όσο και καλώδιο DVI, όχι όμως καλώδιο HDMI. Αυτό θα πρέπει να το εξασφαλίσει ξεχωριστά ο χρήστης.

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι το BenQ RL2455HM είναι πλήρως συμβατό με Windows 8. Αυτό σημαίνει πως άπαξ και συνδεθεί σε σύστημα με το πιο πρόσφατο λειτουργικό της Microsoft, αναγνωρίζεται αυτόματα και χρησιμοποιούνται οι σωστές βασικές χρωματικές ρυθμίσεις.Με 1ms response time και 10ms input lag, το RL2455HM δεν θα προκαλέσει κανενός είδους πρόβλημα κατά το gameplay ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Όσο για τον ήχο, τα πράγματα διατηρούνται απλά. Υπάρχει είσοδος για μικρόφωνο αλλά και έξοδος για ακουστικά. Τα δύο ενσωματωμένα ηχεία, όπως συμβαίνει πάντα σε monitor, είναι περισσότερο λύση ανάγκης. Με 2W ανά κανάλι θα σας καλύψουν εφόσον δεν υπάρχουν ή απλά δεν είναι εύκολο να μεταφερθούν κάποια άλλα ηχεία. Τέλος, από εργονομικής άποψης η οθόνη διαθέτει τις βασικές ρυθμίσεις επιτρέποντας μικρή περιστροφή στον οριζόντιο άξονα, πέντε μοίρες προς τα κάτω και δεκαπέντε προς τα πάνω.

Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι πως το BenQ RL2455HM είναι μια λογική λύση για gamers με απαιτήσεις εντός και εκτός της επαγγελματικής σκηνής. Η πρόταση της BenQ μπορεί να βοηθήσει τόσο PC όσο και console gamers να σταθούν στο ύψος τους, χωρίς να σπάσουν τον κουμπαρά ή να βγουν εκτός προϋπολογισμού. Σε αυτό συνεισφέρει και η επιλογή TN panel, ειδικά από τη στιγμή που το ταβάνι παραμένει στα 60Hz ενώ έχει αποδειχθεί ότι αυτό το είδος οθονών μπορεί να κινηθεί σε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανανέωσης. Τότε όμως… αλλάζει και το μέγεθος της επένδυσης. Άρα το BenQ RL2455HM είναι πάνω από όλα μια πολύ λογική επιλογή. Από όλες τις απόψεις!

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα