Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

ECS LIVA X Mini PC

Μαρ 10 2015
Αν ακούγοντας τον όρο «mini PC», η σκέψη σας πηγαίνει σε υπολογιστές στο μέγεθος βιβλίου, έχετε μείνει λίγο πίσω. Καλωσορίστε τους υπολογιστές τσέπης!
ECS LIVA X Mini PC
Η εικόνα που έχουν οι περισσότεροι για τα mini PCs είναι αυτή των συσκευών στο μέγεθος ενός βιβλίου ή λίγο μικρότερα, με μέτριες επιδόσεις και με σαφή προσανατολισμό στη χρήση ως media center. Ωστόσο, αυτή η εικόνα έχει αλλάξει τα δύο τελευταία χρόνια και οι κατασκευαστές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα μείωσης των διαστάσεων και αύξησης των επιδόσεων. Σε αυτόν τον αγώνα πρωτοστατεί η Intel, η οποία με αρχιτεκτονικές System-On-A-Chip (SoC), έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ιδανική πλατφόρμα για τους κατασκευαστές μικρών PCs. Από την άλλη, ενδιαφέρον σε αυτόν τον αγώνα προσθέτουν άλλες υλοποιήσεις, όπως η δεύτερη έκδοση του Raspberry Pi, για την οποία η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μπορεί να τρέξει τα Windows 10 (ή κάποια έκδοση τους).Tο μέγεθος του υπολογιστή (ως προς τις δύο διαστάσεις) περιορίζεται σε κάτι λιγότερο από αυτό ενός σύγχρονου smartphone (135x83 χιλ.), ενώ το πάχος του είναι μόλις 40 χιλ.

Το LIVA X της Elitegroup (ECS) υιοθετεί τη μικροαρχιτεκτονική των Bay Trail SoCs της Intel (Bay Trail-M/ Bay Trail-Ι) και ενσωματώνει το διπύρηνο επεξεργαστή 64-bit Celeron Ν2808 με burst συχνότητα 2,25GHz. Με αυτή την πλατφόρμα, το μέγεθος του υπολογιστή (ως προς τις δύο διαστάσεις) περιορίζεται σε κάτι λιγότερο από αυτό ενός σύγχρονου smartphone (135x83 χιλ.), ενώ το πάχος του είναι μόλις 40 χιλ. Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για έναν υπολογιστή... πιο μίνι από mini PC, o οποίος μπορεί εύκολα να χωρέσει ακόμα και στην τσέπη σας. Έτσι, μπορείτε να τον μετακινείτε όπου εσείς θέλετε (αρκεί να έχετε οθόνη και πληκτρολόγιο) ή να τον «κρύβετε» στο σαλόνι ή το γραφείο σας ώστε να μη φαίνεται όταν επιτελεί χρέη media center ή υπολογιστή γραφείου αντίστοιχα. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να το τοποθετήσετε στο πίσω μέρος της οθόνης σας μέσω της βάσης VESA (75/ 100 χιλ.) που τον συνοδεύει, ώστε να ξεχάσετε εντελώς την ύπαρξή του!Μπορείτε να τοποθετήσετε το LIVA X στο πίσω μέρος της οθόνης σας μέσω της βάσης VESA (75/ 100 χιλ.) που τον συνοδεύει, ώστε να ξεχάσετε εντελώς την ύπαρξή του!

Το γεγονός πως το LIVA X βασίζεται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και επεξεργαστή δεν επηρεάζει μόνο τις διαστάσεις του, αλλά έχει και πολλά άλλα οφέλη. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η πολύ μικρή κατανάλωση (15W), η οποία φτάνει το 1/10 αυτής ενός συμβατικού desktop, ενώ είναι πιο χαμηλή ακόμα και από το 1/2 αυτής ενός laptop. Με απλούς υπολογισμούς, η εξοικονόμηση ρεύματος και χρημάτων (καθώς και χώρου) που μπορεί να πετύχει μία επιχείρηση με πολλούς υπολογιστές που τρέχουν τυπικές εφαρμογές γραφείου είναι πολύ μεγάλη.

Αυτή η μικρή κατανάλωση επιτρέπει στο LIVA X να λειτουργεί χωρίς κάποιον ανεμιστήρα στο εσωτερικό του καθώς δεν αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες που να απαιτούν την ύπαρξή του. Φυσικό επακόλουθο αυτής της έλλειψης ανεμιστήρα είναι και η απουσία θορύβου. Καθώς ο υπολογιστής της ECS δε χρειάζεται ανεμιστήρα και δε χρησιμοποιεί συμβατικούς δίσκους (με μηχανικά μέρη), είναι εντελώς αθόρυβος, κάτι που σίγουρα θα εκτιμηθεί σε ένα σαλόνι όπου θα παίξει το ρόλο του media center.Καθώς το LIVA X δε χρειάζεται ανεμιστήρα και δε χρησιμοποιεί συμβατικούς δίσκους, είναι εντελώς αθόρυβο, κάτι που σίγουρα θα εκτιμηθεί σε ένα σαλόνι όπου θα παίξει το ρόλο του media center.

Με τις διαστάσεις του LIVA X να είναι τόσο μικρές, πολλοί θα πιστέψουν πως τόσο οι επιδόσεις του, όσο και ο εξοπλισμός του, είναι περιορισμένες. Όμως, δεν είναι έτσι. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής Celeron, η μνήμη DDR3L των 2GB (που μπορεί να φτάσει τα 4GB) και τα ενσωματωμένα γραφικά HD Graphics προσφέρουν όλη την απαραίτητη ισχύ για να εργάζεστε άνετα σε εφαρμογές γραφείου, στην πλοήγηση στο Web, καθώς και στις περισσότερες εφαρμογές καθημερινής χρήσης. Αν από την άλλη αποφασίσετε να δώσετε στον υπολογιστή το ρόλο του media player, είναι βέβαιο ότι θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι ακόμα κι αν θελήσετε να αναπαράγετε βίντεο Full HD υψηλής κωδικοποίησης.Τις αποθηκευτικές ανάγκες καλύπτει ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος των 64GB μιας eMMC, ενώ υπάρχει και υποδοχή mSATA για ένα δίσκο SSD.

Τις αποθηκευτικές ανάγκες του λειτουργικού συστήματος και των βασικών εφαρμογών τις καλύπτει ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος των 64GB μιας eMMC, η οποία ως μνήμη flash συμβάλλει στη βελτίωσης των επιδόσεων. Αν είστε από αυτούς που εργάζεστε σε κάποιο cloud, η συγκεκριμένη χωρητικότητα ίσως είναι αρκετή. Αν όχι, στο εσωτερικό του υπολογιστή υπάρχει μια υποδοχή mSATA για να προσθέσετε ένα δίσκο SSD και να καλύψετε κάθε ανάγκη. Φυσικά, μπορείτε να συνδέσετε κάποια αποθηκευτική μονάδα και στη μία από τις τρεις συνολικά θύρες USB, δύο USB 2.0 και μία USB 3.0, στις οποίες μπορείτε να συνδέσετε και οποιασδήποτε άλλα περιφερειακά σας. Στο LIVA X θα βρείτε επίσης εξόδους HDMI και VGA για να συνδέσετε δύο οθόνες ή μια οθόνη και μια τηλεόραση, ενώ η σύνδεση στο δίκτυο μπορεί να γίνει τόσο ενσύρματα μέσω Gigabit LAN, όσο και ασύρματα μέσω Wi-Fi 802.11n. Προσθέστε και Bluetooth 4.0 και έχετε την πλήρη εικόνα του εξοπλισμού αυτού του μικρού υπολογιστή που δεν υπολείπεται σε τίποτα από τον εξοπλισμό ενός σύγχρονου laptop.Στο LIVA X θα βρείτε εξόδους HDMI και VGA για να συνδέσετε δύο οθόνες, ενώ η σύνδεσή του στο δίκτυο μπορεί να γίνει τόσο ενσύρματα μέσω Gigabit LAN, όσο και ασύρματα μέσω Wi-Fi.

Όσον αφορά στο λειτουργικό σύστημα, το LIVA X έρχεται με τα Windows 8.1 with Bing, αλλά μπορεί να δεχτεί και άλλα. Μπορείτε εύκολα να βάλετε κάποιες εκδόσεις του Linux, αλλά αν θελήσετε να εγκαταστήσετε τα δημοφιλή Windows 7 πρέπει να προμηθευτείτε δίσκο SSD καθώς δεν είναι δυνατό να εγκατασταθούν στην eMMC. Όποιο λειτουργικό σύστημα κι αν επιλέξετε από αυτά, το LIVA X ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του και η λειτουργία του συστήματος είναι απόλυτα ομαλή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το LIVA X συνοδεύεται από εγγύηση 2 ετών (καλύπτει για τον 1ο χρόνο την αξία των ανταλλακτικών και της εργασίας και για τον 2ο χρόνο την αξία των ανταλλακτικών).

Αν λοιπόν χρειάζεστε έναν υπολογιστή για εφαρμογές γραφείου και Internet ή ένα media center, πρέπει να δείτε σοβαρά τη λύση της ECS, καθώς το LIVA X θα σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε αθόρυβα, με χαμηλή κατανάλωση και χωρίς να σας πιάνει χώρο.


Δείτε το βίντεο:Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα