Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

MyKronoz ZeSplash

Μαρ 18 2015
Μεταξύ άλλων, το 2015 είναι το «έτος των smartwatches». Oι προτάσεις είναι πολλές, αλλά υπάρχουν έξυπνα ρολόγια που κάνουν τη διαφορά τόσο με τα χαρακτηριστικά, όσο και με την τιμή τους.
MyKronoz ZeSplash
Η MyKronoz είναι ελβετική εταιρεία που είναι λογικό να διαφεύγει όποιων παρακολουθούν ευλαβικά τις αμερικανοκεντρικές εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας. Μπορεί να θεωρηθεί ακόμη πιο ειδική περίπτωση μάλιστα από τη στιγμή που το ZeSplash, το smartwatch που διαθέτει σε προσιτή για την κατηγορία τιμή, δεν χρησιμοποιεί κάποιο “γνωστό” λειτουργικό αλλά software που ανέπτυξε η ίδια η MyKronoz. Χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιήσει καν το Android ως βάση, λύση που για πολλές εταιρείες θα ήταν η αυτονόητη κίνηση.


Κάπως έτσι το ZeSplash κερδίζει σε όρους συμβατότητας. Συνεργάζεται τόσο με Android (2.3 +) όσο και iOS (4.0+) μέσω Bluetooth 3.0. Πάντως στην πρώτη περίπτωση είναι γεγονός ότι υποστηρίζει μερικές λειτουργίες παραπάνω όπως η λήψη και σύνθεση SMS. Σχεδόν κάθε εναλλακτική λύση έχει σημαντικά υψηλότερες απαιτήσεις σε software, άρα το ZeSplash είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με σχετικά παλιά smartphones.Φυσικά και υπάρχουν πολλαπλοί χρωματισμοί της οθόνης.

Όπως υποδεικνύει το όνομά του βέβαια, το ZeSplash, σε όποιο χρώμα και αν το προτιμήσει κανείς, είναι φτιαγμένο ώστε να αντέχει υγρασία, βροχή κ.λπ., αλλά καλύτερα να μη δοκιμάσετε να βουτήξετε μαζί του στη θάλασσα.

Το έξυπνο ρολόι της MyKronoz ενσωματώνει δικό του λειτουργικό σύστημα που στηρίζεται από λογικότατο hardware για τις περιστάσεις. Η οθόνης αφής έχει διαγώνιο 1,5” και ανάλυση 240 x 240, 256MB RAM και η μπαταρία διαθέτει χωρητικότητα 280mAh. Όσο για την αυτονομία στην πράξη, υπάρχει περιθώριο ακόμη και για τέσσερις ώρες ομιλίας, ενώ σε αναμονή η συσκευή αντέχει 90 ώρες περίπου. Η φόρτιση, αναμενόμενα, γίνεται με καλώδιο micro USB 2.0, ενώ με βάρος στα 50 γραμμάρια, μπορείτε να το φοράτε διαρκώς χωρίς να σας κουράσει.

Μιας και έγινε λόγος για ομιλία, το ZeSplash φέρει μικρόφωνο αλλά και ηχείο προκειμένου να μπορούν να γίνουν κανονικά συνομιλίες μέσω του ρολογιού, χωρίς να χρειαστεί να βγει το τηλέφωνο (ή το tablet) από την τσέπη. Λειτουργεί κανονικά η αναγνώριση κλήσης για να ξέρετε με μια ματιά ποιος είναι στην άλλη άκρη της γραμμής. Στην περίπτωση της όποια εισερχόμενης κλήσης βέβαια, ο χρήστης ειδοποιείται με δόνηση από το ρολόι (οπότε ίσως και να μην είναι απαραίτητη η δόνηση στο τηλέφωνο).Το ανθεκτικό συνθετικό υλικό που κυριαρχεί είναι ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς από οτιδήποτε αδιάβροχο.

Παρά το “περίεργο” λειτουργικό πάντως, το software είναι εύχρηστο και, αισθητικά, πατάει πάνω σε γνωστές και φιλικές νόρμες, ενώ κάθε άλλο παρά αδιαφορεί για τις δυνατότητες φωνητικού χειρισμού των σύγχρονων συσκευών/λειτουργικών. “Ακούει” λοιπόν το χρήση και μπορεί με μια εντολή να ενεργοποιήσει τόσο το Google Now στην περίπτωση του Android όσο και τη Siri του iOS. Αν απλά πρέπει να κρατηθεί φωνητική σημείωση, παρέχεται και αυτή η δυνατότητα. Υπάρχει μεν δυνατότητα για πληκτρολόγηση με on screen keyboard, αλλά, όπως είναι φυσικό, αντιμετωπίζεται περισσότερο ως λύση ανάγκης λόγω της μικρής διάστασης της οθόνης. Επιπλέον, το ZeSplash ενσωματώνει αισθητήρες για καταμέτρηση καύσης θερμίδων και καταμέτρηση βημάτων, ενώ μπορεί να κάνει stream και τη μουσική που βρίσκει στο smartphone ή tablet σας.

Μάλλον η (ψυχολογικά τουλάχιστον) πιο χρήσιμη λειτουργία είναι αυτή που η MyKronoz ονομάζει Anti-Lost. Στην ουσία το ρολόι, αν απομακρυνθεί αρκετά από τη συσκευή με την οποία έχει συνδεθεί, αντιλαμβάνεται τη διακοπή στην επικοινωνία και ειδοποιεί το χρήστη. Την επόμενη φορά που θα μείνει το smartphone στο τραπέζι με τον τελειωμένο καφέ, θα το θυμόμαστε πριν απομακρυνθούμε τόσο ώστε να είναι αργά.Παρατηρήστε ότι τα λουράκια είναι αφαιρούμενα.

Τέλος, είναι σημαντικό να σταθούμε μια φορά ακόμη στο γεγονός ότι η ελβετική εταιρεία χρησιμοποιεί το ολόδικό της λειτουργικό σύστημα. Διότι από αυτό προκύπτει πως δεν υφίσταται κάποιο αφιερωμένο App Store. Αυτός είναι βέβαια και ο λόγος για τον οποίο η MyKronoz έκανε τόσο κόπο ώστε να μη στερείται καμιά σημαντική λειτουργία το ZeSplash.

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω όμως, κάποιες λειτουργίες υποστηρίζονται μόνο σε Android και καλό είναι να έχει ο καθένας εικόνα από πριν. Αυτές οι λειτουργίες λοιπόν είναι οι ακόλουθες: SMS, SMS Notification, Gmail Notification, Calendar Notification, Twitter, Facebook.

Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι ότι το MyKronoz ZeSplash είναι από τα ελάχιστα smartwatches, αν όχι το μοναδικό, που μπορεί να συνεργαστεί με τόσα πολλά smartphones, ακόμη και αν είναι μοντέλα ετών, αντί να απαιτεί κάποιο πρόσφατο έως σχετικά πρόσφατο, και φυσικά ακριβό, “flagship”. Δεδομένης και της προσιτής τιμής του ίδιου του ρολογιού, ποιος θα πει ότι το “wearable computing” είναι για τους λίγους;


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα