Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

New Nintendo 3DS

Μαρ 12 2015
Σχεδόν 4 χρόνια μετά την επίσημη πρώτη του Nintendo 3D, η δημοφιλής κονσόλα επιστρέφει δυναμικά και ονομάζεται… New Nintendo 3DS.
New Nintendo 3DS
Το New Nintendo 3DS διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την κανονική και την XL. Κοιτώντας κανείς την έκδοση XL είναι δύσκολο να εντοπίσει διαφορές ουσίας στην αισθητική. Έχει το ίδιο μέγεθος με την προηγούμενη έκδοση και εξακολουθεί να προτιμάται από πάρα πολλούς λόγω των πιο ευρύχωρων και ξεκούραστων οθονών του. Η μόνη ουσιαστική διαφορά, σε τεχνικό επίπεδο, σε σχέση με το μικρότερο New 3DS είναι πως χρησιμοποιεί οθόνη IPS αντί για TN που συναντούμε στην άλλη περίπτωση, άρα προσφέρει καλύτερες γωνίες θέασης. Επιπλέον, το New 3DS XL δεν παρέχει τη δυνατότητα εναλλαγής καλυμμάτων όπως το New 3DS.Το New Nintendo 3DS κρύβει στην οθόνη αφής πομποδέκτη NFC και μπορεί πλέον να αναγνωρίσει και να αξιοποιήσει φιγούρες amiibo.

Κατά τα άλλα όμως, όλα όσα ακολουθούν κάνουν και τις δύο νέες εκδόσεις να ξεχωρίζουν είτε το δει κανείς από την πλευρά του χρήστη που δίνει σημασία στην τεχνολογική εξέλιξη, είτε από εκείνη αυτού που βάζει την απλή διασκέδασή του πάνω από όλα χωρίς να νοιάζεται για κάτι περισσότερο.

Το New 3DS έχει πλέον κατά 20% μεγαλύτερες οθόνες από την προηγούμενη έκδοση και παύει να δυσκολεύει το χρήστη σε games που προβάλλουν πολύ κείμενο. Ταυτόχρονα, η προβολή 3D βελτιώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, τόσο ώστε να καταλήγουμε να θεωρούμε πια την ενεργοποίησή της, όχι την απενεργοποίησή της, αυτονόητη. Το μυστικό κρύβεται στη χρήση αισθητήρα υπερύθρων που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης ώστε να αντιλαμβάνεται την κίνηση του κεφαλιού του παίκτη. Με βάση αυτή προσαρμόζει την τρισδιάστατη προβολή ώστε να διατηρείται σε τόξο 45 μοιρών περίπου, η οποία παύει να καταρρέει με την παραμικρή σχεδόν μετακίνηση όπως στις προηγούμενες εκδόσεις της κονσόλας. Δεδομένου ότι ο αισθητήρας χρησιμοποιεί υπέρυθρες, όλα λειτουργούν ακόμη και στο σκοτάδι. Αυτήν τη φορά η τρισδιάστατη προβολή δεν κουράζει και λειτουργεί όπως θα θέλαμε όλοι να λειτουργεί από το 2011.

Η επόμενη προφανής αλλαγή εντοπίζεται στα εργαλεία για το χειρισμό οποιουδήποτε τίτλου. Πάνω δεξιά εμφανίζεται το C-Stick που θυμίζει trackpoint από ThinkPad laptop. Αυτό εκτελεί χρέη δεύτερου αναλογικού μοχλού και απαιτεί κάποια συνήθεια αφού είναι σφιχτό, δεν μετακινείται, αλλά αντιλαμβάνεται σωστά την πίεση που του ασκεί ο παίκτης. Πρόκειται ουσιαστικά για ενσωμάτωση του Circle Pad Pro που πωλείται ξεχωριστά. Γι’ αυτό άλλωστε ενσωματώνονται στη ράχη του New 3DS και τα δύο επιπλέον shoulder buttons του εν λόγω αξεσουάρ, ενώ κάθε τίτλος που υποστηρίζει Circle Pad Pro θεωρείται ότι αυτό ακριβώς ανιχνεύει στο New 3DS. Από εκεί και πέρα τα κλασικά πλήκτρα είναι πλέον χρωματιστά μάλλον για να ταιριάζει περισσότερο με το κλίμα και το πνεύμα του gaming.Τα χρωματιστά πλήκτρα κατά το πρότυπο του κλασικού χειριστηρίου SNES είναι η πιο εμφανισιακά έντονη και συνάμα μετριοπαθής διαφορά του New Nintendo 3DS.

Ως προς την “ιπποδύναμη”, είναι γεγονός ότι τα New 3DS/New 3DS XL έχουν ισχυρότερη CPU. Αντί για τρεις πυρήνες με τον έναν να υπολείπεται σε δύναμη, υπάρχουν τέσσερις ισότιμοι που συμπληρώνονται από διπλάσια RAM (256MB αντί για 128MB) και σχεδόν διπλάσια VRAM (10MB αντί για 6MB). Στην πράξη η αυξημένη ιπποδύναμη σημαίνει ότι όλα φορτώνουν και κινούνται αισθητά αλλά όχι εξωπραγματικά γρηγορότερα, ενώ η Nintendo έχει ξεκαθαρίσει ότι κάποιοι πιο απαιτητικοί μελλοντικοί τίτλοι θα τρέχουν μόνο σε New 3DS, με πρώτο τέτοιο παράδειγμα το Xenoblade Chronicles 3D.

Μέσα σε όλα προστίθεται και αισθητήρας NFC κάτω από την οθόνη αφής. Συνεπώς το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει πλέον φιγούρες amiibo και να τις χρησιμοποιήσει σε τίτλους που τους υποστηρίζουν. Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα 3DS χρειάζονται ειδικό περιφερειακό για την ίδια λειτουργία, περιφερειακό όμως που θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο καλοκαίρι. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς για να αναγνωριστεί μια φιγούρα, εφόσον βέβαια το εκάστοτε παιχνίδι αφήνει τέτοιο περιθώριο, είναι να την ακουμπήσει για λίγο στην οθόνη αφής και όλα τα άλλα γίνονται αυτόματα.

Μία αλλαγή που σίγουρα απαιτεί προσαρμογή από κατόχους κανονικού 3DS εντοπίζεται στο αποθηκευτικό μέσο. Η κονσόλα χρησιμοποιεί πλέον κάρτες microSD, όχι SD κανονικού μεγέθους. Κάθε New 3DS συνοδεύεται από 4GB microSD, αλλά όσοι έχουν αρκετούς τίτλους θα χρειαστεί να προμηθευθούν νέα κάρτα μνήμης. Το παράξενο είναι πως η σχετική θύρα βρίσκεται πλέον κάτω από το σασί της κονσόλας και απαιτείται το ξεβίδωμα δυο βιδών για να αποκτήσει πρόσβαση ο χρήστης σε αυτήν.Το C-Stick που βρίσκεται πάνω από τα βασικά πλήκτρα παίζει πλέον το ρόλο του ενσωματωμένου Circle Pad Pro, άρα του δεύτερου αναλογικού μοχλού.

Όσο για το σασί, είναι πλέον ματ στο New 3DS και γυαλιστερό στο New 3DS XL. Στο πρώτο όμως υπάρχει δυνατότητα για αλλαγή του καλύμματος που χωρίζεται σε δύο μέρη, πάνω και κάτω. Το ένα βγαίνει με το χέρι ενώ το άλλο κρατείται στη θέση του από τις δυο βίδες που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Γιατί όμως; Διότι διατίθεται στην αγορά διαφορετικά καλύμματα με κυμαινόμενο κόστος αλλά και αισθητική. Υπάρχουν καλύμματα με ήρωες και σύμβολα από συγκεκριμένους τίτλους αλλά και καλύμματα με ξύλινη επίστρωση που αλλάζουν τελείως την αίσθηση που έχει στο χέρι η κονσόλα. Συνεπώς το New 3DS προσφέρεται για πιο ανήσυχα πνεύματα, την ώρα που το New 3DS XL εξακολουθεί να παρέχει την αυτονόητη άνεση των μεγαλύτερων οθονών.

Η απλή πραγματικότητα είναι ότι το New 3DS, σε όποιο μοντέλο και αναφέρεται τελικά κανείς, είναι το “σωστό” 3DS. Είναι η έκδοση εκείνη που κάνει κάθε ιδιαιτερότητα της αρχικής ιδέας ουσιαστικά χρήσιμη και φιλική προς το χρήστη. Το απλό γεγονός ότι, παρά τη μετριοπαθή αναβάθμιση σε ψυχρά τεχνικά χαρακτηριστικά, έρχονται τίτλοι που δεν θα μπορούν να τρέξουν καθόλου στα πρώτα 3DS, σημαίνει ότι ο καθένας είναι μόλις μια-δυο αποκλειστικότητες τίτλων μακριά για να λυγίσει και να τιμήσει, δικαίως, την πιο πρόσφατη πρόταση της Nintendo.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα