Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

10 tips για να παίρνετε περισσότερα like στο Facebook (μέρος 2ο)

Μαρ 09 2016
Επειδή σε όλους μας αρέσει οι δημοσιεύσεις μας στο Facebook να παίρνουν πολλά like, ώρα να δούμε μερικούς τρόπους που θα βοηθήσουν προς αυτό το αποτέλεσμα.
10 tips για να παίρνετε περισσότερα like στο Facebook (μέρος 2ο)
To Like του Facebook αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο με το οποίο κάποιος δηλώνει ότι του αρέσει ένα σχόλιο. Το γνωστό σήμα «thumb up» ακολουθεί τα καθημερινά σχόλια στο Facebook με ρυθμό καταρρακτώδους βροχής, ακόμα και τώρα που το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αποφάσισε να προσθέσει νέες «αντιδράσεις» για να το συντροφεύουν.

Από πολύ νωρίς στην ιστορία του Facebook, έγινε αντιληπτό πως πέρα από το ίδιο το σχόλιο που κάνει κάποιος (πόσο ευφάνταστο, αστείο ή ότι άλλο είναι), υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν τoν αριθμό των Like που θα πάρει. Στο πρώτο μέρος με τα σχετικά tips, είδαμε πως ο χρόνος (ώρα της ημέρας και ημέρα της εβδομάδας) και η συχνότητα παίζουν το δικό τους ρόλο, ενώ σημασία πρέπει να δίνεται και στο μέγεθος του σχολίου. Στο δεύτερο μέρος, τα tips που δίνουμε αναφέρονται περισσότερο στο περιεχόμενο της δημοσίευσης και τη γενική συμπεριφορά του προσώπου που σχολιάζει.

6. Κάνε ερώτηση


Έχει παρατηρηθεί πως τα σχόλια που περιέχουν κάποια ερώτηση (ή κλείνουν με μια ερώτηση) ή ζητούν την άποψη άλλων προσελκύουν περισσότερο κοινό, άρα και περισσότερα Like. Δεν είναι όμως οι ερωτήσεις «κατάλληλες για Like». Το πρώτο που θα πρέπει να έχετε κατά νου είναι πως ελάχιστοι θα ασχοληθούν (και να κάνουν Like) αν πρέπει να σας απαντήσουν γράφοντας μια ολόκληρη έκθεση. Αντίθετα, αν μπορούν να απαντήσουν ή να γράψουν την άποψή τους σε 3-4 σειρές το πολύ, είναι βέβαιο πως η συμμετοχή θα είναι μεγάλη. Αποφύγετε να ζητάτε την άποψη των άλλων σε προσωπικά θέματα, αλλά και να ζητάτε οδηγίες για πράγματα που μπορείτε να βρείτε εύκολα στο Google. Μπορείτε να ζητήσετε τη γνώμη των άλλων για ένα νέο εστιατόριο ή ένα νέο προϊόν, να ζητήσετε βοήθεια για ένα τεχνικό πρόβλημα ή ακόμα και να ζητήσετε απόψεις αν βρίσκεστε σε ένα αγοραστικό δίλλημα μεταξύ δύο ή περισσότερων προϊόντων.

7. Κάντε Like στους άλλους
Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως στο Facebook υπάρχει η τάση να λαμβάνετε περισσότερα Like από αυτούς τους οποίους έχετε «επιβραβεύσει» με τα δικά σας Like στα σχόλιά τους. Αυτή η ανταποδοτική χειρονομία είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, οπότε καλό είναι να δίνετε απλόχερα το δικό σας Like ώστε να έρθει πιο εύκολα και το Like των άλλων. Έχετε κατά νου πως ακόμα κι αν γράψετε ένα πολύ πετυχημένο σχόλιο, κάποιος με τον οποίο δεν έχετε ανταλλάξει κανένα Like (ή το πολύ ένα το χρόνο) δύσκολα θα κάνει την πρώτη κίνηση, καθώς κάτι τέτοιο θα φαινόταν κάπως παράξενο. Οπότε κάντε περισσότερους φίλους και δώστε περισσότερα Like.

8. Προτίμησε τα διασκεδαστικά ή εκπαιδευτικά σχόλια


Τα αστεία, αλλά όχι γελοία, σχόλια είναι αυτά που συγκεντρώνουν τα περισσότερα Like, ειδικά αν πρόκειται για μια αστεία εικόνα. Έχετε κατά νου ότι το κοινό που μπαίνει στο Facebook θέλει να διασκεδάσει, να γελάσει και να περάσει καλά. Αν διαθέτετε χιούμορ και μπορείτε να το αποτυπώσετε σε αστεία σχόλια, είναι βέβαιο ότι με τον καιρό όλοι θα σταματάνε όταν συναντούν σχόλιό σας στο timeline τους και εύκολα θα δίνουν το Like τους. Αν το χιούμορ δεν είναι ένα από τα δυνατά «χαρτιά» σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αστεία άλλων ή κάποια από τις αμέτρητες ξεκαρδιστικές εικόνες που κυκλοφορούν στο Internet. Ιδιαίτερα αγαπητά είναι και τα κάθε λογής «αυτοκόλλητα» που έχουν κάποιο αστείο κείμενο. Δεν έχει μεγάλη σημασία αν δεν το έχετε γράψει εσείς – τα Like θα τα πάρετε.

9. Αποφύγετε τα σχόλια που ζητούν συμπόνια
Τα σχόλια που δείχνουν ότι θέλετε να προσελκύσετε το θαυμασμό, τη συμπόνια και γενικά την προσοχή των άλλων είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των Like. Αποφύγετε να γράφετε για πολύ προσωπικά θέματά σας ή να σχολιάζετε κάτι επάνω σας που σας αρέσει ή δε σας αρέσει. Αν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε κάτι τέτοιο, προσθέστε μια δόση χιούμορ ή τουλάχιστον κάποιο χαμογελαστό smiley ώστε να δείξετε πως δε γράψατε απολύτως στα σοβαρά το σχόλιό σας.

10. Να είστε «ετοιμοπόλεμοι» με το smartphone σας
Οι εικόνες και τα βίντεο που παρουσιάζουν κάτι ξεχωριστό, κάτι μοναδικό, κάτι αναπάντεχο αποτελούν πόλο έλξης των Like στο Facebook. Μη διστάσετε να τραβάτε με το smartphone σας αυτό που σας προκαλεί θαυμασμό, χαρά ή ακόμα και θυμό (προτιμήστε τα «θετικά»), οπότε φροντίστε να το έχετε έτοιμο και νη μη χρειάζεται να ψάχνετε για να βρείτε το εικονίδιο της εφαρμογής. Εναλλακτικά, μια απλή φωτογραφική μηχανή μπορεί να καλύψει την πιθανή έλλειψη smartphone.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα