Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 online apps για επεξεργασία βίντεο

Μαρ 24 2016
Οι βασικές λειτουργίες της επεξεργασίας βίντεο δεν απαιτούν την εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής στον υπολογιστή αφού μπορούν να γίνουν online με πολύ εύκολο τρόπο.
5 online apps για επεξεργασία βίντεο
Σε προηγούμενο άρθρα μας στο Discover, είχαμε δει online εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας και μουσικής που σας επιτρέπουν να κάνετε αλλαγές σε μια εικόνα ή ένα μουσικό κομμάτι αντίστοιχα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι εφαρμογές αυτές καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες επεξεργασίας ενός τυπικού χρήστη ώστε να μην απαιτείται η εγκατάσταση κάποιας άλλης εφαρμογής στον υπολογιστή. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι online εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο που σας επιτρέπουν να κόψετε και να ράψετε ένα βίντεο, να προσθέσετε εφέ και τίτλους και γενικά, να κάνετε τις περισσότερες εργασίες πάνω σε ένα οικιακό βίντεο.

Όπως στις online εφαρμογές εικόνας και ήχου, θα βρείτε πολλές διαφορές μεταξύ των online εφαρμογών επεξεργασίας βίντεο. Υπάρχουν εργαλεία για να κάνετε μια συγκεκριμένη εργασία πάνω στο βίντεο (π.χ. trimming), εφαρμογές που σας οδηγούν μέσα από βήματα σε μια σειρά συγκεκριμένων εργασιών (3 ή 4 λειτουργίες), αλλά και πλήρεις εφαρμογές επεξεργασίας με timeline που λειτουργούν όπως οι συμβατικές εφαρμογές. Αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία να σας αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά με την εφαρμογή που σκέφτεστε να εγκαταστήσετε.

Wevideo


To Wevideo είναι ότι πιο κοντινό στις συμβατικές εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο αφού διαθέτει κανονικό timeline για να κόψετε και ράψετε το βίντεο στα μέτρα σας, να εφαρμόσετε εφέ μετάβασης, καθώς και να προσθέσετε backgrounds, μουσική και τίτλους. Αν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι άμεσα, δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε ένα από τα έτοιμα θέματα. Αφού ολοκληρώσετε το βίντεο, μπορείτε να επιλέξετε την ανάλυσή του μεταξύ 480p και 720p και στη συνέχεια να το αποθηκεύσετε σε κάποια υπηρεσία online αποθήκευσης όπως το Dropbox ή να το δημοσιεύσετε σε online στο YouTube, το Facebook, κ.ά. Οι επιλογές αποθήκευσης και δημοσίευσης είναι αρκετές – υπάρχει ακόμα και δυνατότητα για ftp. Το μειονέκτημα του Wevideo είναι ότι στη δωρεάν έκδοσή του εμφανίζει ένα μεγάλο λογότυπο. Στα επί πληρωμή πλάνα το λογότυπο δεν υπάρχει, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να καταγράψετε βίντεο από την οθόνη (screencam) ή τη webcam σας.

Magisto


Το Magisto ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, αυτή του wizard, όπου μέσα από βήματα σας καλεί να επιλέξετε μεταξύ κάποιων έτοιμων εργασιών. Στο πρώτο βήμα επιλέγετε το βίντεο σας, στο δεύτερο επιλέγετε ένα από τα έτοιμα στιλ, στο τρίτο επιλέγετε μουσική και στο τέλος προσθέτετε έναν τίτλο. Αυτό ήταν, κάθεστε αναπαυτικά και περιμένετε να ολοκληρωθεί η αυτόματη επεξεργασία. Όπως καταλαβαίνετε, η εφαρμογή δε σας επιτρέπει να κάνετε ότι θέλετε, αλλά το αποτέλεσμα που θα σας προσφέρει με αυτή την απλή διαδικασία θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Αν θέλετε μάλιστα, μπορείτε να ομαδοποιήσετε τα βίντεό σας σε άλμπουμ. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και, εκτός από online, είναι διαθέσιμη για κατέβασμα σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες (Windows, Android, iOS).

Loopster


Το Loopster είναι ένας πλήρης editor για επεξεργασία βίντεο και, όπως το Wevideo, διαθέτει κανονικό timeline, αλλά δυστυχώς, και αυτό στη δωρεάν έκδοση προσθέτει λογότυπο στο τελικό αποτέλεσμα. Αρχικά, η εφαρμογή χωρίζεται σε τρεις καρτέλες: στα προς επεξεργασία βίντεο (My Uploads), στις εργασίες (My Projects) και στα τελικά βίντεο (My Published Movies). Κατά την επεξεργασία του βίντεο μπορείτε να φέρετε στο timeline σας, εκτός από βίντεο, background μουσική, εφέ μετάβασης (ελάχιστα), εικόνες και τίτλους. Με ένα διπλό κλικ πάνω στο clip της timeline μπορείτε να κάνετε trimming, ωστόσο η διαδικασία αυτή είναι πιο εύχρηστη μέσω του Wevideo. Αφού ολοκληρώσετε την επεξεργασία μπορείτε να μοιράσετε το βίντεό σας στο YouTube ή το Facebook, αλλά και να το κατεβάσετε τοπικά, ενώ πληρώνοντας €1,78 μπορείτε να αφαιρέσετε το λογότυπο. Αξίζει να σημειώσουμε πως υπάρχει επίσης έκδοση για Android και iOS.

Coub


Το Coub είναι ένα απλό εργαλείο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μικρά βίντεο έως 10 δευτερόλεπτα κόβοντας και ράβοντας έως 10 βίντεο από το YouTube, το Vimeo, το δίσκο σας ή τη webcam. Αφού φορτώσετε το πρώτο βίντεο, κρατάτε το κομμάτι που θέλετε και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όσα βίντεο θέλετε με όριο τα 10 δευτερόλεπτα ή τα 10 βίντεο. Στη συνέχεια, προσθέτετε background μουσική έως 20 δευτερόλεπτα (πάλι από το YouTube, το Vimeo ή το δίσκο) και αυτό ήταν! Το Coub είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να δημιουργήσετε αστεία βίντεο loops χωρίς να απαιτείται καμία γνώση επεξεργασίας. Στο website της εφαρμογής υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που θα σας δώσουν ιδέες για να καταπλήξετε τους φίλους σας.

Video toolbox


Το Video Toolbox αυτοχαρακτηρίζεται ως «το μέλλον της επεξεργασίας βίντεο», αλλά η πρώτη εικόνα από το υποτυπώδες περιβάλλον του σίγουρα απέχει πολύ από αυτό. Όμως, παρά το «αρχαίο» περιβάλλον, γρήγορα θα διαπιστώσετε πως μπορεί να αποδειχθεί ένα σημαντικό εργαλείο. Με πολύ απλό τρόπο, μπορείτε να μετατρέψετε ένα βίντεο σε αμέτρητα φορμά, να κόψετε και να ράψετε κομμάτια του, να προσθέσετε υπότιτλους, να κάνετε crop, να προσθέσετε υδατογράφημα, να ενώσετε αρχεία βίντεο, κ.ά. Το βασικό μειονέκτημα σε αυτές τις λειτουργίες είναι πως η εφαρμογή δε διαθέτει preview. Αυτό σημαίνει πως αν θέλετε, για παράδειγμα, να κόψετε ένα κομμάτι του βίντεο πρέπει να βρείτε την χρονική αρχή και το τέλος του κομματιού και να τα εισάγετε στην εφαρμογή. Αν εξαιρέσουμε πάντως το περιβάλλον του, το Video Toolbox διαθέτει αρκετά εργαλεία συγκεντρωμένα που θα σας βοηθήσουν με τα βίντεό σας.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα