Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple iPhone SE

Μαρ 30 2016
Με στόχο να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες, το iPhone SE δεν αποτελεί την επόμενη γενιά του δημοφιλούς smartphone, αλλά ένα «άνοιγμα» της εταιρείας σε όσους δε μπορούσαν μέχρι τώρα να το αποκτήσουν.
Apple iPhone SE
Καθώς τα πιο πρόσφατα smartphones της εταιρείας, iPhone 6s και 6s Plus, συνεχίζουν την πετυχημένη πορεία τους στην αγορά, οι φήμες για το επόμενο «iPhone 7» πληθαίνουν. Μέχρι όμως την ανακοίνωσή του μεσολαβεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε η Apple αποφάσισε να ταράξει λίγο τα νερά με ένα νέο μοντέλο που «δανείζεται» χαρακτηριστικά από διάφορες εκδόσεις και έρχεται να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες.

Το νέο iPhone SE έρχεται βασισμένο σε τρεις άξονες: χαμηλότερο κόστος, μικρές διαστάσεις, υψηλές επιδόσεις. Η απαίτηση των φίλων του δημοφιλούς smartphone για ένα πιο προσιτό κόστος απόκτησης, που θα οδηγούσε ακόμα περισσότερους στην αγκαλιά του iOS, υπήρχε πάντα, αλλά φαίνεται πως η Apple δίσταζε να κάνει το βήμα. Με το iPhone SE να κοστίζει περίπου 35-40% λιγότερο από το 6s, η Apple προσφέρει ένα πολύ αξιόλογο iOS smartphone έχοντας κάνει θυσίες μόνο στο μέγεθος της οθόνης και σε δευτερεύοντα χαρακτηριστικά.Η Apple ενσωμάτωσε αυτούσιο στο iPhone SE ένα από τα βασικά «συστατικά» του 5s, την εξαιρετική οθόνη Retina των 4 ιντσών φέρνοντας το νέο μοντέλο ακριβώς στις διαστάσεις του 5s.

Το νέο μοντέλο κυκλοφορεί στα τέσσερα χρώματα του 6s (Silver, Space Gray, Gold, Rose Gold) και σε δύο χωρητικότητες αποθηκευτικού χώρου: 16GB και 64GB. Με το 5s να υπάρχει ακόμα προς πώληση, η κατά 25% μεγαλύτερη τιμή του SE είναι βέβαιο ότι σχεδόν βγάζει από το παιχνίδι το παλιό μοντέλο, αφού προσφέρει πολύ καλύτερες επιδόσεις στις ίδιες βολικές διαστάσεις. Παράλληλα, η απόσταση που το χωρίζει από το 6s επιτρέπει σε πολλούς να κάνουν μερικές παραχωρήσεις σε εξωτικά χαρακτηριστικά, όπως το 3D Touch, προκειμένου να μπουν στον κόσμο των iOS smartphones.

Το iPhone SE έρχεται επίσης να καλύψει όλους αυτούς που έβλεπαν το iPhone να μεγαλώνει σε κάθε νεότερη έκδοσή του και νοσταλγούσαν τις διαστάσεις του πολύ βολικού 5/5c/5s με την οθόνη των 4 ιντσών. Έτσι, η Apple ενσωμάτωσε αυτούσιο στο iPhone SE ένα από τα βασικά «συστατικά» του 5s, την εξαιρετική οθόνη Retina των 4 ιντσών φέρνοντας το νέο μοντέλο ακριβώς στις διαστάσεις του 5s. Τόσο ακριβώς μάλιστα, που εύκολα θα μπορούσε να μπερδέψει πολλούς, καθώς τόσο το πάχος των 7,6 χιλιοστών, όσο και το βάρος των 113 γραμμαρίων, είναι ακριβώς ίδια. Ας μην ξεχνάμε πως είναι πολλοί αυτοί που ακόμα θεωρούν το 5s ως το πιο βολικό smartphone της Apple.Με την οθόνη «δανεισμένη» από το 5s, το iPhone SE προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια εικόνας και ευανάγνωστο κείμενο χάρη στην πυκνότητα των 326ppi (όση και στα iPhone 6 και 6s των 4,7 ιντσών).

Με την οθόνη «δανεισμένη» από το 5s, το iPhone SE προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια εικόνας και ευανάγνωστο κείμενο χάρη στην πυκνότητα των 326ppi (όση και στα iPhone 6 και 6s των 4,7 ιντσών). Φυσικά, σε απόλυτους αριθμούς, η ανάλυση 1136x640 παραμένει σε χαμηλά επίπεδα για τα σημερινά δεδομένα, κάνοντας το τηλέφωνο περισσότερο ευχάριστο και βολικό στις εφαρμογές, παρά στο γενικότερο browsing και gaming. Αν το browsing και το gaming δεν είναι στις προτεραιότητές σας, τότε αυτή οθόνη IPS, μέγιστης φωτεινότητας 500cd/m2, είναι η γνωστή εξαιρετική Retina. Από την άλλη, οι παραχωρήσεις που έχετε να κάνετε, σε σχέση με το 6s, περιλαμβάνουν την έλλειψη του σημαντικού χαρακτηριστικού 3D Touch για διαφορετική ενέργεια του smartphone ανάλογα με την πίεση που ασκείται στην οθόνη, καθώς και του λιγότερου σημαντικού Display Zoom που δείχνει μεγαλύτερα τα εικονίδια και το κείμενο.

Μπορεί η μείωση στη διαγώνιο της οθόνης (σε σχέση με τα πρόσφατα μοντέλα) να έγινε για λόγους ευχρηστίας και κόστους, αλλά στις επιδόσεις η Apple δεν ακολούθησε αντίστοιχο δρόμο. Το iPhone SE διαθέτει ακριβώς την ίδια πλατφόρμα με τα 6s και 6s Plus, ενσωματώνοντας τον 64-μπιτης αρχιτεκτονικής επεξεργαστή A9 των 1,85GHz και τον συνεπεξεργαστή M9 με αποκλειστική «ευθύνη» την επεξεργασία των δεδομένων που προέρχονται από τους αισθητήρες. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η απόκριση του smartphone στις επιλογές σας είναι άμεση και οι εφαρμογές εκτελούνται με απόλυτη ομαλότητα, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Σε σχέση με το 5s, το iPhone SE είναι δύο φορές πιο ισχυρό στην απόδοση τους επεξεργαστή και τρεις φορές πιο ισχυρό στην απόδοση των γραφικών.Σε σχέση με το 5s, το iPhone SE είναι δύο φορές πιο ισχυρό στην απόδοση τους επεξεργαστή και τρεις φορές πιο ισχυρό στην απόδοση των γραφικών.

Όσον αφορά στην κύρια iSight camera, το iPhone SE την έχει «δανειστεί» από το 6s, κάτι που – σε συνδυασμό με τον ίδιο επεξεργαστή - δίνει πολλούς «πόντους» στο SE ώστε να μη θεωρείται σε καμία περίπτωση ο «φτωχός συγγενής». Υπενθυμίζουμε ότι η κάμερα διαθέτει ανάλυση 12MP και μέγιστο διάφραγμα f/2.2, υποστηρίζει έλεγχο έκθεσης, HDR, αυτόματη σταθεροποίηση και Live Photos, ενώ τραβάει βίντεο με ανάλυση έως 4Κ στα 30fps ή 1080p στα 30/60fps και προσφέρει δυνατότητα εγγραφής σε slo-mo βίντεο ανάλυσης 1080p στα 120fps ή 720p στα 240fps.

Από την άλλη, η FaceTime camera είναι σχεδόν αυτή που γνωρίσαμε στα iPhone 6 και 6 Plus με τη διαφορά ότι διαθέτει μέγιστο διάφραγμα f/2.4 αντί για f/2.2. Η κάμερα διαθέτει ανάλυση 1,2MP και καταγράφει βίντεο 720p, ενώ υποστηρίζει αυτόματο HDR για φωτογραφίες (όχι και για βίντεο όπως όλα τα «6άρια»). Το καλύτερο με την FaceTime camera είναι ότι υποστηρίζει το χαρακτηριστικό Retina Flash των 6s και 6s Plus που μετατρέπει την οθόνη σε ένα μεγάλο φλας για καλύτερες selfies.Το iPhone SE έχει «δανειστεί» την iSight camera από το 6s οπότε έχετε στη διάθεσή σας μια κάμερα ανάλυσης 12MP με μέγιστο διάφραγμα f/2.2.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι διαφορές του iPhone SE με τις πρόσφατες συσκευές της Apple είναι μικρές. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το SE υποστηρίζει ασύρματη δικτύωση 802.11ac, αλλά χωρίς MIMO, ενώ ενσωματώνει τον πρώτης γενιάς αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος που γνωρίσαμε στα iPhone 6 και 6 Plus. Επίσης, στο iPhone SE θα βρείτε όλους τους αισθητήρες εκτός από το πιεσόμετρο.

Το iPhone SE έρχεται για να καλύψει ένα συγκεκριμένο κενό που δημιουργήθηκε καθώς τα νεότερα iPhone μεγαλώνουν σε οθόνη και διαστάσεις, ενώ οι τιμές τους παραμένουν σε υψηλά επίπεδα λόγω των κορυφαίων χαρακτηριστικών. Με προσεκτικές επιλογές στα «συστατικά», η Apple κατάφερε να προσφέρει ένα πολύ αξιόλογο smartphone σε προσιτή – για iPhone – τιμή.


Δείτε το βίντεο:


(March Event 2016)Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα