Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

BeeWi Smart Tracker BBD100

Μαρ 01 2016
Με το BeeWi Smart Tracker BBD100, δε θα κάνετε ποτέ ξανά ερωτήσεις όπως «που είναι τα κλειδιά μου», «είδε κανείς το κινητό μου» και «που έχω παρκάρει».
BeeWi Smart Tracker BBD100
Καθώς η έννοια του Internet of Things (IoT) κερδίζει έδαφος, ολοένα και περισσότερες έξυπνες συσκευές θα πλημμυρίζουν την αγορά προσφέροντας λειτουργίες που έρχονται να λύσουν ακόμα και τα πιο απλά και καθημερινά προβλήματα. Η συσκευή που εξετάζουμε στο παρόν άρθρο, όταν λειτουργεί από μόνη της δεν αποτελεί κομμάτι του IoT, αλλά σε συνδυασμό με το απαραίτητο gateway της ίδιας εταιρείας, όπως θα δούμε, γίνεται και αυτή μέρος της νέας τάσης. Όπως και να ‘χει πάντως, με gateway ή χωρίς, ως συσκευή IoT ή όχι, το BeeWi Smart Tracker BBD100 είναι ένα χρήσιμο αξεσουάρ που έρχεται να δώσει λύσεις σε πρακτικά προβλήματα... μνήμης.Το Smart Tracker BBD100 είναι ένας αισθητήρας εγγύτητας που επικοινωνεί με το smartphone σας και σας ενημερώνει όταν οι δύο συσκευές απομακρυνθούν μεταξύ τους ή παράγει έναν ήχο σε κάθε συσκευή ώστε να την εντοπίσετε.

Ουσιαστικά, το Smart Tracker BBD100 είναι ένας αισθητήρας εγγύτητας που επικοινωνεί με το smartphone σας μέσω Bluetooth 4.0 και, με τη βοήθεια της ειδικής εφαρμογής TrackerPad, σας ενημερώνει όταν οι δύο συσκευές απομακρυνθούν μεταξύ τους ή παράγει έναν ήχο σε κάθε συσκευή ώστε να την εντοπίσετε. Σε απλή, καθημερινή χρήση, αυτό σημαίνει πως δε θα χρειαστεί ποτέ να ξαναψάξετε για τα κλειδιά σας, ενώ θα λάβετε ειδοποίηση αν ξεχάσετε τη βαλίτσα σας και απομακρυνθείτε από αυτή. Οι χρήσεις όμως αυτού του έξυπνου αξεσουάρ δε σταματούν εδώ καθώς μπορεί να σας θυμίσει που έχετε παρκάρει, αλλά και να σας ειδοποιήσει ότι το παιδί σας γύρισε σπίτι ενώ λείπετε στην εργασία σας. Πριν όμως δούμε αναλυτικά τις λειτουργίες του, ας δούμε για λίγο το «τεχνικό» μέρος της συσκευής.

Όπως αναφέραμε, το BeeWi Smart Tracker BBD100 είναι ένας αισθητήρας εγγύτητας που συνδέεται με το smartphone μέσω Bluetooth 4.0, οπότε η μέγιστη απόσταση μεταξύ των δύο μπορεί να φτάσει τα 50 μέτρα. Το Smart Tracker είναι συμβατό με όλες τις πλατφόρμες κινητών τηλεφώνων και μπορεί να συνεργαστεί με iPhone (4s ή νεώτερο), Android smartphone (με έκδοση 4.3 ή νεώτερη) ή Windows Mobile smartphone (με έκδοση 8.1 η νεώτερη). Βασικό συστατικό της συνεργασία των δύο συσκευών αποτελεί η εφαρμογή TrackerPad, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε πολλαπλά Smart Tracker, αλλά και άλλες συσκευές της BeeWi όπως έξυπνες λάμπες και έξυπνες πρίζες.To BeeWi Smart Tracker έχει λευκό χρώμα, κυκλικό σχήμα με διάμετρο περίπου 35 χιλιοστά και πάχος 8 χιλιοστά, ενώ το βάρος του είναι μόλις 10 γραμμάρια ώστε η προσάρτησή του στο μπρελόκ ή σε μια τσάντα να μην προβληματίζει καθόλου.

To BeeWi Smart Tracker έχει λευκό χρώμα, κυκλικό σχήμα με διάμετρο περίπου 35 χιλιοστά και πάχος 8 χιλιοστά, ενώ το βάρος του είναι μόλις 10 γραμμάρια ώστε η προσάρτησή του στο μπρελόκ ή σε μια τσάντα να μην προβληματίζει καθόλου. Η τροφοδοσία του βασίζεται σε μια μπαταρία CR3032 που του προσφέρει αυτονομία για ένα περίπου χρόνο, ενώ οι πιθανές μελλοντικές βελτιώσεις του είναι εφικτές μέσω της εύκολης αναβάθμισης του firmware. Αρκετά όμως με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, ας δούμε τι μπορεί να κάνει στην πράξη.

Η πιο απλή χρήση, όπως αναφέραμε, είναι η προσάρτηση του Smart Tracker στο μπρελόκ των κλειδιών σας ή σε οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο θέλετε να μπορείτε να εντοπίσετε αμέσως ή να ειδοποιηθείτε αν αυτό το αντικείμενο απομακρυνθεί από εσάς – ή, πιο σωστά, από το τηλέφωνό σας. Από το περιβάλλον της εφαρμογής μπορείτε να ορίσετε μεταξύ κάποιων «έτοιμων» αποστάσεων, οι οποίες αν ξεπεραστούν θα ειδοποιηθείτε. Αν θελήσετε να εντοπίσετε άμεσα το αντικείμενο που φέρει το Smart Tracker, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τον αισθητήρα και στην συνέχεια να πατήσετε το εικονίδιο με το καμπανάκι. Αμέσως, το Smart Tracker θα «απαντήσει» με μια ηχητική ένδειξη, ενώ θα φωτιστεί για να διευκολύνει τον εντοπισμό στο σκοτάδι.Αν θελήσετε να εντοπίσετε άμεσα το αντικείμενο που φέρει το Smart Tracker, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τον αισθητήρα και στην συνέχεια να πατήσετε το εικονίδιο με το καμπανάκι.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως αν έχετε τα κλειδιά με το Smart Tracker και ψάχνετε το smartphone; Πολύ απλά, μπορείτε να πατήσετε το μοναδικό πλήκτρο του αισθητήρα και το κινητό θα απαντήσει με μια ηχητική ένδειξη. Τι γίνεται όμως με αντικείμενα που είναι πολύ πιθανό να ξεφύγουν από την «εμβέλεια» του smartphone; Για παράδειγμα, είναι πολύ πιθανό να παρκάρετε το εξοπλισμένο με Smart Tracker αυτοκίνητό σας σε απόσταση πολύ μεγαλύτερη των 50 μέτρων από το σπίτι ή το γραφείο. Κανένα πρόβλημα, καθώς το η εφαρμογή διατηρεί την τελευταία θέση όπου υπήρχε σύνδεση μεταξύ αισθητήρα και τηλεφώνου και σας επιτρέπει να εντοπίσετε το παρκαρισμένο αυτοκίνητό σας με τη βοήθεια χάρτη.

Φυσικά, τη χρησιμότητα του BeeWi Smart Tracker δε χρειάζεται να την περιορίσετε σε αντικείμενα. Εξοπλίζοντας το παιδί σας με ένα Smart Tracker σε ένα πολυσύχναστο μέρος, θα ειδοποιηθείτε αμέσως αν προσπαθήσει να απομακρυνθεί από εσάς. Αν θέλετε μάλιστα, μπορείτε να επεκτείνετε τις λειτουργίες του αισθητήρα με την προαιρετική αγορά ενός BeeWi Smart Gateway, μιας συσκευής που σας εισάγει στο μαγικό κόσμο του IoΤ, καθώς αναλαμβάνει τη σύνδεση μέσω Internet μεταξύ του αισθητήρα και του απομακρυσμένου κινητού σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρίσκεστε στο γραφείο και να ειδοποιηθείτε αμέσως μόλις το παιδί σας (που έχει μαζί του το Smart Tracker) επιστρέψει από το σχολείο στο σπίτι.Αν θέλετε, μπορείτε να επεκτείνετε τις λειτουργίες του αισθητήρα με την προαιρετική αγορά ενός BeeWi Smart Gateway, το οποίο αναλαμβάνει τη σύνδεση μέσω Internet μεταξύ του αισθητήρα και του απομακρυσμένου κινητού σας.

Και αφού οι κατασκευαστές του BeeWi Smart Tracker προίκισαν με τόσες λειτουργίες στη συσκευή τους, προφανώς σκέφτηκαν γιατί να μην προσθέσουν μερικές ακόμα. Στην εφαρμογή του TrackerPad λοιπόν, αφού επιλέξετε τον αισθητήρα, θα βρείτε ακόμα πλήκτρα πέρα από αυτά του εντοπισμού. Το ένα σας δίνει τη δυνατότητα να ηχογραφήσετε στο τηλέφωνό σας ότι ακούγεται στο χώρο που βρίσκεται το Smart Tracker και το άλλο μετατρέπει τον αισθητήρα σας σε ένα τηλεχειριστήριο επιτρέποντάς σας να τραβήξετε απομακρυσμένες selfies.

Το BeeWi Smart Tracker είναι ένα έξυπνο αξεσουάρ που, αν είστε από αυτούς που ξεχνάνε συχνά, μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά. Από την άλλη, είναι τόσες πολλές οι λειτουργίες του που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στον καθένα.


Δείτε το βίντεο:

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα