Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Dell Inspiron 7559

Μαρ 28 2016
Αν οι επιδόσεις είναι το πρώτο που αναζητάτε από ένα laptop, το Inspiron 7559 και οι «παραλλαγές» του υπόσχονται μοναδική ταχύτητα στα παιχνίδια, αλλά και σε κάθε άλλη απαιτητική εφαρμογή.
Dell Inspiron 7559
Η ευρύτερη σειρά Inspiron 7000, στην οποία ανήκουν και τo μοντέλο 7559 με τις παραλλαγές του, απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα laptop υψηλών επιδόσεων, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των σύγχρονων παιχνιδιών. Με επεξεργαστές τελευταίας «εσοδείας», μπόλικη μνήμη, ταχύτατους δίσκους και ισχυρή ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, δεν υπάρχει καμία εφαρμογή που να μπορεί να δυσκολέψει το Inspiron 7559. Στο παρόν άρθρο μας θα ασχοληθούμε με δύο παραλλαγές του notebook, των οποίων οι διαφορές εντοπίζονται στην ανάλυση της οθόνης, στις μονάδες αποθήκευσης και στην ποσότητα μνήμης. Ας τα εξετάσουμε αναλυτικά…Με επεξεργαστές τελευταίας «εσοδείας», μπόλικη μνήμη, ταχύτατους δίσκους και ισχυρή ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, δεν υπάρχει καμία εφαρμογή που να μπορεί να δυσκολέψει το Inspiron 7559.

Τα δύο μοντέλα 7559 χρησιμοποιούν το ίδιο περίβλημα, έχουν τις ίδιες διαστάσεις με ύψος 2,5 εκατοστών και διαφέρουν στο βάρος περίπου κατά 150 γραμμάρια (2,57 και 2,72 κιλά). Οι διαφορές στη σύνθεση, τις οποίες αναφέραμε, δημιουργούν μία σημαντική διαφορά μεταξύ των τιμών των δύο μοντέλων που ανέρχεται στα 400 ευρώ. Πάντως, και τα δύο μοντέλα συνοδεύονται από την 64-μπιτη έκδοση Home των Windows 10 και τη διετή εγγύηση on site της Dell.

Αν και τα δύο μοντέλα διαθέτουν οθόνη 15,6 ιντσών, το πιο οικονομικό μοντέλο παραμένει στην πιο «προσγειωμένη» ανάλυση Full HD 1920x1080, ενώ το πιο ακριβό από τα δύο «απογειώνει» την απεικόνιση με ανάλυση UHD 3840x2160. Όποιο κι αν επιλέξετε για gaming, μπορείτε να είστε ήσυχοι πως ο υπόλοιπος εξοπλισμός μπορεί να υποστηρίξει όλες τις αναλύσεις χωρίς να χρειαστεί να κάνετε σημαντικές θυσίες σε άλλες παραμέτρους της ποιότητας απεικόνισης των παιχνιδιών. Σαφώς το μοντέλο UHD αποτελεί μια καλύτερη επένδυση για το μέλλον, ειδικά στο gaming, ωστόσο το πιο οικονομικό μοντέλο FHD θα καλύψει κάθε ανάγκη αυτή τη στιγμή.Οι λάτρεις των games θα χαρούν ιδιαίτερα γνωρίζοντας πως όποιο από τα δύο laptops κι αν επιλέξουν, θα έχουν στη διάθεσή τους την εξαιρετική κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 960M με 4GB αποκλειστικής μνήμης.

Πυρήνας των δύο μοντέλων είναι ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Core i7-6700HQ της Intel με συχνότητα λειτουργίας 2,6-3,5GHz. Ο επεξεργαστής ανήκει στη νεότερη γενιά αρχιτεκτονικής Skylake και στοχεύει στις υψηλές επιδόσεις χωρίς να «παραβλέπει» τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Πρακτικά, δεν υπάρχει εφαρμογή που να μπορεί να δυσκολέψει το συγκεκριμένο επεξεργαστή, οπότε όλες οι λειτουργίες εκτελούνται απολύτως ομαλά. Μάλιστα, αν και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, τα ενσωματωμένα γραφικά τους HD Graphics 530 μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη πέρα από τα παιχνίδια ώστε να έχετε περισσότερη αυτονομία.

Οι λάτρεις των games θα χαρούν ιδιαίτερα γνωρίζοντας πως όποιο από τα δύο laptops κι αν επιλέξουν, θα έχουν στη διάθεσή τους την εξαιρετική κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 960M με 4GB αποκλειστικής μνήμης. Ακόμα και σε ανάλυση Full HD, η κάρτα της NVIDIA θα σας επιτρέψει να παίζετε με υψηλό αριθμό fps, χωρίς να κάνετε παραχωρήσεις σε άλλες παραμέτρους ποιότητας. Ωστόσο, αν επιλέξετε το μοντέλο UHD και θέλετε να παίξετε στην υψηλή ανάλυση, σε κάποια ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια θα χρειαστεί να μειώσετε την ποιότητα ώστε να διατηρηθούν σε ικανοποιητικό επίπεδο τα fps. Φυσικά, η κάρτα υποστηρίζει το DirectX 12 που ήρθε με τα Windows 10, κάτι που επιμηκύνει τη «διάρκεια ζωής» του laptop.Από τα συνολικά 16GB RAM DDR3L 1600MHz που μπορούν να δεχτούν, το μοντέλο FHD καλύπτει τη μισή ποσότητα, ενώ το μοντέλο UHD τη μέγιστη.

Όπως αναφέραμε, εκτός από την ανάλυση της οθόνης, τα δύο μοντέλα διαφέρουν επίσης στην ποσότητα της μνήμης RAM. Από τα συνολικά 16GB RAM DDR3L 1600MHz που μπορούν να δεχτούν, το μοντέλο FHD καλύπτει τη μισή ποσότητα, ενώ το μοντέλο UHD τη μέγιστη. Αν και τα 8GB είναι αρκετά για όλες τις εφαρμογές, κάποιοι χρήστες που εργάζονται με μεγάλα αρχεία multimedia ίσως να πρέπει να σκεφτούν τη μεγαλύτερη ποσότητα.

Αυτό που ίσως επηρεάσει περισσότερο την επιλογή σας μεταξύ των δύο είναι η αποθηκευτική ικανότητά τους. Το Inspiron 7559 FHD διαθέτει έναν υβριδικό δίσκο 1ΤΒ των 5400rpm που συνοδεύεται από έναν SSHD 8GB. Υπενθυμίζουμε ότι στους υβριδικούς δίσκους, το σύστημα αποφασίζει μόνο του ποια δεδομένα θα τοποθετηθούν στο μικρό δίσκο SSD ανάλογα με τη χρήση που κάνετε. Πιο απλά, αυτό το τμήμα δεν είναι ορατό στο χρήστη και χρησιμοποιείται ως μια cache με σκοπό να επιταχύνει λειτουργίες που τρέχουν συχνά στο σύστημά σας. Από την άλλη, το Inspiron 7559 UHD έρχεται με δύο διακριτούς δίσκους, έναν κύριο SSD 128GB και έναν δευτερεύοντα HDD 1TB των 5400rpm.Δύο μεγάλοι ανεμιστήρες και τρεις εξαγωγές αέρα εγγυώνται ότι το σύστημα θα παραμείνει σε άψογη λειτουργία και τα χέρια σας δε θα ζεσταθούν όταν τα ακουμπήσετε δίπλα από το touchpad.

Με κορυφαία υποσυστήματα να βρίσκονται στο εσωτερικό των μοντέλων και με προορισμό τους τις απαιτητικές εφαρμογές και το gaming, η ανάγκη για ένα αποδοτικό σύστημα ψύξης είναι επιτακτική. Δύο μεγάλοι ανεμιστήρες και τρεις εξαγωγές αέρα εγγυώνται ότι το σύστημα θα παραμείνει σε άψογη λειτουργία και τα χέρια σας δε θα ζεσταθούν όταν τα ακουμπήσετε δίπλα από το touchpad.

Η δικτύωση των συστημάτων μπορεί να γίνει τόσο ασύρματα μέσω Wi-Fi 802.11ac Dual Band, όσο και ενσύρματα μέσω Gigabit Ethernet. Η ασύρματη σύνδεση με άλλες συσκευές μπορεί να γίνει μέσω 4.0, ενώ τις αντίστοιχες ασύρματες συνδέσεις αναλαμβάνουν 3 θύρες USB (μία με δυνατότητα φόρτισης) και μία έξοδος HDMI 1.4a με υποστήριξη για οθόνες 4K. Ο εξοπλισμός συμπληρώνεται από έναν αναγνώστη καρτών μνήμης και μία webcam 720p.

Αν το gaming ή η επεξεργασία μεγάλων αρχείων multimedia είναι στις προτεραιότητές σας και βρίσκεστε σε αναζήτηση ενός ισχυρού laptop, μην παραλείψετε να δείτε με προσοχή αυτά τα δύο μοντέλα. Ίσως να μη χρειαστεί να κοιτάξετε παραπέρα...


Δείτε το βίντεο:


(για τη σειρά 7000)Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα