Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Samsung Galaxy A3 & A5

Μαρ 10 2016
H Samsung αναβαθμίζει τα mid-range smartphones A3 και Α5 που γνωρίσαμε πέρυσι και προσφέρει πολλά από τα χαρακτηριστικά των hi-end συσκευών σε μια πιο προσιτή τιμή.
Samsung Galaxy A3 & A5
Τα Galaxy Α3 και Α5 της Samsung είχαν ανακοινωθεί για πρώτη φορά στο τέλος του 2014 και προτιμήθηκαν από πολλούς την προηγούμενη χρονιά, καθώς συνδύαζαν πολλά από τα χαρακτηριστικά μιας hi-end συσκευής, αλλά κόστιζαν πολύ λιγότερο. Η Samsung επέστρεψε στη σειρά Α στις αρχές του έτους και τις αναβάθμισε σημαντικά ώστε να πρωταγωνιστήσουν και πάλι στην κατηγορία mid-to-hi range smartphones.Τα νέα Galaxy A3 και A5 μεγάλωσαν και αυτό οφείλεται κυρίως στην κατά 0,2 ίντσες μεγαλύτερη οθόνη τους που διαθέτει πλέον πολύ μεγαλύτερη ανάλυση απ’ ότι στο παρελθόν.

Αρχικά, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, τα δύο νέα μοντέλα μεγάλωσαν και αυτό οφείλεται κυρίως στην κατά 0,2 ίντσες μεγαλύτερη οθόνη τους που διαθέτει πλέον πολύ μεγαλύτερη ανάλυση απ’ ότι στο παρελθόν. Το νέο Α3 διαθέτει οθόνη 4,7 ίντσες και ανάλυση 720x1280, ενώ το νέο Α5 ανεβάζει τη διαγώνιο στις 5,2 ίντσες και την ανάλυση σε 1080x1920. Με την ανάλυση να έχει αυξηθεί σημαντικά και τη διαγώνιο μόλις κατά 0,2 ίντσες σε σχέση με το παρελθόν, η πυκνότητα έχει ανέβει στα 312ppi από 245ppi στο Α3 και στα 424ppi από 294ppi στο Α5. Άρα, μπορεί η οθόνη να παρέμεινε στη γνωστή τεχνολογία Super AMOLED, αλλά η διαφορά είναι άμεσα ορατή. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε την αναβάθμιση της επίστρωσης με 2.5D Gorilla Glass 4. Όσον αφορά στην κατασκευή, εδώ κυριαρχεί το μέταλλο και το γυαλί δίνοντας μια premium αίσθηση που βρίσκουμε σε πιο ακριβά μοντέλα.

Μεγαλύτερη οθόνη δε σημαίνει απαραίτητα μεγάλη διαφορά στις διαστάσεις της συσκευής. Με τη σχεδίαση να έχει αλλάξει ελαφρά και την οθόνη να έχει κερδίσει «έδαφος» σε σχέση με το πλαίσιο αριστερά και δεξιά, το οποίο στις νέες συσκευές είναι σημαντικά περιορισμένο, οι διαστάσεις έχουν μεγαλώσει λίγο – για παράδειγμα, το ύψος έχει αυξηθεί κατά περίπου 5 χιλιοστά ανά συσκευή. Μικρή είναι και η αύξηση στο πάχος, με τις δύο συσκευές να φτάνουν στα 7,3 χιλιοστά από 6,9 και 6,7 χιλιοστά των προηγούμενων Α3 και Α5 αντίστοιχα. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο με το βάρος που έχει αυξηθεί κατά 20% στο Α3 και κατά 26% στο Α5 φτάνοντας τα 132 και 155 γραμμάρια αντίστοιχα.Το νέο Α3 διαθέτει οθόνη 4,7 ίντσες και ανάλυση 720x1280, ενώ το νέο Α5 ανεβάζει τη διαγώνιο στις 5,2 ίντσες και την ανάλυση σε 1080x1920.

Φυσικά, από τις νέες συσκευές δε θα μπορούσε να λείπει το Android Lollipop, το οποίο συναντάμε στην έκδοση 5.1.1. Αν και οι περισσότερες διαφορές των δύο νέων συσκευών εντοπίζονται απλώς στα ανώτερα χαρακτηριστικά του A5 σε σχέση με το Α3, υπάρχουν και χαρακτηριστικά που συναντάμε μόνο στο ανώτερο Α5. Μπορεί λοιπόν και οι δύο συσκευές να υποστηρίζουν NFC, αλλά μόνο το Α5 υποστηρίζει Samsung Pay για πληρωμές. Αυτό μπορεί να συνδυαστεί και με το γεγονός ότι μόνο το Α5 διαθέτει αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο άνετη χρήση. Διαφορά μεταξύ των δύο νέων συσκευών υπάρχει και στον τομέα της τροφοδοσίας, με το Α5, όπως είναι φυσικό να διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία και αυτονομία, αλλά να υποστηρίζει και ταχεία φόρτιση ώστε να με λίγα λεπτά στην πρίζα να είναι και πάλι «ετοιμοπόλεμο» για αρκετές ώρες.Από τις νέες συσκευές δε θα μπορούσε να λείπει το Android Lollipop, το οποίο συναντάμε στην έκδοση 5.1.1.

Περνώντας στην «καρδιά» των δύο νέων συσκευών της Samsung, τον επεξεργαστή, η αναβάθμιση ήρθε μόνο για το Α5. Το Galaxy A3 διατήρησε τον τετραπύρηνο Snapdragon 410 και τα γραφικά Adreno 306 που διέθεταν και τα δύο προηγούμενα μοντέλα, ενώ το Α5 δέχτηκε μια δυνατή ώθηση με την παρουσία του οκταπύρηνου Snapdragon 615 και τα γραφικά Adreno 405. Ωστόσο, η ποσότητα της μνήμης RAM δεν άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, με τα νέα Α3 και Α5 να διαθέτουν 1,5 και 2GB αντίστοιχα. Όπως και να ’χει πάντως, με αυτά τα χαρακτηριστικά και οι δύο συσκευές ανταποκρίνονται άνετα στις σύγχρονες προκλήσεις, ενώ το Α5 μπορεί να καλύψει ακόμα και αυτούς που θα θελήσουν κάτι παραπάνω στο gaming. Παράλληλα, η Samsung έχει κρατήσει αρκετή απόσταση από τον κορυφαίο Snapdragon 820 και τα 4GB RAM που συναντάμε στο S7.Μικρή είναι η αύξηση στο πάχος, με τις δύο συσκευές να φτάνουν στα 7,3 χιλιοστά από 6,9 και 6,7 χιλιοστά των προηγούμενων Α3 και Α5 αντίστοιχα.

Ο αποθηκευτικό χώρος των δύο συσκευών παρέμεινε στα 16GB, ίσος με αυτόν των προηγούμενων μοντέλων, αλλά πλέον οι νέες συσκευές μπορούν να δεχτούν κάρτα SD έως 128GB. Μικρές ήταν και οι αναβαθμίσεις στον τομέα της συνδεσιμότητας. Όπως και τα προηγούμενα, τα δύο νέα μοντέλα υποστηρίζουν LTE, αλλά έχουν αναβαθμιστεί από Cat4 σε Cat6 φτάνοντας το θεωρητικό κατέβασμα των 300Mbps. Όσον αφορά στο Wi-Fi, δεν υπήρξε μετάβαση στο πρότυπο 802.11ac, με τα νέα Galaxy A3 και Α5 να διατηρούν το 802.11n ως ανώτερο πρότυπο και να υποστηρίζουν Wi-Fi Direct, αλλά μόνο το νέο Α5 (όπως και το προηγούμενο) υποστηρίζει dual band για λειτουργία σε 2,4 και 5GHz. Φυσικά, το Bluetooth αναβαθμίστηκε στο πιο πρόσφατο 4.1, ενώ διατηρήθηκαν ο δέκτης FM και οι αισθητήρες επιτάχυνσης, εγγύτητας και πυξίδας που υπήρχαν στα προηγούμενα μοντέλα.Στο Galaxy A5, η ανάλυση της κύριας και της δευτερεύουσας κάμερας είναι 13 και 5MP αντίστοιχα, με διάφραγμα πλέον f/1.9, ενώ σημαντική είναι και η προσθήκη οπτικού σταθεροποιητή εικόνας για την κύρια κάμερα, η οποία υποστηρίζει και HDR.

Μπορεί από ένα μοντέλο στο επόμενο να μην αλλάξει ο επεξεργαστής, αλλά αυτό σίγουρα θα συμβεί για τις κάμερες. Στο Galaxy A3, η κύρια κάμερα αναβαθμίστηκε από 8 σε 13MP και το διάφραγμα από f/2.4 σε f/1.9, ενώ η δευτερεύουσα κάμερα παρέμεινε στα 5MP με το διάφραγμα από f/2.2 σε f/1.9. Αυτό σημαίνει πως οι λήψεις του νέου Α3 είναι καλύτερες, με τη διαφορά να είναι ακόμα πιο αισθητή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Στο Galaxy A5 δεν υπήρξαν μεταβολές στην ανάλυση των δύο καμερών (13 και 5MP), ωστόσο και εδώ το διάφραγμα στις δύο κάμερες είναι πλέον f/1.9. Επίσης σημαντική είναι και η προσθήκη οπτικού σταθεροποιητή εικόνας για την κύρια κάμερα, η οποία υποστηρίζει πλέον και HDR.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι το A5 στοχεύει στο πάνω τμήμα της mid-range κατηγορίας, ενώ το Α3 «κοιτά» περισσότερα το low-to-mid τμήμα. Με αρκετές διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και ένα τιμολογιακό χάσμα των 100 ευρώ να τα χωρίζει, τα Galaxy Α3 και Α5 αποτελούν δύο εξαιρετικές προτάσεις που αξίζει να εξετάσετε.


Δείτε το βίντεο:

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα