Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

6 χρήσεις του Bluetooth εκτός από ασύρματη αναπαραγωγή μουσικής

Μαρ 20 2017
Το Bluetooth, η δημοφιλής ασύρματη τεχνολογία που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ασύρματη σύνδεση μεταξύ δύο συσκευών, είναι πολύ πιο χρήσιμο απ’ όσο νομίζετε.
6 χρήσεις του Bluetooth εκτός από ασύρματη αναπαραγωγή μουσικής
Oι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε την τεχνολογία Bluetooth για να συνδέσουμε το smartphone ή τον υπολογιστή μας με μια συσκευή ήχου για ασύρματη αναπαραγωγή μουσικής. Ωστόσο, η τεχνολογία αυτή προσφέρει πολλές άλλες χρήσεις που θα σας φανούν κάτι παραπάνω από χρήσιμες. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μια λίστα με έξι διαφορετικές χρήσεις του Bluetooth, εκτός από την ασύρματη μετάδοση ήχου.

1.Κοινή χρήση σύνδεσης τηλεφώνου στο διαδίκτυο μέσω Bluetooth (Bluetooth Tethering)


To Bluetooth Tethering είναι μια διαδικασία διαμοιρασμού δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ή σύνδεσης Wi-Fi του smartphone σας με τον επιτραπέζιο υπολογιστή ή το laptop σας. Συνήθως, αυτό γίνεται με τη χρήση Wi-Fi (για φορητούς υπολογιστές) ή μέσω ενσύρματης σύνδεσης (για επιτραπέζιους υπολογιστές), αλλά υπάρχει επίσης μια επιλογή για σύνδεση μέσω Bluetooth στο ίδιο μενού. Για παράδειγμα, στην Android συσκευή σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις ασυρμάτων και Δικτύων > Ρυθμίσεις φορητού σημείου πρόσβασης > Σύνδεση μέσω Bluetooth. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή για να συνδέσετε το smartphone σας σε ένα υπολογιστή που χρησιμοποιεί Bluetooth.

2.Μεταφορά αρχείων μεταξύ δύο συσκευών


Γνωρίζετε ήδη ότι μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ δύο smartphones που χρησιμοποιούν Bluetooth. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να συνδέσετε το smartphone σας με έναν υπολογιστή που χρησιμοποιεί Bluetooth για ανταλλαγή αρχείων. Επιπλέον, δύο υπολογιστές με δυνατότητα Bluetooth μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους για μεταφορά αρχείων. Η μεταφορά δεν θα είναι τόσο γρήγορη όσο μέσω ενσύρματης σύνδεσης, ωστόσο ο παραπάνω τρόπος αποτελεί μια καλή εναλλακτική όταν δεν είναι συνδεδεμένοι σε δίκτυο ή δεν έχετε μαζί σας καλώδιο USB.

3.Παίξτε multiplayer games μέσω Bluetooth


Στα Google Play και Apple Store για Android και iOS αντίστοιχα, θα βρείτε πολλά multiplayer games για παίξετε μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο, αλλά γνωρίζατε ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε μέσω σύνδεσης Bluetooth; Είναι αρκετά διασκεδαστικό να παίζετε δίπλα-δίπλα με έναν φίλο σας. Μερικά από τα Bluetooth-based games που μπορείτε να βρείτε για Android και iOS είναι τα εξής:

- Apple Store: Tic-Tac-Touch: FS5 (FREE) και Combat On Palm
- Google Play: THE KING OF FIGHTERS ’97, Volleyball Hangout και Sea Battle

4.Ασύρματη σύνδεση περιφερειακών


Ο βασικός σκοπός της τεχνολογίας Bluetooth είναι η δημιουργία ασύρματης σύνδεσης μεταξύ δύο συσκευών και υπάρχουν πολλές συσκευές που υποστηρίζουν ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth. Μερικές από αυτές αναφέρονται παρακάτω.

- Ποντίκι: Υπάρχουν πολλά ασύρματα ποντίκια που χρησιμοποιούν Bluetooth για εύκολη σύνδεση στον υπολογιστή σας, το tablet, ακόμα και το smartphone σας.
- Πληκτρολόγιο: Όπως ίσως γνωρίζετε, πολλά πληκτρολόγια χρησιμοποιούν τεχνολογία Bluetooth για ασύρματη σύνδεση στον υπολογιστή σας, το tablet και το smartphone σας. Μάλιστα, υπάρχουν ασύρματα πληκτρολόγια με ενσωματωμένο touchpad πολλαπλής αφής για να μην χρειάζεστε ξεχωριστό ποντίκι. Πρόκειται για μια εξαιρετική λύση για τη χρήση ενός φυσικού πληκτρολογίου με το smartphone ή το tablet σας.
- Εκτυπωτές: Πολλοί εκτυπωτές με σύνδεση Wi-Fi έρχονται επίσης με τεχνολογία Bluetooth για να εκτυπώσετε ασύρματα τα έγγραφα σας ή τις φωτογραφίες σας όταν βρίσκεστε κοντά στον εκτυπωτή – από το κινητό, το tablet ή το laptop σας.
- Bluetooth Gamepads: Τα Bluetooth gamepads, χρησιμοποιούν Bluetooth για ασύρματη σύνδεση με την κονσόλα. Αυτό τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να συνδεθούν απευθείας ή μέσω ειδικού αντάπτορα (όπως για παράδειγμα με το Remote Play για παιχνίδια PS4) με άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν Bluetooth, όπως υπολογιστές, tablet ή smartphone για να παίξετε games που υποστηρίζουν controllers.

5.Χρήση Bluetooth στο Internet of Things


Πολλά έξυπνα gadgets ασφαλείας στο σπίτι έρχονται με υποστήριξη Bluetooth για ασύρματο έλεγχο από το smartphone ή το tablet σας - όπως για παράδειγμα τα συστήματα συναγερμού. Επιπλέον, το Bluetooth 4.2 βελτιώνει σημαντικά το εν λόγω πρότυπο, αφού επιτρέπει στις συσκευές να συνδεθούν άμεσα στο διαδίκτυο μέσω σύνδεσης Bluetooth - μέσω IPv6/6LoWPAN. Το γεγονός αυτό καθιστά άμεσα το Bluetooth ένα πολύ πιο χρήσιμο πρότυπο σύνδεσης για το λεγόμενο Internet of Things (IoT). Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές που είναι εξοπλισμένες με Bluetooth μπορούν να επικοινωνούν άμεσα και γρήγορα μεταξύ τους. Αυτό περιλαμβάνει έξυπνες συσκευές στο σπίτι, όπως τα φώτα, κλειδαριές, θερμοστάτες και οποιαδήποτε άλλη οικιακή συσκευή που προσφέρει απομακρυσμένο έλεγχο μέσω του διαδικτύου. Το πρότυπο Bluetooth 4.2 μπορεί να γίνει ουσιαστικά το θεμέλιο για την εξέλιξη του Internet of Things.

6.Bluetooth και αυτοκίνητα


Η τεχνολογία Bluetooth χρησιμοποιείται συχνά στα αυτοκίνητα, αλλά όχι μόνο για hands-free κλήσεις, καθώς μπορείτε να κάνετε πολλά άλλα πράγματα με τις κατάλληλες συσκευές και ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδέσετε ασύρματα το smartphone σας στο στερεοφωνικό του αυτοκινήτου για να ακούσετε μουσική, να γράψετε ή να λάβετε φωνητικά μηνύματα, ή να συνδέσετε το smartphone σας με το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου για να λαμβάνετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Το Bluetooth μπορεί να φαίνεται – για πολλούς - ξεπερασμένη τεχνολογία, ωστόσο εξακολουθεί να εξελίσσεται και να προσφέρει πολλές χρήσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα σας.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα