Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple W1: Γνωρίζοντας για το νεότερο chip της Apple

Μαρ 15 2017
O W1 είναι ένας επεξεργαστής που έχει σχεδιαστεί από την ίδια την Apple, ειδικά για ασύρματα ακουστικά.
Apple W1: Γνωρίζοντας για το νεότερο chip της Apple
Η Apple όσο πάει και παρουσιάζει περισσότερα δικά της chips. Βρίσκουμε τη σειρά A σε iPhone, iPad, iPod Touch και Apple TV, τη σειρά S σε Apple Watch και τη σειρά T σε Touch Bar των νεότερων MacBook Pro, ενώ έχουμε πλέον και τη σειρά W, με το W1 να είναι το πρώτο της μέλος που γνωρίζουμε πρώτα στα AirPods, αλλά και σε νέα ασύρματα μοντέλα ακουστικών της Beats.

Τα βασικά δεν αλλάζουν
Εκ των πραγμάτων, ο επεξεργαστής W1 φροντίζει να λειτουργούν τα ακουστικά που τον χρησιμοποιούν όπως περιμένει κανείς από ακουστικά Bluetooth. Παρέχεται υποστήριξη Bluetooth 4.1 και τα ακουστικά λειτουργούν τόσο με συσκευές της Apple όσο και με συσκευές τρίτων.

Τα υπόλοιπα αλλάζουν όμως
Όταν μένουμε στο οικοσύστημα της Apple όμως, ο επεξεργαστής W1 κάνει πολλά περισσότερα. Για αρχή, κάνει παιχνίδι την αρχική σύνδεση. Ανοίγουμε τη θήκη των AirPods (η οποία είναι και η μπαταρία που τα φορτίζει) ή ενεργοποιούμε κάποιο άλλο μοντέλο με το ίδιο chip και μονομιάς εμφανίζεται ειδική οθόνη σε iPhone και iPad. Με ένα άγγιγμα και ελάχιστα δευτερόλεπτα αναμονής όλα είναι έτοιμα. Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε ρυθμίσεις, να διαλέγουμε από λίστα ή οτιδήποτε άλλο. Ακόμη καλύτερα, οι ρυθμίσεις φτάνουν σε κάθε άλλη συσκευή της Apple που χρησιμοποιεί το ίδιο Apple ID. Αυτόματα δηλαδή προστίθεται στις εξόδους ήχου ενός Mac και αρκεί να τα διαλέξουμε από τη λίστα στη Γραμμή μενού όταν τα χρειαστούμε, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση.Τα AirPods είναι τα πρώτα ασύρματα ακουστικά με τον επεξεργαστή W1 και εκείνα που τον αξιοποιούν περισσότερο.

Είναι τόσο απλή η πρώτη επαφή και η συνεργασία με συσκευές iOS και υπολογιστές Mac που η διαδικασία καταλήγει να είναι τόσο εύκολη όσο και η τοποθέτηση ενσύρματων ακουστικών. Ουσιαστικά, αρκεί μια κίνηση.

Ο επεξεργαστής W1 όμως υπάρχει για να πιάνουν τόπο και οι αισθητήρες που ενσωματώνονται στα AirPods και σε νέα ασύρματα ακουστικά της Beats που τον χρησιμοποιούν. Έτσι ξέρουν πότε είναι στο αυτί και πότε όχι. Μπορούν λοιπόν να σταματούν την αναπαραγωγή όταν βγαίνουν, να τη συνεχίζουν από το ένα ακουστικό όταν το άλλο μένει στην άκρη κ.λπ. Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι η διοχέτευση και των δύο καναλιών στερεοφωνικού σήματος στο ένα ακουστικό από AirPods που είναι στο αυτί, ώστε να μη χάνεται πληροφορία. Διαφορετικά ο χρήστης θα άκουγε μόνο το αριστερό ή το δεξί κανάλι με το ένα ακουστικό στο αυτί, πράγμα που ειδικά στη μουσική είναι, προφανώς, πρόβλημα.Tα νέα ασύρματα μοντέλα της Beats, που ανήκει στην Apple, “φοράνε” επίσης τον επεξεργαστή W1.

Πρόοδος και στην αυτονομία
Μπορεί ο επεξεργαστής W1 της Apple να έχει περισσότερες δυνατότητες σε σχέση με άλλους τους είδους που βρίσκουμε σε ασύρματα ακουστικά, όμως τα καταφέρνει εξοικονομώντας και ενέργεια παράλληλα. Είναι ενδεικτικό πως τα AirPods έχουν μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με ανάλογα προϊόντα, ενώ τα μοντέλα Beats που χρησιμοποιούν τον ίδιο επεξεργαστή προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα μοντέλα που αντικαθιστούν, κερδίζοντας νέες λειτουργίες, όχι με λειτουργικές απώλειες δηλαδή.

Για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του λιλιπούτειου αυτού επεξεργαστή αρκεί οποιαδήποτε συσκευή με iOS 10.3 ή νεότερο, Apple Watch με watchOS 3 ή νεότερο, Mac με macOS Sierra ή νεότερο.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα